Σάββατο 18 Μαϊου 2024  15:31:08

Εξαγγελία-ρίσκο ότι στις 11 Ιανουαρίου «θα ανοίξουν όλα τα σχολεία», από νηπιαγωγεία έως Λύκεια. Απόφαση μόνο της Κυβέρνησης, με τους λοιμωξιολόγους διχασμένους. Κύριο

Οι περισσότεροι φέρονται αρνητικοί ή επιφυλακτικοί για πλήρη επαναλειτουργία στην Παιδεία από την επόμενη Δευτέρα.

Εξαγγελία από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο χωρίς εισήγηση της Επιτροπής ειδικών κατά του κορωνοιού, χωρίς επιφύλαξη. Κατηγορηματική, χωρίς κανένα ενδοιασμό αλλά ως βεβαιότητα και υπεύθυνη-μελετημένη επιλογή. Στις 11 Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, όπως τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για να δικαιολογήσει, ίσως, τους νέους ξαφνικούς και σκληρούς περιορισμούς και απαγορεύσεις..

Ωστόσο, το ερώτημα είναι αν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, φυσικά με τηλεκπαίδευση. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε για το νέο lockdown δεν ξεκαθαρίζει το θέμα (αναφέροντας ότι υπάρχει «αναστολή της διά ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων...»), όμως ως προς αυτό το ζήτημα, που ενδιαφέρει χιλιάδες γονείς και μαθητές, κύκλοι του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν ότι πιθανότατα δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα εξ αποστάσεως τη συγκεκριμένη μέρα και ότι τα σχολεία θα ανοίξουν διά ζώσης τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, και όχι στις 8 Ιανουαρίου όπως θα γινόταν υπό κανονικές συνθήκες.

Ωστόσο, οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν με έμφαση ότι όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν μάλλον σήμερα , Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, που είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Εκτός και εάν υπάρξει νέα αναβολή, σ αναμονή νέων περισσότερων δεδομένων για την πορεία της πανδημίας, που φαίνεται να έγινε ανησυχητική τις τελευταίες ημέρες. Πολύ ανησυχητική έως επίφοβη μάλιστα σε όλη την Αττική , τη Βόρειο Ελλάδα- με νέους φόβους για τη Θεσσαλονίκη- αλλά και περιοχές της Κρήτης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ήταν απόλυτος και κατηγορηματικός ως προς το άνοιγμα όλων των σχολείων, τονίζοντας ότι αυτό θα συμβεί στις 11 Ιανουαρίου, αναφέροντας κ ότι η ανακοίνωση του αυστηρότερου lockdown έγινε , ακριβώς, ως προληπτική κίνηση για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Όπως εξήγησε, με την απόφαση του lockdown ως τις 11 Ιανουαρίου διευκολύνονται και οι ειδικοί, καθώς θα γνωρίζουν αν η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη.

«Παίζουμε άμυνα με όσα μέτρα απαιτούνται, για την αντιμετώπιση του ιού, καθώς η βελτίωση έρχεται δύσκολα και αργά», ανέφερε ο κ. Πέτσας, τονίζοντας πως «στόχος είναι να φτάσουμε με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους.

Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους. Μένουμε τις λίγες αυτές ημέρες σπίτι και στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στη σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία μας ανοιχτά. Η περαιτέρω, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Και πάντοτε βέβαια, με τήρηση των μέτρων προστασίας που απαιτούν οι περιστάσεις. Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε. Και θα το κάνουμε με ενότητα, υπευθυνότητα και πειθαρχία. Όλοι μαζί!».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα