Σάββατο 18 Μαϊου 2024  13:21:33

Έχασε τις πρωτιές και τον νέο χρόνο ο Γιώργος Αυτιάς. Πάλι τον ξεπέρασαν, όπως καιρό τώρα, η Φαίη Μαυραγάνη και ο Κωστής Πλάντζος από τον OPEN. Κύριο

Τους αναγνωρίζεται η επίμονη δημοσιογραφική τους επιμέλεια, η φρεσκάδα στη διαχείριση και η ποικιλία θεμάτων.

Τους τελευταίους μήνες ήταν διαρκής και «νομοτελειακή» η μεταστροφή του κοινού των πρωινών εκπομπών του Σαββατοκύριακου στα κανάλια. Εκεί ,που ο άλλοτε πρώτος σε τηλεθέαση (όπως ήταν αντίστοιχα σταθερά πρώτοι παλαιότερα στον ανταγωνισμό τους, αλλά όχι πλέον οι Παπαδάκης, Χατζηνικολάου, Ευαγγελάτος) ο ικανότατος και συμπαθής αλλά πλέον «υψηλών τόνων» Γιώργος Αυτιάς έχανε συνεχώς έδαφος. Ανησυχητικά αλλά επέμενε πάντα στην ίδια συνταγή εκτός από τα σκηνικά και τις κυριλέ φόρμες παρουσίασης..

Διαρκώς όλο και μικρότερα ποσοστά σε όλα τα κοινά , «τύπου Άδωνη και Μητρόπουλου», διδακτισμός, λαϊκότροπη λαϊκότητα αλλά και διαρκής υποχώρηση στους πίνακες τηλεθέασης και τηλε- διαφήμισης. Και μάλιστα σε ένα τηλεοπτικό σταθμό, τον ΣΚΑΙ, με τη μεγαλύτερη υποδομή και ισχυρότατο ενημερωτικό προφίλ. Η τυποποιημένη και απολύτως προβλέψιμη τετράωρη εκπομπή του Αυτιά κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή, επικρινόταν από αντιπάλους του ως σπουδαιοφανής, υπερβολική σε επίθετα και λιβανίσματα και ο Γ. Αυτιάς ως δήθεν βασιλιάς στη πρωινή ζώνη, δηλαδή στην ουσία «λαοπρόβλητος στην τρίτη και την τέταρτη ηλικία». Χωρίς άγχος για μεγάλες αποκλειστικότητες το δίδυμο Μαυραγάνη- Πλάντζου, με μέτρο, αξιοπιστία και ποιότητα τους αναγνωρίζεται ότι απεμπόλισε την όποια φιλαυτία και σπουδαιοφάνεια, χωρίς διάθεση ανταγωνισμών τύπου όλων των άλλων, των καθημερινών πρωινάδικων.

Σταδιακά Μαυραγάνης με ένα επιτελείο αξιόπιστων και όχι «αξιοθαύμαστων» συνεργατών και ειδικών, όπως στην εκπομπή του ΣΚΑΙ ανέβαινε σε εκτίμηση συνεχώς τα τελευταία δύο χρόνια ιδιαίτερα ως καλή δημοσιογραφική εκπομπή ποικίλου περιεχομένου. Ευχάριστη αλλά καθόλου εξυπνακίστικη, έγκυρη αλλά καθόλου βαρύγδουπη, κριτική αλλά όχι «μαχητική στο όνομα του Λαού» , μακριά από μονοπώλια τηλεθέασης, όπως τα χιλιομασημένα θέματα για μικροσυνταξιούχους και για μικροεπιδόματα., Με τους ίδιους και ίδιες «επιφανείς συνομιλητές-κομμένες κεφαλές», τους εγωκεντρισμούς και τν κολακεία των πάντων και την πάντοτε μακρά συνέντευξη-μονόλογο δήθεν δημοφιλών υπουργών, που δίνουν λαϊκές ειδήσεις με έμφαση στις παροχές κάθε είδους χάρη στην πίεση της εκπομπής του ΣΚΑΙ.

Tην πρώτη μάχη τoυ νέου έτους, του 2021 είχαν χθες, Σάββατο 2 Ιανουαρίου για την τηλεθέαση η Φαίη Μαυραγάνη και ο Γιώργος Αυτιάς στην πρωινή ενημερωτική ζώνη. με δεδομένα ήδη γνωστά και διαμορφωμένα εδώ και πολλούς μήνες.
Πιο συγκεκριμένα, η εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με την Φαίη Μαυραγάνη στο τιμόνι της παρουσίασης καλημέρισε τους τηλεθεατές νωρίς νωρίς το πρωί, πιστή στο τηλεοπτικό της ραντεβού. Πάντα και χθες στην πρώτη θέση διπλά Κάτι, βεβαίως, που έπραξε και ο Γιώργος Αυτιάς με την εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» στον ΣΚΑΪ. Πάντα τελευταία και χθες επίσης δεύτερος διπλά.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021, το «Τώρα ό, τι συμβαίνει» στο OPEN κατόρθωσε να κερδίσει την πρώτη θέση τόσο στο δυναμικό κοινό όσο και στο γενικό σύνολο. Η Φαίη Μαυραγάνη, λοιπόν, σημείωσε ποσοστό 17,8% στο δυναμικό κοινό και 18.6% στο γενικό σύνολο. Την ίδια ώρα, το «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» συγκέντρωσε ποσοστό 7,9% στο δυναμικό σύνολο και 18,3% στο γενικό σύνολο.
Σημαντικό ρόλο στο... μοίρασμα της πίτας, ωστόσο, έπαιξαν οι υπόλοιποι «αντίπαλοι» στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου, οι οποίοι βρέθηκαν επίσης στις επάλξεις!

Ειδικότερα, οι «Πρωινοί τύποι» στον ΑΝΤ1 συγκέντρωσαν ποσοστά 14,3% και 14% στο δυναμικό κοινό και το γενικό σύνολο αντίστοιχα. Το «MEGA Σαββατοκύριακο» απέσπασε μερίδιο 10,7% στο δυναμικό κοινό και 8,2% στο γενικό σύνολο ενώ, τέλος, η ΕΡΤ με το «Μαζί το Σαββατοκύριακο» σημείωσε 6,6 στο δυναμικό κοινό και 15,9 στο γενικό σύνολο.

EARLY MORNING
ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
ΤΩΡΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 17,8% 18,6%
ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ 14,3% 14%
MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 10,7% 8,2%
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ 7,9% 18,3%
ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 6,6% 15,9%

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα