Σάββατο 18 Μαϊου 2024  11:59:33

Διπλή έκπληξη από τη απομάκρυνση του Τάκη Θεοδωρικάκου από το υπουργείο Εσωτερικών. Έφυγε ο πρώην γραμματέας της ΚΝΕ και ήρθε ο αρχηγός του φιλοχουντικού Εθνικού Μετώπου και βουλευτής του ΛΑΟΣ, ακροδεξιός αρχηγός Μάκης Βορίδης. Κύριο

Εξαιρετικά δημοφιλής στον χώρο της ΝΔ, παλαιός και έμπιστος συνεργάτης του Πρωθυπουργού στις πρώτες θέσεις των δημοσκοπήσεων με πλούσιο θεσμικό έργο ο Τάκης Θεοδωρικάκος κινδυνεύει να πέσει θύμα ασύστολων φημών για την αναπάντεχη απομάκρυνσή του.

-Η αποχαιρετιστήρια επιστολή του, υπερήφανη και παραταξιακή, χωρίς καμία αναφορά πικρίας προς Μαξίμου ή προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό..

Η αποχώρηση του Γιάννη Βρούτση από το υπουργείο Εργασίας – παρά την εκκρεμότητα του νέου εργασιακού νομοσχεδίου – έμοιαζε μάλλον ως αναμενόμενη κίνηση, καθώς το ενδεχόμενο αποχώρησής του είχε συζητηθεί και στον μίνι ανασχηματισμό του Αυγούστου. Χρεώνεται για κάποιους το «αγκάθι» με τις εκκρεμείς συντάξεις και την εν γένει προβληματική λειτουργία του ΕΦΚΑ, ενώ δεν έχει λησμονηθεί το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης των επιστημόνων.
Αντιθέτως, αίσθηση προκάλεσε η ολοκληρωτική αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, με πλούσιο θεσμικό έργο και πολύ καλή δημόσια εικόνα, ο οποίος προεκλογικά συμμετείχε στον πυρήνα των στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη.

Αντιστοίχως, αναβαθμισμένος είναι ο αντικαταστάτης του άλλοτε γραμματέα της ΚΝΕ και στελέχους του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος, παρά το πιο... σκληρό και δεξιό προφίλ του (από τη φιλοχουντική οργάνωση της οποίας υπήρξε ηγέτης έως την θητεία του στο κόμμα ΛΑΟΣ και τις κατά καιρούς πολιτικές θέσεις του), λέγεται ότι επιβραβεύτηκε από τον πρωθυπουργό για την αποδοτικότητά του και την εν γένει παρουσία του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στα πλαίσια μιας δεξιάς στροφής της Κυβέρνησης και με άλλες επιλογές. όπως υποστήριξαν τόσο το ΚΙΝΑΛ /όσο και το ΣΥΡΙΖΑ. 

Κατά άλλες εκτιμήσεις επίσης στις, πιο εντυπωσιακές αλλαγές εντάσσεται αι εκείνη στο υπουργείο Εσωτερικών(και μαζί Δημόσιας Διοίκησης) από όπου καρατομείται ο Τάκης Θεοδωρικάκος και τη θέση του αναλαμβάνει ο "τσεκουράτος" Μάκης Βορίδης.

Μια θητεία που φαίνεται ότι θα πυροδοτήσει εντάσεις και αντιπαλότητες.

Η επιλογή Βορίδη σε αυτή τη θέση, σε μία χρονιά που πολλοί θεωρούν ότι ενδέχεται να φέρει και πρόωρες εκλογές, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και όχι μόνο για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών και ανοίγματος στο σκληρό δεξιό εκλογικό ακροατήριο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης προεκλογικά υποστήριζε ότι ο κ.Μητσοτάκης θα έπρεπε "να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές".

Θεοδωρικάκος: Νιώθω υπερήφανος για τις 15 μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έκανα στο υπουργείο

Με μια ανάρτηση στα social media αποχαιρετά τον «θώκο» του υπουργείου Εσωτερικών ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, εκ των υπουργών της ΝΔ που αποχωρούν από το υπουργικό συμβούλιο, στην ανάρτησή του για τον ανασχηματισμό αναφέρει:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη και την αγάπη σας! Ιδιαίτερα στα εκατοντάδες στελέχη της Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα που επικοινωνούν μαζί μου σήμερα.
»Νιώθω υπερήφανος για το δημιουργικό, μεταρρυθμιστικό έργο στο Υπουργείο Εσωτερικών.
15 μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θετικές αλλαγές για τους πολίτες, έγιναν πράξη μέσα σε 18 μήνες, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη ανάμεσα στον πολίτη κα στο κράτος.
»Κορωνίδα όλων, η κατοχύρωση στην πράξη του δικαιώματος των Ελλήνων να ψηφίζουν από τη χώρα στην οποία βρίσκονται με 288 ψήφους από το ελληνικό κοινοβούλιο. Οι Έλληνες ενωμένοι στον κόσμο!
»Νιώθω βαθιά ικανοποίηση για την συμβολή μου στην ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνικής πολιτικής της. Για τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου και την αξιοκρατία, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
»Εκφράζω τις θερμές ευχές μου, στους συναδέλφους που αναλαμβάνουν το Υπουργείο Εσωτερικών. Θα έχουν την αμέριστη στήριξη μου, στην υλοποίηση των υπολοίπων μεταρρυθμίσεων που έχουμε δρομολογήσει.
»Και ασφαλώς ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπέροχο απλό κόσμο της Νέας Δημοκρατίας για τις μάχες που δώσαμε ως τώρα, ιδίως στα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης.
»Ως πολίτης και ως βουλευτής αυτής της μεγάλης λαϊκής μεταρρυθμιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεχίσω να μάχομαι για τις ιδέες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του υπεύθυνου πατριωτισμού!
Πάμε μπροστά!»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα