Σάββατο 27 Απριλίου 2024  02:21:44

Επί χρόνια είχαν εργοστασιακή οργάνωση και υποδομές με τεράστια κέρδη. Κατέσχεσαν έναν τόνο ποτά «μπόμπες» από νυχτερινό κέντρο-βαση κυκλώματος. Κύριο

Τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ έβαλαν «φρένο» στη δράση γνωστού κυκλώματος που νοθεύει ποτά,. Με συνεργούς πολλά καταστήματα ποτών, μπαρ και κέντρα διασκεδάσεως.

1.Πολύχρονο το φαινόμενο διαφθοράς, συναλλαγής αλλά και σοβαρών κινδύνων για τη δημόσια υγεία και ειδικότερα ανήλικους και νεαρούς πελάτες. Με τον αριθμό τον τουριστών να πλησιάζει τα 32.000.000 η κατανάλωση αλκοόλ έπρεπε να αυξάνεται, αντίθετα από τα επίσημα στοιχεία των φορολογικών εσόδων η κατανάλωση αλκοόλ μειώνεται ,κάτι που αποδεικνύει ότι το μέγεθος του λαθρεμπορίου είναι μεγάλο και συνεχώς αυξάνεται.

1.Σύμφωνα με τον ΣΕΟΑΠ (Σύνδεσμο Ελληνικών Οίνων, Αποσταγμάτων και Ποτών) 30.000..000 μπουκάλια τσίπουρου εισάγονται παράνομα κάθε χρόνο από την γειτονική Αλβανία που πιθανότατα είναι και επικίνδυνα για την υγεία αφού δεν τηρούνται ούτε υποτυπωδώς οι κανόνες ασφαλείας κατά την παρασκευή τους. Στο πλαίσιο της επιχείρησης Opson 5 από την Interpol και την– Europol. Έγιναν έρευνες σε 57 χώρες και ειδικά για την Ελλάδα σημειώνεται ότι βρέθηκαν τρία παράνομα εργαστήρια παρασκευής λαθραίου αλκοόλ στην Αττική. «Οι αρχές κατέσχεσαν εξοπλισμό κι επίσης ετικέτες, πώματα, και περισσότερες από 7,400 γεμάτες φιάλες», αναφέρεται σε παλαιότερη αλλά αποκαλυπτική ανακοίνωση.

Πριν καιρό στο υπόγειο του κτιρίου ιδιοκτησίας ομογενούς στην περιοχή Αχαρνών βρέθηκαν απο τους ελεγκτικούς μηχανισμούς τρεις μεταλλικές δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 11.500 λίτρων, μία πλαστική χωρητικότητας 1.500 λίτρων και ένα πλαστικό βαρέλι χωρητικότητας 1.500 λίτρων, όλα γεμάτα με αλκοολούχα ποτά διαφόρων ειδών επικίνδυνα για την δημόσια υγεία. Ακόμη, βρέθηκαν εκατοντάδες άδειες γυάλινες φιάλες, πώματα, σήματα και συσκευασίες εταιρείας ποτών, μαζί με δύο αντλίες υγρών και ένα θερμοκολλητικό μηχάνημα!

2.«Φρένο» στη δράση γνωστού κυκλώματος, το οποίο νοθεύει ποτά και ετοιμαζόταν να «σπρώξει» προς κατανάλωση ποτά «μπόμπα» σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Ιεράς Οδού, έβαλαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ.
Μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρήκαν και κατέσχεσαν πάνω από ένα τόνο παράνομα αλκοολούχα ποτά (μπόμπες).

Πρόκειται για δημοφιλή ποτά, όπως ουίσκι, βότκα και τζιν, τα οποία οι επιτήδειοι εμφιαλώνουν σε μπουκάλια γνωστών ετικετών και τα σερβίρουν σε νέα παιδιά, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις νεαρές ηλικίες.
Το παράνομο – και απολύτως επικίνδυνο για την υγεία – αλκοόλ παρασκευαζόταν και εμφιαλωνόταν σε παράνομο εμφιαλωτήριο, στην ταράτσα του κτιρίου.
Συνελήφθη ένα άτομο και υποβλήθηκε δικογραφία εναντίον δύο δραστών, στην Εισαγγελία Αθηνών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline