Σάββατο 18 Μαϊου 2024  12:33:27

Mατίνα Παγώνη- Γρηγόρης Λέων, φιλόδοξοι συνδικαλιστές και πολιτευτές: «Κομμένες κεφαλές» καθημερινά σε όλα τα κανάλια. -Αν και αναρμόδιοι για εμπιστευτικές υποθέσεις- μυστικές ανακρίσεις της Υγείας και της Πισπιρίγκου. Κύριο

Η κ.Παγώνη σκέφτεται να κατέβει υποψήφια στις εκλογές - «Καρφιά» για Γκάγκα και Τσίπρα.

ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Ο κ. Λέων πρόεδρος απλώς σωματείου σχολιάζει καθημερινά μυστικές έρευνες και δικαστικές ανακρίσεις, όταν ειχε υποσχεθεί τον Απρίλιο-μέσα σε κλίμα διαμαρτυριών για δηλώσεις του- ότι θα απόσχει από αυτή τη δημοσιότητα όμως σύντομα να επανέλθει καθημερινά σε όλα τα κανάλια ως σχολιαστής ερευνών και δεδομένων δικαστικής ανάκρισης.

1."Από την επομένη της εκλογής Μητσοτάκη, άρχισε ο Τσίπρας να ζητάει εκλογές. Εγώ δεν τα θεωρώ σοβαρά πράγματα αυτά" - «Η Γκάγκα ποτέ δεν ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό και ξαφνικά βρέθηκε στο Επικρατείας»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές άφησε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα

«Ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές. Όταν αποφασιστεί να γίνουν, τότε μπορεί να συζητήσουμε και το εάν θα θέσω υποψηφιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Ερωτηθείσα εάν ακολουθεί το παράδειγμα της Μίνας Γκάγκα, η Ματίνα Παγώνη αντέτεινε ότι η κυρία Γκάγκα δεν ήταν συνδικαλίστρια, «ποτέ δεν ασχολήθηκε και ξαφνικά βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και στο υπουργείο Υγείας, ενώ εγώ ασχολούμαι με τα συνδικαλιστικά εδώ και 25 χρόνια και έχω φέρει πολλές νίκες στην παράταξή μου».

Πρόσθεσε πάντως ότι δεν μπορεί να ασχολούμαστε συνέχεια με τις εκλογές. «Από την επομένη της εκλογής Μητσοτάκη, άρχισε ο Τσίπρας να ζητάει εκλογές. Εγώ δεν τα θεωρώ σοβαρά πράγματα αυτά», επισήμανε.

Αναφορικά με την κριτική που έχει ασκήσει η ίδια στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η κυρία Παγώνη σημείωσε ότι κάθε παράταξη, ειδικά όταν είναι στην κυβέρνηση, δεν τα κάνει όλα 100% σωστά.

«Υπάρχουν και κάποια λάθη, και αλίμονο εάν δεν υπήρχαν και λάθη γιατί τότε θα αρχίζαμε να προβληματιζόμαστε όλοι. Το να επισημαίνονται από την ίδια την παράταξη τα λάθη, είναι πολύ σημαντικό.

Σημαίνει ότι η παράταξη έχει Δημοκρατία, ακούει τα στελέχη της και έτσι γίνονται βελτιώσεις. Πρέπει να υπάρχει κριτική. Αλίμονο εάν όλοι λέμε ναι», σημείωσε.

"Ο κορωνοϊός είναι εδώ, οι υποπαραλλαγές είναι εδώ"

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο του κορωνοϊού, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ διευκρίνισε ότι κανένας γιατρός δεν είπε ότι τελειώσαμε με την πανδημία. «Είπαμε ότι φοράμε μάσκες εκεί που χρειάζεται. Ο κορωνοϊός είναι εδώ, οι υποπαραλλαγές είναι εδώ, και μάλιστα στην Ευρώπη έχουν κάνει θραύση η Όμικρον 4 και Όμικρον 5. Έχουν έρθει και σε εμάς και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν είπαμε ποτέ ότι έληξε το θέμα. Αυτό να γίνει κατανοητό σε όλους», ξεκαθάρισε, υπενθυμίζοντας ότι πριν δυο μήνες είχε ζητήσει να μην βγουν οι μάσκες τον Ιούνιο.

«Ο κόσμος είναι έμπειρος μετά από 2 χρόνια, δεν χρειάζεται να βγαίνει κανένας στην τηλεόραση και να δίνει οδηγίες. Ο καθένας ξέρει ότι σε εσωτερικούς χώρους όπου υπάρχει κόσμος πρέπει να φοράμε μάσκα, όπως και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ο κόσμος να βγει, να πάει να κάνει τις διακοπές του, με προσοχή, γνωρίζοντας ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ, οι υποπαραλλαγές είναι εδώ και από Σεπτέμβριο μπαίνουμε πάλι σε εμβολιασμούς και προχωράμε κανονικά για να μην περάσουμε δύσκολα όπως περάσαμε τα δυο προηγούμενα χρόνια», υπογράμμισε.

«Δεν χρειάζεται να βγαίνουμε να λέμε συνέχεια βγάλτε τις μάσκες, βάλτε τις μάσκες, ο κόσμος ξέρει πλέον», πρόσθεσε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι δεν θα περάσουμε τους δύσκολους χειμώνες που περάσαμε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς τώρα υπάρχουν τα εμβόλια, τα αντιϊκά φάρμακα και τα πρωτόκολλα. «Δεν είμαστε χωρίς όπλα στον πόλεμο», πρόσθεσε η κυρία Παγώνη.
Πηγή: skai.gr

2. Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων «αποσύρεται» από την υπόθεση της Πάτρας, παραμένει αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων και συνδικαλιστής. 12.4.2022.

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στο φως της δημοσιότητας η συγκλονιστική υπόθεση της Πάτρας, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, προσπάθησε να βοηθήσει με τις γνώσεις του, ώστε να εξιχνιαστεί το μυστήριο με τους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών, αναφέρει το ρεπορτάζ του patrisnews.com. αλλά παράλληλα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με τις καθημερινές, σε κάθε κανάλι, .... πληροφορίες και προβλέψεις του για την μυστική έρευνα γύρω από την υπόθεση, με παραβίαση των δικαστικών ανακρίσεων , με επίσης δικές του προβλέψεις για τίς επόμενες κινήσεις των ανακριτών κλπ

Αφού ολοκλήρωσε το «χρέος» του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook, ο ιατροδικαστής αφήνει στα χέρια των πραγματογνωμόνων την υπόθεση και θα επιστρέψει στα προσωπικά του καθήκοντα.

Μάλιστα, στην ανάρτησή του ο ιατροδικαστής ευχαρίστησε τον κόσμο για το ενδιαφέρον και τη στήριξη που του έδειξε.

Το πανελλήνιο συνεχίζει να παρακολουθεί σοκαρισμένο την υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα. Για το θέμα μίλησε, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια» αναφερόμενος στον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας και εξηγεί:

«Είχαμε δύο πρώτες εκθέσεις, οι οποίες παραμένουν ως έχουν, οι οποίες δίνουν παθολογικά αίτια θανάτου. Η πρώτη δίνει την ηπατική ανεπάρκεια και η δεύτερη αγενεσία της καρδιάς του φλεβόκομβου και του κολποκοιλιακού κόμβου και ουσιαστικά δίνουν και το πνευμονικό οίδημα, δηλαδή παθολογικά αίτια.

Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν παθολογικά αίτια με έγκλημα δεν μπορεί να συμβαδίσoυν. Για αυτό ακριβώς γίνονται οι επαναξιολογήσεις από τους συναδέλφους. Ουσιαστικά εδώ θα ανατραπούν αυτές οι αιτίες θανάτου και μόνο έτσι θα μπορούμε να οδηγηθούμε στο ορθό, γιατί αλλιώς ξαναλέω με αυτά τα παθολογικά αίτια που υπάρχουν προφανώς και δεν μπορούμε να συζητάμε τίποτα περαιτέρω».

Τέλος, ο κ. Λέων παραδέχτηκε ότι έχουν υπάρξει σφάλματα και αστοχίες τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και σε επίπεδο διαδικασιών.

«Χαρακτηριστικά σας λέω ότι έχουμε δύο παιδάκια, τα εξετάζουν δύο ιατροδικαστές, για το ένα παιδάκι, κρίνει η ιατροδικαστής, ότι πρέπει να λάβουμε και εγκέφαλο και να το στείλουμε για ιστολογικές εξετάσεις, να το δούμε στο μικροσκόπιο, στο άλλο παιδάκι η ιατροδικαστής κρίνει ότι δεν χρειάζεται μια τέτοια ενέργεια. Υπάρχουν αστοχίες και για αυτό φτάσαμε σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει» καταλήγει. Δεν ρο ρήρηρη πολύ καιρό και επανήλθε στη ν καθημερινή τακτική του, που χαρακτηρίζεται και πάλι ως κακό, κουραστικό και αντιδεοντολογικό δείγμα συνδικαλισμού, πολιτικάντικης συμπεριφοράς και παραβίαση του κύρους των ανακρίσεων, κατά τους επικριτές του..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline