Σάββατο 27 Απριλίου 2024  01:20:06

Μετά τους υγειονομικούς, Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων 600 ευρώ σε ένστολους: Οι δικαιούχοι (53.000 αστυνομικοί και 8.000 λιμενικοί) και όσοι μένουν εκτός, με πρώτους τους στρατιωτικούς. Παράπονα έχουν οι καθηγητές των ΑΕΙ με εξευτελιστικούς μισθούς. Κύριο

Παράλληλα κατά τους επόμενους μήνες η Κυβέρνηση εξετάζει την χορήγηση νέου επιδόματος πριν τις εκλογές σε ειδικές κοινωνικές κατηγορίες χαμηλόμισθων, μικροσυνταξιούχων και ανέργων και ΑΜΕΑ.

Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων 600 ευρώ σε πάνω από 60.000 ενστόλους σε ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικό θα δοθεί τον Δεκέμβριο με την μισθοδοσία των δικαιούχων, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. Όπως είπε ο πρωθυπουργός κάθε ένστολος που υπηρετεί σε Ελληνική Αστυνομία και Λιμενικό Σώμα θα λάβει και 600 ευρώ, επιπλέον του μισθού του με την επόμενη πληρωμή της μισθοδοσίας του. Νέα γενική παροχή, μετά εκείνη στους υγειονομικούς όλων των κατηγοριών.
Οι δικαιούχοι

Ειδικότερα, στους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος των 600 ευρώ συγκαταλέγονται:
• 55.000 ένστολοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ
• 7.300 ένστολοι υπάλληλοι στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή
Όλοι θα λάβουν μισθό με καπέλο 600 ευρώ.
Για παράδειγμα:
• Ένστολος υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ με μισθό 900 ευρώ - Θα λάβει πριν τα Χριστούγεννα 1.500 ευρώ.
• Ένστολος υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ με μισθό 1.200 ευρώ - Θα λάβει πριν τα Χριστούγεννα 1.800 ευρώ.
• Ένστολος υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος με μισθό 1.100 ευρώ - Θα λάβει πριν τα Χριστούγεννα 1.700 ευρώ.

Ποιοι μένουν εκτός

Εκτός του νέου έκτακτου «μποναμά» μένουν όλοι οι ένστολοι των ενόπλων δυνάμεων - προς το παρόν - που δεν συμπεριελήφθησαν στην εξαγγελία του πρωθυπουργού.
Οι δικαιούχοι είναι 53.000 αστυνομικοί και 8.000λιμενικοί και αρκετοί μένουν εκτός, με πρώτους τους στρατιωτικούς. Παράπονα έχουν οι καθηγητές των ΑΕΙ με εξευτελιστικούς μισθούς.

-Παράλληλα κατά τους επόμενους μήνες η Κυβέρνηση εξετάζει την χορήγηση νέου επιδόματος πριν τις εκλογές σε ειδικές κοινωνικές κατηγορίες χαμηλόμισθων, μικροσυνταξιούχων και ανέργων και ΑΜΕΑ..

«Είναι μια ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης της Πολιτεία», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Καθιστούν σαφή την προσήλωση της κυβέρνησης σε μια διπλή επιδίωξη: την ίδια ώρα που αμύνεται σε δυσκολίες να μπορεί εφαρμόζει δεσμεύσεις της. Και ενώ εξαντλεί κάθε δυνατότητα στήριξης κοινωνίας κι οικονομίας να μην διακινδυνεύει την δημοσιονομική σταθερότητα Έτσι συνδυάσαμε τις αυξήσεις και ανάπτυξη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline