Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  05:22:00

Πρωτοβουλίες της Eύας Καϊλή στο αδιέξοδο της: Χωρίζει τον Φρ. Τζιόρτζι που «με πρόδωσε και απογοήτευσε». Κύριο

Ετοιμάζει διαψεύσεις για τον Παντσέρι και όσα ισχυρισθεί για συνενοχή της.

Μετά την προφυλάκιση και των δύο και μετά τις καταθέσεις εκείνου ότι η σύντροφός του Ελληνίδα Ευρωβουλευτής ήξερε αρκετά και δεν είχε πλήρη άγνοια, (όπως είχε αυτή καταθέσει αρνούμενη τα πάντα) για τις σχέσεις δημοσιότητας με Κατάρ και Μαρόκο, τις διαπλοκές και τα οικονομικά τους, οι σχέσεις τους τερματίσθηκαν. Καμία επαφή μεταξύ τους, πλήρες χάσμα και αντιπαλότητα πλέον.

Οι εξελίξεις του σκανδάλου χρηματισμού νυν και πρώην στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα βάλει όπως φαίνεται τέλος στη σχέση του ζευγαριού.

Το σκάνδαλο του Qatargate με το χρηματισμό πολιτικών προσώπων και στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φαίνεται πως δεν θα έχει μόνο πολιτικές επιπτώσεις, αλλά και κοινωνικές.

Και αυτό γιατί δύο από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης που έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην πολιτική ζωή της Γηραιάς Ηπείρου, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της –και πατέρας του παιδιού της- Φραντσέσκο Τζόρτζι, βρίσκονται σε οριστική ρήξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι βρίσκεται ένα βήμα πριν το χωρισμό, με την πλευρά της Εύας Καϊλή να υπογραμμίζει ότι εμπιστεύτηκε το λάθος άνθρωπο. Οι καταθέσεις του δεν την κάλυψαν-εξαίρεσαν αλλά την εξέθεσαν ότι «εγνώρισε αρκετά» από τις δικές του σκοτεινές επαφές και δοσοληψίες με πρόσωπα του Ευρωκοινοβουλίου, Καταριανούς - Μαροκινούς και με χρυσοφόρες βαλίτσες..

2.«Αισθάνεται προδομένη, για τη βαλίτσα, από τον άνθρωπο που εμπιστεύθηκε. Αναρωτιέται πώς επέτρεψε σε αυτό το "τοξικό τέρας" να είναι μέσα στο σπίτι τους και να μην την έχει ενημερώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο STAR.

Την ίδια ώρα, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, προκειμένου να κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένος ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Άγνωστο πόσο θα προσπαθήσει πάλι να ελαφρύνει τη θέση του, κάνοντας αποκαλύψεις και σε βάρος της συντρόφου του.

Θα δώσει και άλλα ονόματα ο Παντσέρι;

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάθεση του «εγκεφάλου» της υπόθεσης Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τις βελγικές Αρχές προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης με αντάλλαγμα να παρέχει πληροφορίες για το κύκλωμα.
Η κατάθεση του Παντσέρι γίνεται υπό άκρα μυστικότητα, όχι μόνο όσον αφορά αυτά που λέει, αλλά και γενικότερα με τον τόπο και το χρόνο που λαμβάνονται οι καταθέσεις του πρώην ευρωβουλευτή. Διαρροές έγιναν διάφορες αλλά δεν έχουν επαληθευθεί.

Πάντως γενική πεποίθηση στις Βρυξέλλες διαβεβαιώνουν ότι προτίθεται να δώσει νέα ονόματα και νέες χώρες, όπως άλλωστε προβλέπει και η συμφωνία που έχει κάνει με τις Αρχές, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα βάλει στο κάδρο και Γάλλους ευρωβουλευτές.
Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, ο Παντσέρι επιθυμεί να «βγάλει» από πάνω του το ρόλο του εγκεφάλου στην υπόθεση αυτή, «δείχνοντας» προς το Κατάρ.

2.Δημητρακόπουλος: «Αφερέγγυος» ο Παντσέρι – Ό,τι και να πει θα είναι ένα αφήγημα

«Θεωρώ δεδομένο ότι ο Παντσέρι θα αναφερθεί στην Εύα Καϊλή, αλλά τι αξία έχει η κατάθεση αυτή», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Λίγες ώρες πριν από τη συμπληρωματική απολογία της Εύας Καϊλή αλλά και την κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι, ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος προχώρησε σε προβλέψεις σχετικά με την υπόθεση.

Επίσης ο κ. Δημητρακόπουλος κατηγόρησε τα ισπανικά ΜΜΕ ότι διαρρέουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις σχετικά με το θέμα, αναφερόμενος σε πλάνο από την Ευρωβουλή για το οποίο υποστήριξαν ότι φαίνεται η Εύα Καϊλή να μιλά με τον Ταραμπέλα. Όπως ξεκαθάρισε, ο άνθρωπος που μιλά δεν είναι ο Ταραμπέλα, άλλα κάποιος άλλος.

Για την κατάθεση Παντσέρι

Για την κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι, η οποία αναμένεται ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι δεν ανησυχεί. Όπως είπε η αστυνομία των Βρυξελλών παρακολουθούσε τον Παντσέρι έξι μήνες πριν τον συλλάβουν, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τον συνήγορο της Εύας Καϊλή, οι Αρχές να γνωρίζουν με ποιους συνομιλούσε και με ποιους είχε δοσοληψίες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline