Σάββατο 27 Ιουλίου 2024  12:43:33

Αυξάνονται οι κλοπές καρπών και λαδιών

Οι ειδήσεις γύρω από το λάδι έχουν αρχίσει να απασχολούν για πρώτη φορά σχεδόν καθημερινά, εδώ και εβδομάδες, τα Δελτία Ειδήσεων στην χώρα μας, αλλά και σε άλλες ελαιοπαραγωγούς χώρες.

Και πέραν των πληροφοριών που αφορούν το ύψος των τιμών και της μειωμένης παραγωγής, από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία είναι τα αυξανόμενα περιστατικά κλοπών καρπών και λαδιών, από μικροποσότητες έως τόνους.

Πρόσφατα ένας 36χρονος συνελήφθη στη Μεσσηνία, Μεσσήνης καθώς πιάστηκε επ' αυτοφώρω να έχει στα χέρια του ... δύο τενεκέδες με ελαιόλαδο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Σε χωριό του δήμου Χαλκίδας στην Εύβοια, άτομα εντοπίστηκαν να κλέβουν ελιές από ξένο χωράφι, έχοντας απλώσει εκεί τα ελαιόπανά τους.
Κάτοικοι σε ελαιοπαραγωγικές περιοχές κάνουν βραδινές περιπολίες στα κτήματά τους και σε ορισμένες περιπτώσεις σεκιούριτι φυλούν ελαιώνες.

Το καλοκαίρι συναγερμό είχε σημάνει η κλοπή -μαμούθ των 52 τόνων ελαιόλαδου αξίας άνω των 370.000 ευρώ από συνεταιρισμό της Χαλκιδικής. Ανάλογα περαστικά συμβαίνουν και στις άλλες χώρες που παράγουν ελαιόλαδο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline