Κυριακή 3 Μαρτίου 2024  13:54:18

Αποσιώπησε στην Αθήνα, αλλά δεν άλλαξε τις ακραίες αντιλήψεις του για Κύπρο (δύο κράτη), δοξαστικός για Χαμάς, κατά Ισραήλ, απαξιωτικός για Ευρώπη και ΗΠΑ. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν. Κύριο

Ερντογάν στο υπουργικό συμβούλιο πριν έλθουν στην Αθήνα: Το Ισραήλ θα συντριβεί όταν θα αντιμετωπίσει έναν πραγματικό στρατό.

Καλό κλίμα για νέες συναντήσεις σε ανώτερο επίπεδο, και κοινές πρωτοβουλίες, αλλά καμία υποχώρηση του Ερντογκάν σε θέματα μείζονα, τα λεγόμενα εθνικά και καυτά ελληνοτουρκικά.. Αποσιώπησε στην Αθήνα, αλλά δεν άλλαξε τις ακραίες αντιλήψεις του για Κύπρο (διαμελισμός σε δύο κράτη), δοξαστικός για Χαμάς, κατά Ισραήλ, απαξιωτικός για Ευρώπη και ΗΠΑ...

Και απειλές για τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, τα διαρκώς απειλούμενα είτε από τον ίδιο τον Ερντογκάν είτε από συνεργάτες του μέχρι πρόσφατα ακόμα. Καμία υποχώρηση μέσα στο δεκάμηνο των καλών σχέσεων για το Πατριαρχείο, την Θεολογική Σχολή Χάλκης, την Αγία Σοφία, την ελληνική μειονότητα στην Πόλη.

Αμετακίνητος ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «όσο το Ισραήλ κρύβεται κάτω από τις φούστες της Δύσης, όσο κλιμακώνει τις φρικαλεότητες, τόσο πιο σοβαρές θα είναι οι συνέπειες».
Το Ισραήλ θα καταρρεύσει όταν αντιμετωπίσει έναν πραγματικό στρατό, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην 'Αγκυρα.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «όσο το Ισραήλ κρύβεται κάτω από τις φούστες της Δύσης, όσο κλιμακώνει τις φρικαλεότητες, τόσο πιο σοβαρές θα είναι οι συνέπειες».
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά της ισραηλινής κυβέρνησης, δήλωσε πως η δολοφονία αθώων παιδιών, γυναικών, άοπλων και αβοήθητων ανθρώπων με τα πιο σύγχρονα μέσα πολέμου στον κόσμο είναι μια αθλιότητα που αρμόζει μόνο σε δειλούς σαν τους Ισραηλινούς ηγέτες.

«Είναι βέβαιο ότι το Ισραήλ, το οποίο τρέμει σύγκορμο μπροστά σε μια χούφτα αμάχων στη Γάζα, θα καταρρεύσει όταν βρεθεί αντιμέτωπο με έναν πραγματικό στρατό, μια πραγματική δύναμη. Ελπίζουμε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα συνέλθει το συντομότερο δυνατό χωρίς να χρειαστεί να οδηγηθεί σε μια τόσο οδυνηρή μοίρα», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το Ισραήλ, φυσικά, θα λογοδοτήσει» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν, αναρωτώμενος: «Δεν ξέρω πού θα καταφύγει ο Νετανιάχου». Όπως υποστήριξε, «τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε θα έχουν ιδιαίτερη θέση στις δίκες του στο εγγύς μέλλον. Αργά ή γρήγορα θα κριθούν στο δικαστήριο της ανθρωπότητας».

Παράλληλα, στράφηκε για μία ακόμη φορά κατά της Δύσης, λέγοντας πως «οι χώρες που έδωσαν στον Νετανιάχου αυτό το θράσος και συγκάλυψαν τα εγκλήματα θα έχουν την ίδια μοίρα».
«Αν η Αμερική και οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είχαν υποστηρίξει το Ισραήλ, αυτή η κυβέρνηση δεν θα ήταν σε θέση να ενεργήσει τόσο αδίστακτα. Το παρελθόν τους είναι γεμάτο φρικαλεότητες», ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline