Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  21:17:49

Σπύρος Μπιμπίλας 68 χρονών, σε πανελλήνια μετάδοση από όλα τα κανάλια: «Έκλαιγα κρυφά ως μικρό παιδί»- Η προσωπική εξομολόγηση για την κρυφή-βιολογική του έφεση ως ομοφυλόφιλος, τη δεκαετία του 1960 που όμως δεν απέκρυπταν πολλοί τα τελευταία χρόνια. Κύριο

Ο κ.Μπιμπίλας ο οποίος ως ομοφυλόφιλος αναδείχθηκε μέχρι πρόεδρος του ΣΕΗ με χιλιάδες μέλη, πόνταρε στη Βουλή σε ένα προσωπικό συναίσθημα ως παιδί, για ένα σημερινό νόμο ο οποίος δεν αφορούσε απλώς την ομοφυλοφιλία ως ελεύθερη επιλογή αλλά το Γάμο και την τεκνοθεσία, πράγματα τελείως διαφορετικά και περίπλοκα.

«Από πολύ μικρός κατάλαβα ότι σε κάτι διέφερα από άλλους ανθρώπους».

Μια έξυπνη, ειλικρινή αλλά παραπλανητική τοποθέτηση για το θέμα του ισότιμου Γάμου και της ελεύθερης τεκνοθεσίας ως παραδοσιακών γονέων των ομόφυλων ζευγαριών- - έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας από το βήμα της Βουλής λίγο πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Ωστόσο η ουσία, η αλήθεια των πραγμάτων είναι άλλη, πέρα από τις συ ναισθηματικές διαστάσεις. Ο κ.Μπιμπίλας ο οποίος ως ομοφυλόφιλος αναδείχθηκε μέχρι πρόεδρος του ΣΕΗ με χιλιάδες μέλη, πόνταρε στη Βουλή σε ένα προσωπικό συναίσθημα ως παιδία, για ένα σημερινό νόμο ο οποίος δεν αφορούσε απλώς την ομοφυλοφιλία ως ελεύθερη επιλογή αλλά το Γάμο και την τεκνοθεσία , πράγματα τελείως διαφορετικά και περίπλοκα.

Ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας, γεννημένος τον Ιανουάριο του 1956, κατά την τοποθέτησή του προχώρησε και σε μια δημόσια προσωπική εξομολόγηση αναφορικά με τη δική του σεξουαλικότητα τη δεκαετία του 1950 και 1960 κυρίως.και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του.
«Από πολύ μικρός κατάλαβα ότι σε κάτι διέφερα από άλλους ανθρώπους. Πώς το κατάλαβα; Όταν στα μουσεία, που εγώ λατρεύω την αρχαία Ελλάδα από παιδί, προσκολλιόμουν στα αγάλματα τα ανδρικά και όχι τα γυναικεία. Άρα κάτι με τραβούσε από τη φύση μου» ανέφερε αρχικά ο βουλευτής.

«Διάβαζα Καβάφη και Λαπαθιώτη και ταυτιζόμουν με αυτούς τους σπουδαίους μας ποιητές. Έκλαιγα κρυφά γιατί έπρεπε να κρύψω κάτι ντρεπόμουν για αυτό, έτσι ένιωθα τότε, χωρίς να μπορούσα να το πω ούτε στους γονείς μου. Έγινα ένα εσωστρεφές, μελαγχολικό παιδί που έγραφε ποιήματα.
»Μεγάλωσα όμως και έφτιαξα ισχυρές σχέσεις, δεσμούς, σπουδαίους συντρόφους, οι οποίοι σήμερα είναι η ακριβή μου οικογένεια μαζί με τα αδέλφια μου και αυτό το λέω με μεγάλη συγκίνηση.
»Αυτά τα κρυφά δάκρυα με οδηγούν σήμερα, στα 68 μου χρόνια, να αγωνίζομαι για να μην κλάψουν άλλα παιδιά στο μέλλον. Για να είναι ευτυχισμένα, για να μην φοβούνται να πουν τι είναι, τι τους ελκύει, με ποιους θέλουν να ζήσουν. Επιτέλους, είμαστε όλοι άνθρωποι» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας και απέσπασε το κυβερνητικό και διακομματικό χειροκρότημα.

«Συγνώμη, γιατί είμαι και γω συγκινημένος τώρα» πρόσθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας συγκινημένος και έκανε μια μικρή παύση για να πιει λίγο νερό.

Στην συνέχεια, ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε: «Σήμερα παίρνει σάρκα και οστά η λύση ενός ζητήματος ισότητας που εδώ και χρόνια ταλανίζει πολλούς ανθρώπους» και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να έχει εξουσία στο σώμα ενός άλλου ανθρώπου και πως εκείνος θέλει να το διαθέτει. Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι δεν στερούνται σε τίποτα από τη δυνατότητα και ικανότητα να μεγαλώνουν παιδιά, είπε ο ειδικός αγορητής της Πλεύσης Ελευθερίας και κατήγγειλε τον διχαστικό και ρατσιστικό λόγο που τις προηγούμενες ημέρες ακούστηκε εντός της Βουλής, σε βάρος μιας μερίδας διαφορετικών ανθρώπων.

Η ομιλία του Σπύρου Μπιμπίλα αποτέλεσε αφορμή για συζήτηση στις πρωινές εκπομπές με τους περισσότερους δημοσιογράφους να τον επευφημούν για τη στάση του, ενώ ορισμένοι καλεσμένοι - που τάχθηκαν εξαρχής ενάντιο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια - επιτέθηκαν λεκτικά εναντίον του.

«Ειλικρινά είμαι τόσο περήφανη που είσαι φίλος μου. Ήταν ο πιο ανθρώπινος, συγκινητικός λόγος. Υπήρξε άνθρωπος από την οικογένειά μου που είναι κατά του νομοσχεδίου και με πήρε τηλέφωνο να μου πει ότι πρέπει να είμαι περήφανη που είσαι φίλος μου» του είπε η Κατερίνα Καινούργιου που τον κάλεσε στην εκπομπή του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline