Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  21:06:57

Χατζηδάκης: Στις 22 Μαρτίου η εισήγηση για τον κατώτατο μισθό. Όχι αναδρομικά αλλά από 1.4. Όχι πάνω από 830-840 ευρώ. Τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας όχι νωρίτερα. Κύριο

Χατζηδάκης: Στις 22 Μαρτίου η εισήγηση για τον κατώτατο μισθό. Οχι αναδρομικά αλλά από 1.4. Οχι πάνω από 830-840 ευρώ. Τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας όχι νωρίτερα.

Η ΓΣΕΕ πρότεινε τα 811 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ τα 950, το ΚΚΕ πάνω από 1000, και η Τράπεζα Ελλάδος στα 837-830.

Στις 22 Μαρτίου η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα βρεθεί πάνω από τα 800 ευρώ και θα ισχύει από την 1η Απριλίου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης «στις 22 Μαρτίου θα έχουμε υπουργικό συμβούλιο και η υπουργός Εργασίας θα εισηγηθεί τότε την αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα είναι σε ισχύ από 1η Απριλίου».
Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι κατ' ελάχιστον 40 έως 50 ευρώ διαμορφώνοντας τα κατώτατα όρια των αμοιβών στα 820 έως 830 ευρώ μηνιαίως.

Το όριο αυτό των αυξήσεων είναι σχεδόν «δεσμευτικό» προκειμένου η κυβέρνηση να «τιμήσει» την προεκλογική της εξαγγελία για διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ το 2027, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας.
Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα πρέπει οι ετήσιες αυξήσεις να κυμαίνονται κατά μέσο όρο γύρω από τα 42,5 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ο νέος μισθός δεν θα πρέπει να είναι χαμηλότερος από τα 822,5 ευρώ.

Επιδόματα

«Δεν έχουμε δυνατότητα να δίνουμε λεφτά χωρίς κανένα περιορισμό. Σε ενάμιση μήνα, πάνω από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού έχουμε δώσει πάνω από 212 εκατ. ευρώ σε επιδόματα γέννησης, εφημερίες σε γιατρούς και αγρότες».

Οπως είπε ο κ Χατζηδάκης, «η Νέα Δημοκρατία όταν εξελέγη μείωσε τους φόρους για τους αγρότες σε σχέση με αυτά που πλήρωναν επί ΣΥΡΙΖΑ την άμεση φορολογία. Στη συνέχεια μείωσε τον φορολογικό συντελεστή για τα λιπάσματα και τις ζωοτροφές στο 6%, τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή. Κατόπιν μείωσε το φορολογικό συντελεστή στο ΦΠΑ για τα αγροτικά μηχανήματα».

Πρόσθεσε, ότι σε αντίθεση με το παρελθόν που δεν επιστρέφονταν, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο ντίζελ, ήρθε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον επέστρεψε στο τέλος του 2022 και στο τέλος του 2023.
Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στην χρήση των POS λέγοντας ότι «μέχρι τις 20.000 θα είναι το πρόστιμο σε όσους δεν έχουν POS.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline