Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  12:22:15

Στέφανος Κασσελάκης: «Είμαι ενισχυμένος από το Συνέδριο. Εάν γινόταν ψηφοφορία θα έπαιρνα το 90% των συνέδρων». Θα το θεωρήσει επιτυχία να πάρει ένα 17-18% ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. Κύριο

Δίνει τη δική του ερμηνεία, αρκετά ηγετική και μονόπλευρη, στις τελικές διαδικασίες και τις αλλαγές, που πρέπει να γίνουν στο Κόμμα, χωρίς να ομιλεί ακόμα για συλλογικές διαδικασίες και δράσεις.

1Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου ο κ. Κασσελάκης μίλησε στην ΕΡΤ για την επόμενη ημέρα στο κόμμα, και δεν συμφώνησε με τον δημοσιογράφο που χαρακτήρισε επεισοδιακό το Συνέδριο. Τι ανέφερε για την παρέμβαση του ο πρώην πρωθυπουργού

Μηνύματα για την επόμενη μέρα στέλνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εκτιμά ότι έχει βγει ενισχυμένος από το Συνέδριο και αναφέρει ότι το στάδιο σειόταν και έλεγε κάτω τα χέρια από τον Κασσελακη. Ερωτηθείς και αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι "σέβομαι την πρωτοβουλία του πρώην προέδρου, ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο Συνέδριο", ενώ απέφυγε να σχολιάσει τις τωρινές του σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο λέγοντα απλά ότι ξεκινά νέος κύκλος υπό την ηγεσία μου.

Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου ο κ. Κασσελάκης μιλά στην ΕΡΤ για την επόμενη ημέρα στο κόμμα, και δεν συμφώνησε με τον δημοσιογράφο που χαρακτήρισε επεισοδιακό το Συνέδριο.

Το συνέδριο έδρασε όπως έπρεπε να δράσει. "Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος και είδατε ένα ολόκληρο στάδιο το οποίο σειόταν και έλεγε κάτω τα χέρια από τον Κασσελακη. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή για να μετασχηματιστεί και είχε ξεκινήσει ο Τσίπρας πριν χρόνια"

Πάντως σχετικά με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα πήρε αποστάσεις αν και άφησε αιχμές:
Δεν μας είχε ενημερώσει ο διευθυντής του γραφείου του πήρε τηλέφωνο τον διευθυντή του δικού μου, ένα λεπτό πριν από την ανάρτηση. Πρόσθεσε ότι εγώ σέβομαι την πρωτοβουλία του πρώην προέδρου, ήταν λάθος όμως να μην εμφανιστεί στο συνέδριο. Μιλάμε για χιλιάδες μέλη που ίδρωσαν τη φανέλα τους, που περίμεναν. Ο κ. Κασσελάκης πρόσθεσε πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιον τον Αλέξη.

Ερωτηθείς για το ποια είναι τα συναισθήματα σας, τόνισε ότι ήταν ραγισμένη η καρδιά μου λόγω των Συνέδρων, όχι λόγω του Αλέξη. Γιατί μου ζητούσαν κάτι, κάτι για να ξαναπιστέψουμε. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που είναι στους δρόμους, χτυπούν πόρτες
Υπογράμμισε ότι δεν ωφελεί κανέναν να σχολιάσω το ζήτημα σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι ένα μικροπολιτικό ενδιαφέρον, αλλά δεν βοηθά τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει κλείσει ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ και έχει ξεκινήσει ένας νέος υπό την ηγεσία μου.

2.«Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος» υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη συνέντευξή του μετά το Συνέδριο - Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα, τις Ευρωεκλογές και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης μια ημέρα μετά τη λήξη του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε μεταξύ άλλων:
Το Συνέδριο έδρασε όπως έπρεπε να δράσει.
Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος. Είδατε ένα στάδιο που σειόταν και έλεγε κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη, από 5.000 συνέδρους,.
Υπάρχει εντολή για τις δομικές αλλαγές. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανασχηματιστεί και να κερδίσει τη Δεξιά.

Η κυρίαρχη εκτίμηση είναι η εκτίμηση των μελών.

Δεν τίθεται κανένα ζήτημα αμφισβήτησης και έχουμε ξεκάθαρη εντολή να κάνουμε τις ριζικές αλλαγές.
.
Αυτό που πρέπει να γίνει για την κοινωνία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να ανασυγκροτηθεί γρήγορα.
Δεν μας είχε ενημερώσει ο Αλέξης Τσίπρας. Εγώ σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου, ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο Συνέδριο. Θα ήθελαν τα χιλιάδες μέλη που έχουν ιδρώσει τη φανέλα να τον ακούσουν αυτοπροσώπως. Εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω.
Η καρδιά μου ήταν ραγισμένη όχι λόγω του Αλέξη. Ήταν λόγω των συνέδρων που τους θεωρώ ισότιμα μέλη.

Δεν νομίζω ότι ωφελεί να σχολιάσω το ζήτημα της σχέσης μου με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι μικροπολιτικό πρόβλημα. Ο κύκλος του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ του 2015-19 έχει κλείσει, ανοίγει ένας νέος υπό την ηγεσία μου.

Τα στελέχη που ήταν απέναντί μου ήταν ελάχιστα – το είδατε από τις εικόνες. Όποιος προσπαθεί να πείσει ότι βγήκα λαβωμένος, δεν είδε το Συνέδριο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος θα είναι, θα πρέπει όμως να είναι και διευρυμένος. Παρέλαβα ένα κόμμα που δεν ήταν κυβερνητικό και πρέπει να το κάνουμε.
Αυτό θα το κάνουμε μ' ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θα ενώσει τη σύγχρονη Κεντροαριστερά.
Έχω μια εικόνα πρώιμη εικόνα για το ερωτηματολόγιο. Τα μέλη θ' αποφασίσουν πού θέλουν να κατευθύνουν το κόμμα τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα. Άρα και η λέξη Συνασπισμός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.
Δεν είναι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλω. Όλα όσα λέω συμβαδίζουν με το προεκλογικό πρόγραμμά μας. Το προοδευτικό κέντρο έχει εξίσου μεγάλη αξία με την παραδοσιακή Αριστερά μέσα στο κόμμα μας.

Η σύγχρονη Αριστερά έχει παρεμβατικό κράτος, βρίσκει τους τρόπους να λύσει ανισότητες.
Να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ γιατί αλλάζει και δείχνει ένα ξεκάθαρο στίγμα που δεν το δείχνει το τρίτο κόμμα της χώρας, το ΠαΣοΚ.
Το μη κερδοσκοπικό στην Ελλάδα μπορεί να γίνει ύπουλα κερδοσκοπικό. Έχουμε επενδύσει ένα όγκο κεφαλαίου στα περιφερειακά πανεπιστήμια και αυτήν την επένδυση πρέπει να την αξιοποιήσουμε, όχι να αποδομήσουμε. Τι μπορεί να προσφέρει ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, το οποίο δεν μπορούμε να το νομοθετήσουμε για τα δημόσια.

Ο σκοπός των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι για να φέρουμε δήθεν franchise πανεπιστημίων στην Ελλάδα;

Μου πέρασε από το μυαλό να στηρίξουμε το νομοσχέδιο, κοίταξα την πραγματικότητα και δεν υπάρχει ανάγκη αφού έχουμε μια καλή δομή στη δημόσια παιδεία.
Οι θέσεις μας για τους αγρότες είναι ξεκάθαρες: κατάργηση φόρου πετρελαίου, πλαφόν στην κιλοβατώρα, ρύθμιση οφειλών χρεών.

Είναι προτάσεις κοινής λογικής. Πώς γίνεται ο αγρότης και ο καταναλωτής να μην μπορούν να επιβιώσουν;

Στηρίζω την εθνική στρατηγική, αλλά υπάρχουν διαφοροποιήσεις; Το πλοίο του ΠΝ δεν θα το έστελνα στην Ερυθρά Θάλασσα. Οφείλουμε να έχουμε μια εξωτερική πολιτική που θα είναι εγκρατής. Ξοδεύουμε πολλά χρήματα για τα εξοπλιστικά. Είμαι αντίθετος με την αποστολή υλικού στην Ουκρανία, προσφέρουμε ήδη πολλά.

Η Ελλάδα έχει αγαθό που είναι η γεωπολιτική θέση της και το προσφέρουμε φθηνά.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν ψήφισε για την κατάπαυση του πυρός στην Παλαιστίνη είναι απαράδεκτο. Επιθυμώ προσωπικά άμεση κατάπαυση του πυρός. Προφανώς το Ισραήλ πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες του, άλλο όμως να βλέπεις χιλιάδες αμάχους χωρίς διέξοδο.

Θα υπηρετήσω στο στρατό πριν από τις Ευρωεκλογές.
Θα αποφασίσουν τα μέλη για τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. Είναι αμεσοδημοκρατία. Γι' αυτό πρέπει να συμμετάσχει πολύς κόσμος. Σκοπός είναι να αναδείξω λαμπρά μυαλά. Αν υπάρχει μια 30άδα από τους 40 εξαιρετικοί επιστήμονες, θα επενδύσω προσωπικά σε αυτούς.

Είμαι ο πρώτος πρόεδρος που μειώνω τη δύναμή μου μέσα στο κόμμα.
Θα παραμείνω αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές. Έχω την εντολή να το κάνω αυτό.
Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει, με χαρά. Αν χρειαστεί να κερδίσω, θα ξανακερδίσω. Δεν είναι θέμα αλαζονείας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline