Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  14:14:27

Aνησυχούν τώρα σοβαρά στο Μαξίμου για το 20% στα δεξιά της ΝΔ. «Μέχρι η Λατινοπούλου μας παίρνει ποσοστό 1%». Κοστίζει πλέον ο απόλυτος εναγκαλισμός με το σημιτικό ΠΑΣΟΚ και τους «ποταμίσιους» καριερίστες. Κύριο

Δύο αποκαλυπτικά σχόλια χθες στην «Καθημερινή», που καταγράφουν για ευρύτερη ανησυχία για μαζική αποδυνάμωση της ΝΔ στα δεξιά της, με επιλογές διαμαρτυρίας και οργής προς τα δεξιά μικρά κόμματα.

Οι προειδοποιήσεις του Δ. Μαύρου ότι το 20% δεν συνιστά ακροδεξιό φαινόμενο συνολικά.

1. Ορισμένοι ,ήδη, υποστηρίζουν ότι αποδίδει, πλέον, ελάχιστα το άνοιγμα της ΝΔ προς το «Κέντρο» και μάλιστα με μεθόδους συναλλαγής-εξαγοράς της εξουσίας και μόνο. Αντίθετα υποστηρίζουν αυτή η μονομερής-στρεβλή«στρατηγική διεύρυνσης», δεν απέδωσε τίποτα ουσιαστικό σε νέες ψήφους από τις εκλογές του 2019 σε εκείνες του 2023, αντίθετα -όπως δείχνουν οι ίδιοι οι αριθμοί ψηφοφόρων και όχι τα πλαστά ποσοστά , έχει διώξει και διώχνει πολλούς από τη μεγάλη δεξαμενή της φιλελεύθερης παράταξης και της ιστορικής Δεξιάς, που έχει κηρυχθεί, σχεδόν, υπό απαγόρευση(αλλά όχι , και οι ψήφοι της υπέρ της ΝΔ). Δηλαδή, λένε, υπέρ της εξουσίας της «με κομματικούς, όχι εμάς, αλλά φανατικούς υβριστές μας και πολέμιους επί χρόνια».

Προβληματισμός ανάμεσα σε βουλευτές της ΝΔ στο όλο φαινόμενο, καθώς ο διαρκώς ανερχόμενος σε ποσοστά Κυρ. Βελόπουλος έχει ως πρώτη γραμμή επίθεσης του κόμματος του τον επίμονο ισχυρισμό ότι η σημερινή ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με την παλαιά παράταξη, ούτε ο Κυρ. Μητσοτάκης με την πολιτική παράδοση Καραμανλή διαχρονικά, ενώ αποτελούν πρόκληση για τους «συνεπείς δεξιούς» οι πασόκοι και ποταμίσιοι επιτελείς που έχουν κατακλύσει Μαξίμου-Κυβέρνηση-Κράτος. Επιλογές πρόθυμων για καρέκλες εξουσίας από την Χαριλάου Τρικούπη, που θεωρούνται ως προσβολή-πρόκληση στην ιστορία της παράταξης, ενώ επιπλέον συνιστούν χλευασμό της αξιοκρατίας, της ιδεολογίας και της ηθικής στην πολιτική και τον δημόσιο βίο.

2.ΝΟΝPAPERNEWS. 31.2.2023..Βαδίζει προς διψήφιο ποσοστό το κόμμα του Κυρ. Βελόπουλου στις Ευρωεκλογές. Μαύρος «Τα ποσοστά στα κόμματα, δεξιά της. ΝΔ δεν είναι όλα από ακροδεξιούς. Δεν είναι όλα Άκρα Δεξιά».

Η αυξανόμενη απήχηση και η άνοδος στις δημοσκοπήσεις «δεξιά της Δεξιάς ΝΔ», που φαίνεται να ξεπερνούν συνολικά το 15%, σημείωσαν μια παρατήρηση βάθους του Δημήτρη Μαύρου « Τα ποσοστά στα κόμματα , δεξιά της. ΝΔ δεν είναι όλα από ακροδεξιούς. Δεν είναι όλα Άκρα Δεξιά». Προφανώς ότι πρόκειται για ψήφους διαμαρτυρίας και αποστασιοποίησης από την «κεντρώα-πασοκική ΝΔ», μαζί με άλλους που δηλώνουν ανένταχτοι και αναποφάσιστοι.

KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

Θεωρείο: α. Ψάχνουν αντίδοτο

.Η αύξηση της δύναμης των (ακρο)δεξιών κομμάτων μπορεί να εξηγεί και το γεγονός ότι κυβερνητική πηγή έλεγε στη στήλη πως ο πρωθυπουργός έχει στρέψει το βλέμμα του το τελευταίο διάστημα στο να βρει «μια καλή δεξιά υποψηφιότητα» που θα στελεχώσει το ευρωψηφοδέλτιο. Το «καλή δεξιά υποψηφιότητα» δεν μεταφράζεται μόνο σε ικανότητες, αλλά και σε αναγνωρισιμότητα, καθώς θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο γνωστό στο ευρύ κοινό. Την ίδια ώρα, το σχέδιο του Μαξίμου είναι πιο δεξιοί υπουργοί, όπως ο Μάκης Βορίδης, να επωμιστούν βασικό ρόλο στις περιοδείες που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα για τις ευρωεκλογές.

β.Ρεκόρ η άκρα Δεξιά

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει έναν σταθερό και αδιαπραγμάτευτο προσανατολισμό προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος, δεν μπορεί ωστόσο να μην παρακολουθεί τι γίνεται στα δεξιά της. Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το δεξί κέρας του πολιτικού συστήματος αυξάνει διαρκώς τις δυνάμεις του, με το άθροισμα των ποσοστών του να είναι εμφανώς υψηλότερο σε σχέση με τις εθνικές εκλογές. Ο Κυριάκος Βελόπουλος βρίσκεται πλέον στο κατώφλι διψήφιου ποσοστού, η Νίκη πλησιάζει το 4%, ενώ έχει κάνει την εμφάνισή του στις μετρήσεις και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου. Τα παραπάνω μαζί με τους Σπαρτιάτες αγγίζουν σχεδόν το 18%, ένα ποσοστό διόλου αμελητέο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline