Κυριακή 28 Απριλίου 2024  07:19:16

Ευτυχώς στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, ο Μ. Τεντόγλου, πηγαίνει για 11ο χρυσό μετάλλιο, πάντα στο μήκος. Οι αποφάσεις για όποιες αλλαγές στο άθλημα τέλος του χρόνου. Κύριο

Ο Μίλτος Τεντόγλου λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του χρυσού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου έριξε τη βόμβα και με δήλωση του στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ υποστήριξε πως αν περάσει η αλλαγή στη βαλβίδα τότε θα σταματήσει το μήκος και θα ασχοληθεί με το τριπλούν.

Δεν θα χρειαστεί, γιατί οι όποιες αποφάσεις για το άθλημα θα ληφθούν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο, στα τέλη του χρόνου,

Άδικα ανησύχησε ευατόν και πολλούς άλλους αλλά η δήλωση του είχε απήχηση. Προκάλεσε καθυστέρηση στις όποιες αποφάσεις. Ο Μίλτος Τεντόγλου λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του χρυσού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου έριξε τη βόμβα και με δήλωση του στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ υποστήριξε πως αν περάσει η αλλαγή στη βαλβίδα τότε θα σταματήσει το μήκος και θα ασχοληθεί με το τριπλούν.

"Δεν με ενδιέφερε η νίκη, αλλά η επίδοση κι αυτή δεν βγήκε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγωνιστήκαμε το πρωί. Χθες, για παράδειγμα δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κανένα οριζόντιο άλμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να τον αφαιρέσουν".
Και μετά έσκασε η βόμβα!

"Αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν"!

Η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (World Athletics) θα απονείμει 2,464,000 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα σε όσους και όσες βρεθούν στην πρώτη εξάδα των τελικών όλων των αγωνισμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής και η Παγκόσμια πρωταθλήτρια κάθε αγωνίσματος θα λάβει έπαθλο 40.000 δολαρίων ενώ ο δεύτερος/η δεύτερη σε κάθε τελικό θα πάρει 20.000 δολάρια και για όσους/ες κατακτήσουν χάλκινο θα δοθούν 10.000 δολάρια. Παράλληλα, όποιος βρεθεί στην τέταρτη θέση θα λάβει 8.000 δολάρια, η πέμπτη θέση 6.000 δολάρια και η έκτη θέση 4.000 δολάρια.

Για να δοθούν τα έπαθλα η προϋπόθεση είναι όλοι οι αθλητές να έχουν περάσει από τις απαραίτητες διαδικασίες και κυρίως τον έλεγχο αντί-ντόπινγκ.
Με βάση όλα τα παραπάνω, ο Μίλτος Τεντόγλου για το Παγκόσμιο χρυσό που κατέκτησε στη Γλασκόβη θα λάβει 40.000 δολάρια.

Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Μίλτος Τεντόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Πλέον, ζει και γυμνάζεται στην Αθήνα. Ως γνωστόν, ξεκίνησε με φίλους να κάνει παρκούρ στις γειτονιές των Γρεβενών και στο στάδιο, εκεί όπου τον είδε ο πρώτος του προπονητής Βαγγέλης Παπανίκος και τον τράβηξε στο στίβο. Και όχι άδικα. Πλέον, είναι ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης του μήκους (2021) και παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου (2022) στο αγώνισμα. Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει κατακτήσει όλους τους μεγάλους ευρωπαϊκούς τίτλους στο μήκος, κατέκτησε δηλαδή χρυσό μετάλλιο σε όσους τελικούς αγωνίστηκε. Είναι "χρυσός" πρωταθλητής Ευρώπης στις κατηγορίες: Εφήβων (Κ20), Νέων (Κ23), Ανδρών σε κλειστό στίβο (2 φορές) και ανοιχτό στίβο (όταν ήταν παίδας-Κ18 δεν υπήρχε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κατηγορία). Το 2023 έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων κλειστού στίβου με τρία χρυσά μετάλλια στο μήκος.
Στον ελεύθερο του χρόνο, του αρέσει να παρακολουθεί ιαπωνικά και κορεάτικα άνιμε, να σχεδιάζει και να ζωγραφίζει, να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια, σκάκι και μπουζούκι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline