Κυριακή 28 Απριλίου 2024  16:07:11

Ο Α. Λοβέρδος με καλή πρώτη υποδοχή γενικώς: Οι «Δημοκράτες», κεντρώο κόμμα, απευθύνονται σε ψηφοφόρους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ –Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουν το 3% στις Ευρωεκλογές. Κύριο

Ενδιαφέρον να συζητήσουν μαζί με τον πρώην υπουργό και καθηγητή και να γνωρίσουν τις προγραμματικές θέσεις και τα βασικά στελέχη του νέου κόμματος. Επιφυλακτικότητα, ανησυχία και τάσεις εχθρότητας από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η διπλή στελέχωση σε λίγες ημέρες: στις 20 Μαρτίου θα ανακοινώσει τον γραμματέα τού κόμματος και στις 26 τον εκπρόσωπο, που μάλλον θα είναι γυναίκα, αμφότεροι «φρέσκα πρόσωπα».

Την αισιοδοξία πως το κόμμα «Δημοκράτες», που ίδρυσε πριν από μερικές μέρες, θα υπερβεί το 3% διεκδικώντας έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη Τύπου για τη παρουσίαση του νέου πολιτικού εγχειρήματος.
Υποψήφιοι πρώην βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Λοβέρδος κατέστησε σαφές ότι θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές και πως το ψηφοδέλτιο των «Δημοκρατών» θα περιλαμβάνει ορισμένους πρώην βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ανακοίνωσε ότι προανήγγειλε να λειτουργήσουν δύο εκλογικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Υπογράμμισε ότι οι «Δημοκράτες» είναι καθαρά κεντρώο κόμμα και απευθύνεται σε ψηφοφόρους τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο σχολίασε πως «αποχωρεί από τον χώρο του Κέντρου» προς τα Αριστερά. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση εκλογής του θα ενταχθεί στην Ομάδα των Φιλελευθέρων (Renew) στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στις 20 Μαρτίου θα ανακοινωθεί ο γραμματέας του κόμματος

Ανακοίνωσε ακόμη ότι στις 20 Μαρτίου θα ανακοινώσει τον γραμματέα τού κόμματος και στις 26 τον εκπρόσωπο, που μάλλον θα είναι γυναίκα, αμφότεροι «φρέσκα πρόσωπα» όπως είπε.
Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή, για τη δίωξη των πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis, κ. Λοβέρδος απάντησε: «Δεν αρκεί μια απλή συγγνώμη (σ.σ. εννοώντας τον Αλέξη Τσίπρα). Η υπόθεση θα κλείσει όταν θα βγουν οι κουκούλες και θα αποκαλυφτούν οι κουκουλοφόροι».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε πως σήμερα επικρατεί «γενικευμένη ανασφάλεια», παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια κάποια «θετικά πράγματα», και ότι οι «Δημοκράτες», συνδυάζουν τον πατριωτισμό με τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές και τη λαϊκότητα.

«Ο αγώνας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι για μια Ένωση προσιτή, δίκαιη, αποτελεσματική. Θα παλέψουμε να αποσύρει η Τουρκία το casus belli. Δεν νοείται χώρα που θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση να απειλεί με πόλεμο ένα μέλος της. Κι ακόμη η κυβέρνηση υποτίμησε την υπόθεση του Φρέντι Μπέλερη. Η πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε. πρέπει να ανασταλεί», υπογράμμισε.

«Οι "Δημοκράτες" θα αγωνιστούμε για την εφαρμογή του Συντάγματος. Όλου του Συντάγματος. Που ως γνωστόν, επιβάλλει την προστασία της πατρίδας, του έθνους, του λαού. Το ξεχνάμε αυτό. Επαναλαμβάνω δεν θα χαρίσουμε τον πατριωτισμό στους φασίστες και τους ακραίους» δήλωσε. Δεσμεύτηκε δε πως θα υποστηρίξει «ό,τι θετικό κάνει η κυβέρνηση» αλλά «θα ασκούμε κριτική ή και θα καταγγέλλουμε όλα τα αρνητικά, όπως κάναμε και στο σχέδιο νόμου για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε πως σήμερα επικρατεί γενικευμένη ανασφάλεια, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια κάποια θετικά πράγματα, και ότι οι "Δημοκράτες", συνδυάζουν τον πατριωτισμό με τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές και τη λαϊκότητα.

«Ο αγώνας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι για μια Ένωση προσιτή, δίκαιη, αποτελεσματική. Θα παλέψουμε να αποσύρει η Τουρκία το casus belli. Δεν νοείται χώρα που θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση να απειλεί με πόλεμο ένα μέλος της. Κι ακόμη η κυβέρνηση υποτίμησε την υπόθεση του Φρέντι Μπέλερη. Η πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ πρέπει να ανασταλεί», υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος.

«Οι "Δημοκράτες" θα αγωνιστούμε για την εφαρμογή του Συντάγματος. Όλου του Συντάγματος. Που ως γνωστόν, επιβάλλει την προστασία της πατρίδας, του έθνους, του λαού. Το ξεχνάμε αυτό. Επαναλαμβάνω δεν θα χαρίσουμε τον πατριωτισμό στους φασίστες και τους ακραίους» δήλωσε ενώ δεσμεύτηκε πως θα υποστηρίξει «ό,τι θετικό κάνει η κυβέρνηση. Αλλά θα ασκούμε κριτική ή και θα καταγγέλλουμε όλα τα αρνητικά. Όπως κάναμε και στο σχέδιο νόμου για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline