Σάββατο 27 Απριλίου 2024  20:15:33

Για ένα χρόνο μόνο το δεξιό, ιστορικό έμβλημα του πυρσού της ΝΔ. Εν όψει Ευρωεκλογών, ανάγκης συσπείρωσης και τιμής στα 50 χρόνια. Κύριο

Και η νέα θεωρία ότι οι εισοδιστές πασόκοι έγιναν κανονικοί νεοδημοκράτες.

Ερωτηθείς για το έμβλημα που παρουσιάστηκε για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας,(και θα διατηρηθεί, μόνο, για ένα χρόνο δηλαδή για όλη την χρονιά της ιστορικής επετείου των πενήντα χρόνων) αλλά και για την παρουσία στελεχών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνησή του, ο πρωθυπουργός έδωσε δύο απαντήσεις: «Για εμάς που θυμόμαστε το πρώτο έμβλημα της Ν.Δ. με τον πυρσό και τις εποχές αυτές που ήμασταν στα μαχαίρια με το ΠΑΣΟΚ, αυτό που έχει καταφέρει η Ν.Δ. είναι να συγκεντρώσει στελέχη από χώρους όπως το ΠΑΣΟΚ κάτω από την ίδια ομπρέλα. Τα στελέχη αυτά ήταν ΠΑΣΟΚ και τώρα είναι Ν.Δ».

-Νέα Δημοκρατία: Το επετειακό έμβλημα για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της

Το παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Το έμβλημα του κόμματος ενόψει του 15ου συνεδρίου το οποίο είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε απόψε με την ομιλία του στο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ είπε συγκεκριμένα ότι «μπροστά μας έχουμε ένα διπλό ορόσημο που αξίζει να τιμηθεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο για αυτό και ένα ξεχωριστό έμβλημα θα μας συντροφεύει στο εξής. Αφιερωμένο στην επέτειό μας, με σήμα των δοξασμένο τίτλο της Νέας Δημοκρατίας, τον αριθμό 50 του χρυσού Ιωβηλαίου της και στην κορυφή τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού, αυτού που καίει στις καρδιές μας φωτίζοντας το αύριο».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι το νέο σύμβολο είναι αφιερωμένο στους καθημερινούς μαχητές της ευθύνης και της προσφοράς για μία καλύτερη Ελλάδα. «Είναι αυτός ο πυρσός που μας συντρόφευε όλους στα πρώτα μας βήματα και στους πρώτους μας αγώνες για την παράταξή μας. Και νομίζω ότι για όλους μας τους παλαιότερους, αλλά και τους νεότερους, είναι πράγματι αυτές οι στιγμές συγκίνησης, καθώς μέσα από αυτή την εικόνα νιώθουμε όλοι να περνούν χρόνια μια συναρπαστικής διαδρομής. Μία διαδρομή που με τον έναν με τον άλλον τρόπο έχεις σφραγίσει τις ζωές μας. Γεμάτη χαρές, αλλά και λύπες, παντοτινής πίστης, όμως, στις αρχές και τις αξίες μας. Είναι μία πίστη που γίνεται σκυτάλη χρέους, περνώντας από γενιά σε γενιά, με σταθερά ιδανικά την ελεύθερη σκέψη σταθερά μέσα στην κοινωνία και διαρκώς δίπλα στον πολίτη» τόνισε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline