Σάββατο 27 Απριλίου 2024  19:32:59

Η Ολγα αργεί, αλλά δεν κρύβει λόγια. Κόντρα στο Ν/Σ της Λ. Μενδώνη αλλά και τα συμφέροντα του συζύγου της συνθέτη Μ. Μάτσα... «Παραξενοδοχεία» κατάντησε το σύστημα Airbnb. Κύριο

Ανεπίτρεπτη παρέμβαση το νομοσχέδιο για το ελληνικό τραγούδι - Δεν έγινε καμία διαβούλευση.

«Δεν έγινε καμία απολύτως διαβούλευση με τους ξενοδόχους. Τέτοια είδους νομοθετήματα πρέπει πάντα να είναι προϊόν μίας συνεννόησης» υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού για το νομοσχέδιο της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, το οποίο ευνοεί ,κατά τα άλλα, και τα συμφέροντα του συνθέτη συζύγου της Μ. Μάτσα.Πλήθος οι διαμαρτυρίες από τον χώρο των ξενοδοχείων, των τουριστικών εγκαταστάσεων και των εστιατορίων.

Αισθητές διαφωνίες και εντός της ΝΔ, έχει προκαλέσει το (αιφνιδιαστικό και χωρίς σοβαρή διαβούλευση με τους φορείς) νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την ποσόστωση στην ελληνική μουσική και τον αποκλεισμό της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων μουσικών δημιουργών.

Συγκεκριμένα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στο συνέδριο «Greece Talks Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη», εξέφρασε την έντονη διαφωνία της λέγοντας ότι το υπουργείο Τουρισμού, στο οποίο προΐσταται, έχει γίνει δέκτης οχλήσεων από κλάδους που επηρεάζονται από το νομοσχέδιο του ΥΠΠΟ, ενώ έθεσε και ιδεολογικά ζητήματα.

«Ως υπουργείου Τουρισμού θεωρούμε ότι πρόκειται για ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά. Είμαστε υπέρ της στήριξης των καλλιτεχνών αλλά όχι με αυτό τον τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Όλ. Κεφαλογιάννη προσθέτοντας ότι «κανείς στον χώρο του Τουρισμού δεν λέει πως δεν πρέπει να αποδίδονται τα πνευματικά δικαιώματα. Έρχεται τώρα μία ρύθμιση που δυναμιτίζει όλη την προσπάθεια που γίνεται από τους χρήστες και τους δικαιούχους και θεωρούμε πως είναι μία ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην αγορά».

Συνεχίζοντας, η υπουργός Τουρισμού κάνοντας λόγο για «αντιρρήσεις και αντιδράσεις ολόκληρου του ξενοδοχειακού κλάδου», άφησε σαφείς αιχμές κατά της Λίνας Μενδώνη επισημαίνοντας ότι δεν έγινε σωστή διαβούλευση.
«Τέτοιου είδους ρυθμίσεις έχουν εντελώς διαφορετική ιδεολογική αφετηρία. Στις μέρες μας δεν μπορώ να φανταστώ το κράτος να παρεμβαίνει στην αγορά», σημείωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη και συνέχισε τις ευθείες βολές της κατά της υπουργού Πολιτισμού:

«Δεν έγινε καμία απολύτως διαβούλευση με τους ξενοδόχους. Τέτοια είδους νομοθετήματα πρέπει πάντα να είναι προϊόν μίας διαβούλευσης, συνεννόησης πριν έρθουν στη δημόσια διαβούλευση».

Η επιτυχία του ελληνικού Τουρισμού είναι προϊόν συνεργασίας

Η κυρία Κεφαλογιάννη απάντησε και στην αποστροφή του κ. Ανδρεάδη ο οποίος πρότεινε τη δημιουργία ενός αποκεντρωμένου υπερυπουργείου για τον Τουρισμό λέγοντας πως η επιτυχία του ελληνικού Τουρισμού είναι προϊόν συνεργασίας. «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού έχει τις ιδιότητες εκείνες που μπορούν να βοηθήσουν στη χάραξη τουριστικής πολιτικής», σημείωσε.«Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις ήταν κομμάτι του sharing economy. Εδώ μιλάμε πως έχει δημιουργηθεί μία παραξενοδοχία.

Έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό. Καταλύματα χωρίς τις προδιαγραφές και τις υποχρεώσεις των τουριστικών επιχειρήσεων. Το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευθεί ως προς το φορολογικό κομμάτι, εμείς είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε το θεσμικό πλαίσιο, το πλαίσιο ασφαλείας, κλπ» συμπλήρωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline