Κυριακή 28 Απριλίου 2024  12:25:07

Τα Εξάρχεια, ίσως, μεταφέρθηκαν στου Ζωγράφου, με μεγάλες καταστροφές περιουσιών και τρομοκρατία των κατοίκων. Η Πανεπιστημιούπολη πάλι «άντρο ανομίας και ορμητήριο εγκληματιών. Ούτε μια σύλληψη. Κύριο

Νέα εμπρηστική εκτεταμένη επίθεση καταστροφής στου Ζωγράφου – Έκαψαν σχολικά, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Τα Εξάρχεια της αναρχίας, των μολότωφ και της ανομίας, ίσως, μεταφέρθηκαν στου Ζωγράφου. Εκεί πιο έχουμε παρόμοιες μεγάλες καταστροφές περιουσιών και τρομοκρατία των κατοίκων. Μόνη διαφορά η απουσία των ΜΑΤ και οι συγκρούσεις μαζί τους τις νύχτες, δηλαδή ο απόλυτος αιφνιδιασμός της Αστυνομίας και η απραξία..Η Πανεπιστημιούπολη πάλι προχθές «άντρο ανομίας και ορμητήριο εγκληματιών. Ούτε μια σύλληψη. Διαβεβαιώσεις για έρευνα.

2.Πολύ σοβαρή, ανησυχητική και προκλητική, νέα εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στην περιοχή του Ζωγράφου με πάνω από 10 οχήματα να παραδίδονται στο φλόγες, ανάμεσά τους πολλά σχολικά λεωφορεία.
Συγκεκριμένα στις φλόγες τυλίχθηκαν σχολικά λεωφορεία, Ι.Χ. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που ήταν σταθμευμένα στην οδό Ταξίλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από τα σχολικά λεωφορεία και επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα οχήματα.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουν καεί τουλάχιστον πέντε σχολικά, έξι Ι.Χ. αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες.
Επιπλέον αναφέρθηκαν φθορές και σε άλλα παρακείμενα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει να διερευνήσει η Κρατική Ασφάλεια.
Υπενθυμίζεται ότι εμπρηστική επίθεση στην περιοχή είχε σημειωθεί και την Κυριακή, όταν τουλάχιστον πέντε οχήματα είχαν καταστραφεί ολοσχερώς.

Μαρτυρία κατοίκου

Κάτοικος της περιοχής περιγράφει μιλώντας στην «Κ» τα όσα έγιναν λίγο μετά τις 3, αλλά και το πώς προσπάθησε να σώσει τις δύο μηχανές του που κάηκαν ολοσχερώς.

«Ηταν 3 τα ξημερώματα όταν είδα μια λάμψη από το παράθυρο. Βγήκα έξω και είδα τα σχολικά του ιδιωτικού σχολείου να καίγονται. Δίπλα είχα παρκάρει τις δύο μηχανές μου. Προσπάθησα να τις απομακρύνω, αλλά η φλόγα ήταν έντονη και δεν τα κατάφερα. Αμέσως ανέβηκα στην πολυκατοικία να ανεβάσω τις τέντες για να μην πάρει φωτιά και η πολυκατοικία. Οι μηχανές μου κάηκαν ολοσχερώς».

Μιλώντας στην «Κ», η ιδιοκτήτρια του σχολείου, κ. Στέλλα Φραγκούλη, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στις 3 ξεκίνησε να χτυπάει το τηλέφωνό μου από γονείς που μένουν στην γειτονιά και μου το είπαν. Το προηγούμενο Σάββατο κάτω στην Πανεπιστημιούπολη έκαιγαν. Τώρα ανέβηκαν προς τα πάνω. Δεν ξέρω».

«Θα μπορούσαν να υπάρχουν θύματα, γιατί υπάρχουν διαμερίσματα εδώ γύρω. Δεν είχαμε πρόβλημα με κανέναν, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε αυτό. Κάηκαν όλα μας τα σχολικά και κάποια Ι.Χ. γειτόνων», προσθέτει η ίδια.

«Το σχολείο λειτουργεί κανονικά. Στείλαμε email στους γονείς τα χαράματα ότι "εμείς εδώ θα είμαστε". Υπάρχουν γονείς που είναι εργαζόμενοι, δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους εκ των πραγμάτων. Μας έπαιρναν γονείς και έκλαιγαν, το ίδιο και οι συνοδοί. Εμείς είμαστε εδώ να αποκαταστήσουμε το χαμόγελο για τα παιδιά. Τους είπαμε όμως ότι, επειδή είναι μικρά παιδιά, μπορεί να στενοχωρηθούν, να ταραχθούν, να φοβηθούν. Γείτονες είδαν πολλά άτομα μαζεμένα. Το σχολείο μέσα έχει υποστεί ζημιές», αναφέρει η κ. Φραγκούλη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline