Σάββατο 27 Απριλίου 2024  23:32:47

Κέιτ Μίντλετον: Η εξαφάνισή της, το αναστατωμένο Παλάτι, ο «Μεσσίας» Χάρι, η παράνομη σχέση, η κακιά αρρώστια κ.α.. Κίτρινος τύπος υπάρχει και στην Αγγλία, μάλιστα με «δοκιμασμένη παράδοση ασέβειας». Κύριο

Δεν απέμεινε σενάριο, φαντασίωση, κακοήθεια, καχυποψία, εκδοχή πιθανή και απίθανη που να μη έγινε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στον Αγγλικό Τύπο και γενικά στα ΜΜΕ της χώρας, κατά τη παλαιά, τους συνήθεια του έντονου κιτρινισμού σε προσωπικές υποθέσεις σε αντίθεση λ.χ. με τη Γαλλία.

Νέα σενάρια, φαντασιώσεις, φήμες ανεύθυνες και απίθανες εκδοχές, καθώς έχουν γραφτεί και μεταδοθεί τα πάντα γύρω από το όλο θέμα. Με ελάχιστες σοβαρές και εξακριβωμένες πληροφορίες..... Η εξαφάνιση της Κέιτ Μίντλετον έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στο Στέμμα - Θα επιλύσει την κρίση στο Παλάτι η επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι.

Δεν απέμεινε σενάριο, φαντασίωση, κακοήθεια, καχυποψία, εκδοχή πιθανή και απίθανη που να μη έγινε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στον Αγγλικό Τύπο και γενικά στα ΜΜΕ της χώρας, κατά τη παλαιά, τους συνήθεια του έντονου κιτρινισμού σε προσωπικές υποθέσεις σε αντίθεση λ.χ. με τη Γαλλία.

Το θρίλερ με την «εξαφάνιση» της Κέιτ Μίντλετον συνεχίζεται. Πλέον έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις εξαιτίας των θεωριών συνωμοσίας. Αυτό συμβαίνει, καθώς γίνονται όλο και πιο ακραία σενάρια τόσο για την υγεία της, όσο και για τη σχέση της με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.
Από τη μία υπάρχουν εικασίες που τη θέλουν είτε να βρίσκεται σε ψυχιατρική κλινική, είτε να είναι ακόμα και νεκρή. Από την άλλη πλευρά, οι φήμες τη θέλουν να βρίσκεται στα πρόθυρα διαζυγίου με το διάδοχο, εξαιτίας τρίτου προσώπου στη σχέση τους, ή και επειδή ο ίδιος χειροδικείσαι σε βάρος της.
Η αλήθεια είναι κάτι που ολόκληρη η Υφήλιος στην πραγματικότητα αγνοεί. Το μόνο βέβαιο, είναι πως το ίδιο το Παλάτι περνάει μία γενικευμένη κρίση. Ενώ βρίσκεται και εν όψει του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία του Στέμματος, Ιδίως, έαν κάτι από όλα αυτά επιβεβαιωθεί.

Πότε και πώς θα μάθουμε την αλήθεια;

Για να μάθει το κοινό την αλήθεια, όλα δείχνουν ότι θα περάσει αρκετός καιρός. Το πότε δεν μπορεί να το πει κανείς με βεβαιότητα. Το πιο πιθανό σενάριο είναι πως θα έρθουν όλα στην επιφάνεια μόλις η Κέιτ Μίντλετον κάνει την πρώτη της επίσημη δημόσια εμφάνισή της και «ξανά συστηθεί» στο λαό.

Η ίδια έχει συνηθίσει τους θιασώτες του Στέμματος με το να λέει την αλήθεια και να μιλάει με ειλικρίνεια. Όλοι, λοιπόν για αυτό το λόγο αναμένουν από εκείνη να το κάνει και τώρα. Αυτή ενδεχομένως να είναι και η πιο κρίσιμη στιγμή τόσο κατά τη διάρκεια των βασιλικών της καθηκόντων, όσο και στη ζωή της εν γένει.
Τον τελευταίο καιρό, λόγω πολλών παραγόντων τη συγκρίνουν με την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα. Για να αποδείξει πως είναι αντάξια του χαρακτηρισμού οφείλει να μιλήσει κατευθείαν στο κοινό.
Υπενθυμίζεται, πως η πριγκίπισσα Νταϊάνα όταν χώρισε με τον νυν βασιλιά Κάρολο, μίλησε δημόσια σε συνέντευξη της στο BBC για όλες τις δυσκολίες και τα μελανά σημεία του έγγαμου βίου.

Η θεωρία περί διαδοχής

Μία θεωρία, η οποία δεν είναι μακάβρια και δεν έχει να κάνει τόσο άμεση σχέση με την κατάσταση της υγείας της, είναι πως εκείνη προετοιμάζεται για την ανάληψη του τίτλου της βασίλισσας.
Υπάρχουν κάποιες κινήσεις της Κέιτ Μίντλετον που έχουν γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, και κατά τη διάρκεια της μακράς ανάρρωσής της. Από αυτές έχουν ξεχωρίσει δύο.

Η μία αφορά ένα τηλεφώνημα προς τη Μέγκαν Μαρκλ, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα με τους Σάσσεξ. Ενώ η άλλη έχει να κάνει με την ένταξη του πρώην γραμματέα της βασίλισσας Ελισάβετ στο δυναμικό των συμβούλων της.
Οι κινήσεις αυτές από μόνες τους, ενδεχομένως να μη σηματοδοτούν τίποτα, ενδεχομένως σηματοδοτούν και πάρα πολλά. Ή για να είμαστε ειλικρινείς σηματοδοτούν, αλλά δεν επιβεβαιώνουν τις αποφάσεις που θα παρθούν εν τέλει.

Η αμφισβήτηση

Η αμφισβήτηση του Παλατιού είναι κάτι, το οποίο μπορεί μόνο να εντείνει την κρίση που περνάει αυτή τη στιγμή η βασιλική οικογένεια.
Το περιστατικό με την «πειραγμένη» εικόνα της Κέιτ Μίντλετον, αλλά και οι δύο απρόσμενες εμφανίσεις της σε αυτοκίνητο, δε ρίχνουν φως σε όσα διαδραματίζονται. Αντιθέτως, έχουν «ρίξει πολύ λάδι στη φωτιά». Παρόλα αυτά, για ακόμα μία φορά, το Παλάτι φαίνεται να τα αγνοεί.
Πλέον, η βασιλική οικογένεια δείχνει πως δε δίνει καμία σημασία στα σημάδια που φανερώνουν τη δυσαρέσκεια του λαού. Τα μέλη τους που κάνουν δημόσιες εμφανίσεις, δεν αναφέρονται καθόλου σε όσα συμβαίνουν. Δημιουργώντας στους θιασώτες του Στέμματος την απορία «Τι είναι αυτό που μας κρύβουν;».

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πύλες του Μπάκιγχαμ. Ο βασιλιάς Κάρολος στο πρόσφατο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του, δεν ανακοίνωσε τίποτα περισσότερο. Ανέφερε μονάχα ότι «θα συνεχίσει να υπηρετεί το βρετανικό λαό».
Η κίνησή του αυτή, πέρα από το να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της υγείας του, ενδεχομένως να βάζει και μία άνω τελεία –όχι τελεία, βέβαια- στα σενάρια περί άμεσης διαδοχής από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Αλλά όσο τα ερωτήματα συνεχίζουν να υπάρχουν, καθώς και η δημιουργία νέων, μόνο κακό κάνει στην εικόνα του Στέμματος και να εντείνει την αμφισβήτηση.

Θεραπείες, συναντήσεις και ανακοινώσεις

Οι ανακοινώσεις του Παλατιού για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον σταμάτησαν στις 29 Φεβρουαρίου. Από τότε το ένα μετά το άλλο τα λάθη από την πλευρά της διευρύνουν το «πέπλο του μυστηρίου» που απλώνεται πάνω από τη ζωή της.
Όμως, δεν είναι η μόνη από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχουν αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με καρκίνο και έχει απομακρυνθεί λίγο από τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, μέχρι και αυτός κατά διαστήματα φροντίζει να δίνει το «παρών». Όπως στην εβδομαδιαία ακρόαση του πρωθυπουργού, Ρίσι Σουνάκ. Η συγκεκριμένη υποχρέωση κατά την πρώτη εβδομάδα, της θεραπείας του για την αντιμετώπιση της νόσου, έγινε τηλεφωνικά. Από τότε, όμως μεταβαίνει στο Λονδίνο και γίνεται κανονικά η συνάντησή τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος από την ημέρα που ανακοινώθηκε η διάγνωσή του, έχει εγκατασταθεί στην εξοχική του κατοικία στο Σάντριγχαμ. Ο ίδιος επιστρέφει στο Μπάκιγχαμ μόνο τις ημέρες της θεραπείας του, και της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας.

Η επιστροφή που θα σώσει το Παλάτι

Η Κέιτ Μίντλετον, αφού υποβλήθηκε στη χειρουργική επέμβαση, δε συνεχίζει τα βασιλικά της καθήκοντα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Παλατιού, μέχρι το Πάσχα τουλάχιστον, η πριγκίπισσα της Ουαλίας δε θα επιστρέψει. Ο βασιλιάς Κάρολος επίσης έχει μειώσει σε σημαντικό βαθμό τις υποχρεώσεις του.

Από εκεί και πέρα, άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν αναλάβει να εκτελούν τα καθήκοντά τους. Πολλές από τις υποχρεώσεις τους, έχουν αναλάβει η βασίλισσα Καμίλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η αδερφή του μονάρχη, πριγκίπισσα Άννα.
Ωστόσο, λόγω των αυξημένων ευθυνών, πριν λίγες μέρες η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου δεν άντεξε και διέκοψε για μία εβδομάδα τις εμφανίσεις της. Από το γεγονός αυτό προέκυψε το εξής ερώτημα, «μήπως τελικά οι τρεις τους δεν είναι αρκετοί και θα έπρεπε να ενταχθεί ακόμα ένα πρόσωπο στους βασιλικούς εργαζόμενους;».

Έτσι, ξεκίνησαν και διάφορα σενάρια για την επιστροφή του «ασώτου», δηλαδή του πρίγκιπα Χάρι. Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, έχουν εγκαταλείψει τη Μεγάλη Βρετανία και τις βασιλικές τους υποχρεώσεις, για να ζήσουν «ελεύθεροι και ανεξάρτητοι». Όμως, ποτέ δεν απέρριψαν το ενδεχόμενο να επιστρέψουν, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για το Στέμμα, όπως αυτή.

Ακόμα, βέβαια οι εικασίες περί επιστροφής του Βενιαμίν της βασιλικής οικογένειας δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ο δεύτερος γιος του βασιλιά Καρόλου έκανε μία μοναδική επίσκεψη στο Λονδίνο, μετά τη διάγνωση του πατέρα του. Όμως, η επίσκεψή του έγινε χωρίς να δει τον αδερφό του ή την επίσης άρρωστη, Κέιτ Μίντλετον, η οποία κάποτε υπήρξε στενή φίλη του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline