Κυριακή 28 Απριλίου 2024  08:29:35

Σασμός: Δίκη του πρώην σκηνοθέτη της σειράς, ότι βίασε ηθοποιό το .. 2010 – Χωρισμένοι γνωστοί ηθοποιοί ως μάρτυρες σε υπέρ και κατά. Ποιοι είναι στις δύο ομάδες. Κύριο

Ο σκηνοθέτης, Κώστας Κωστόπουλος, μαζί με τους πρωταγωνιστές της σειράς «Σασμός».

Ξεκίνησε η δίκη του σκηνοθέτη, Κώστα Κωστόπουλου, που κατηγορείται για βιασμό σε βάρος της Ελενας Αθανασοπούλου, τον Ιούλιο του 2010, υπόθεση που έφθασε στη δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση της ηθοποιού, πριν από δύο χρόνια, στο πλαίσιο του κινήματος #MeToo.

Με την έναρξη της διαδικασίας, σύμφωνα με την εκπομπή «Το Πρωινό», ο 58χρονος δήλωσε ότι αρνείται την κατηγορία, θέση που εκφράζει, άλλωστε, από την αρχή της ποινικής υπόθεσης, ισχυριζόμενος πως δεν υφίσταται βιασμός αλλά επαφή με τη συναίνεση της, 21 ετών τότε, μηνύτριας.

Η δίκη έγινε με την παρουσία πολλών καλλιτεχνών είτε για να καταθέσουν υπέρ της καταγγέλλουσας ηθοποιού είτε υπέρ του σκηνοθέτη.

Μάλιστα στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται αρκετοί ηθοποιοί προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες είτε υπέρ της καταγγέλλουσας είτε υπέρ του κατηγορουμένου. Ανάμεσα τους είναι η Μαρκέλα Γιαννάτου, η Μαρία Τζομπανάκη, η Ιρένε Τροστ, ενώ αναμένεται να προσέλθει για να καταθέσει και η Κατερίνα Διδασκάλου. Από την πλευρά του σκηνοθέτη δηλώθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης μεταξύ άλλων οι Κώστας Αρζόγλου, Βύρων Κολάσης, Μέλπω Κωστή και Χρήστος Ξηρογιάννης.

«Αρνούμαι παντελώς όλη την κατηγορία» είπε ο κ. Κωστόπουλος όταν κλήθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να τοποθετηθεί επί του αδικήματος για το οποίο δικάζεται.

Ο 58χρονος σκηνοθέτης κάθεται στο εδώλιο έπειτα από μήνυση της ηθοποιού. Σε αυτή η κ. Αθανασοπούλου υποστηρίζει ότι η γνωριμία της με τον Κ. Κωστόπουλο έγινε το 2009 στο πλαίσιο της ενασχόλησής της με τον χώρο της υποκριτικής. Ωστόσο, στις αρχές του καλοκαιριού του 2010, όταν ο σκηνοθέτης της πρότεινε να βγουν για φαγητό και στη συνέχεια να συναντήσουν την κοινή τους παρέα σε κλαμπ, εκείνος τη βίασε μέσα στο αυτοκίνητο, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει η ηθοποιός.

Μεταξύ αυτών που βρίσκονται στην πλευρά της ηθοποιού είναι οι επίσης ηθοποιοί Μαρκέλλα Γιαννάτου, Μαρία Τζομπανάκη και Κατερίνα Διδασκάλου.
Ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ο οποίος εξαιτίας της υπόθεσης παραιτήθηκε από την σκηνοθεσία γνωστής τηλεοπτικής σειράς μυθοπλασίας, έχουν δηλωθεί ανάμεσα σε άλλους οι Κώστας Αρζόγλου, Βύρων Κολάσης, Μέλπω Κωστή και Χρήστος Ξηρογιάννης.

Μαρία Τζομπανάκη Δημήτρης Τσίκλης και Μαρκέλλα Γιαννάτου

Πρώτη κατάθεση ενώπιον του δικαστηρίου είναι αυτή της μηνύτριας που ξεκίνησε να εξιστορεί όσα ισχυρίζεται ότι υπέστη από τον κατηγορούμενο, στις αρχές του καλοκαιριού του 2010 μετά από έξοδο με τον σκηνοθέτη, με τον οποίο είχε φιλική σχέση, κατά την διάρκεια της οποίας ζαλίστηκε από αλκοόλ ή άλλη ουσία -όπως αναφέρει- και έχασε τις αισθήσεις της. Η ηθοποιός αναφέρει πως ο βιασμός της έγινε μέσα στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου σε ερημικό πάρκινγκ.
Ο σκηνοθέτης της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός», Κώστας Κωστόπουλος ανακοίνωσε ότι παραιτείται το 2022 έπειτα από την καταγγελία για βιασμό, αρνούμενος όσα του καταλογίζονται.

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη σκηνοθεσία του δημοφιλούς σίριαλ «Σασμός» εξαιτίας της υπόθεσης, ήρθε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη όταν μηνύθηκε από την Ελενα Αθανασοπούλου πριν από δύο χρόνια. Η ηθοποιός αναφέρει στη μήνυσή της ότι το 2010 ο κατηγορούμενος, μετά από δείπνο που είχαν, την οδήγησε με το αυτοκίνητό του σε απόμερο σημείο και τη βίασε.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε εισαγγελική έρευνα, η οποία κατέληξε στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του σκηνοθέτη. Απολογούμενος ο κ. Κωστόπουλος φέρεται ν' αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι η ηθοποιός λέει ψέμματα για λόγους δημοσιότητας. Επίσης, φέρεται να υποστηρίζει ότι με το φερόμενο θύμα είχε μία περιστασιακή γνωριμία και τίποτε άλλο.

Αννα Τσουκαλά: Η σεξουαλική παρενόχληση και η απόλυση από το σίριαλ

Η Αννα Τσουκαλά μίλησε ανοιχτά μέσα από τα social media για τη δική της τραγική εμπειρία στο πλαίσιο των αποκαλύψεων που γίνονται με το κίνημα #MeToo. Ειδικότερα, η ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την επιτυχημένη σειρά «Μη μου λες αντίο», με μια ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, κατηγόρησε ανοιχτά τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο για σεξουαλική παρενόχληση. Όλα αυτά, λίγο καιρό αφότου η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου κατέθεσε τη δική της τραυματική εμπειρία.

Η ηθοποιός που άφησε τη ζωή της στην Ελλάδα και πλέον μένει μόνιμα στην Νέα Υόρκη μετά απ' όλα αυτά που πέρασε, εμφανίστηκε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και μίλησε ακόμα πιο συγκεκριμένα στη Σίσσυ Χρηστίδου καταθέτοντας παράλληλα και άλλα περιστατικά από ανθρώπους του χώρου.

«Ζούμε σε εποχές που η αλήθεια βγαίνει μπροστά. 20 χρόνια πριν, μου είχε συμβεί το πρώτο "πέσιμο" από πολύ γνωστό ηθοποιό, που ήταν και καθηγητής μου στην πρώτη δραματική σχολή που πήγα. Με το "καλημέρα σας" μού είπε ότι "για να συνεχίσεις πρέπει να κοιμηθείς μαζί μου, γιατί έτσι κάνουν όλες". Το είπα στο σωματείο, σε μεγάλους και τρανούς ηθοποιούς και μου είπαν να μη μιλάω, γιατί τότε ξεκινούσα. Σε άλλη περίπτωση, πάλι στο ξεκίνημά μου, γνωστός σκηνοθέτης μου είπε ότι πρέπει να κάνω σχέση μαζί του. Πολλές φορές μου συνέβησαν αντίστοιχα σκηνικά. Κανένας δε με βοηθούσε, μόνο κάποιοι φίλοι μου που βρήκαν και τον μπελά τους, τους έκλειναν οι πόρτες για δουλειά.

Στο μεγαλύτερο σίριαλ που έγινα γνωστή, που έκανα κοπέλα άλλης θρησκείας, ο γνωστός σκηνοθέτης μου είπε να πάω στο δωμάτιό του σε ξενοδοχείο για να μου δώσει ένα σενάριο. Πήγα και μόλις μπήκα μέσα μου όρμησε κατευθείαν. Πήγα στην αστυνομία τότε, μου είπαν "όπως ήρθατε να φύγετε" και ότι "εμείς δεν αναλαμβάνουμε". Ο πόλεμος που έζησα ήταν τόσο μεγάλος και έντονος που δεν έχω λόγια να τον περιγράψω. Το πιο λυπηρό και ανατριχιαστικό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν παιδιά, και παιδιά στην ηλικίας μας, ή μικρότερα.

Έμαθα για την υπόθεση της Ελενας Αθανασοπούλου. Με το συγκεκριμένο σκηνοθέτη η εμπειρία μου δεν ήταν καλή. Τον είχα γνωρίσει το 2006. Στην αρχή ήταν πολύ ευγενικός, μας είχε καλέσει και στο σπίτι του να φάμε με την οικογένειά του. Μετά μου είπε ότι πρέπει να σε πάω σπίτι με το αυτοκίνητο. Μέσα στο αυτοκίνητο μού ρίχτηκε. Του είπα ότι δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Τρεις μήνες μου φερόταν πολύ άσχημα μέσα στα γυρίσματα, έκανε πρόστυχα αστεία. Ο κόσμος γελούσε και εγώ είχα τρελαθεί. Τελικά με απέλυσαν από το σίριαλ.

Όταν βλέπω πόσο άδικο είναι το σύστημα, και τη βία παντού στην κοινωνία μας, και την αδικία που υπάρχει, αναρωτιέμαι ποια είναι η πορεία και τι γίνεται. Δε βρίσκουμε ποτέ δικαιοσύνη. Εγώ είμαι πολύ προστατευμένη, δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Τον καιρό που τα ζούσα αυτά πέρασα από σκοτεινά μονοπάτια. Το μεγάλο μου ευχαριστώ είναι στη θρησκεία μου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline