Σάββατο 27 Απριλίου 2024  09:28:20

Νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας χθες, στα Τρίκαλα, στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη. Συνεχής η αυτενέργεια συγγενών και θυμάτων στα Τέμπη. Κύριο

Βουλευτές της ΝΔ αλλά και της Αντιπολίτευσης δεν κρύβουν ότι δέχονται μεγάλες πιέσεις για πλήρες φως στην υπόθεσης και αυστηρές καταδίκες των ενόχων της Πολιτείας και της Πολιτικής από συγγενείς των 57 θυμάτων και τυχερούς επιβάτες-τραυματίες εκείνης της τραγωδίας.

25η Μαρτίου 2024 – Τέμπη ένα χρόνοι μετά: Διαμαρτυρία συγγενών θυμάτων στις παρελάσεις σε Τρίκαλα και Λάρισα.

Το "παρών" για το δικό τους αίτημα δικαιοσύνης και τιμής της μνήμης των παιδιών τους έδωσαν στις φετινές παρελάσεις, γονείς θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Η οικογένεια Πλακιά από την Καλαμπάκα, των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, άφησε 57 τριαντάφυλλα στην εξέδρα των επισήμων ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Η οικογένεια των νεαρών κοριτσιών (της Χρύσας, της Θώμης και της Αναστασίας) πλησίασε στην εξέδρα των επισήμων στα Τρίκαλα και άφησε τα λουλούδια.
Απούσα ήταν η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπκώστα, μετά από αίτημα της οικογένειας να απουσιάσει από τους εορτασμούς.

Στο σημείο επικράτησε ένταση όταν, αφενός οι μαθητές αρνήθηκαν να στρέψουν το πρόσωπο προς τους επισήμους σύμφωνα με τη διαταγή την οποία είχαν λάβει, και η οικογένεια Πλακιά τους χειροκρότησε, και αφετέρου εποχούμενα στελέχη της Σχολής Μονίμων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς και του Πυροσβεστικού Σώματος έστρεψαν κανονικά τα πρόσωπα και κόρναραν τα οχήματά τους, με αποτέλεσμα η οικογένεια να τους αποδοκιμάσει.

Η αστυνομία απομάκρυνε τους γονείς και οι ίδιοι εξήγησαν αργότερα πως "Το μοιραίο βράδυ άφησαν τα παιδιά μας να καούν και έρχονται εδώ και κορνάρουν".

2.Η μητέρα της Κλαούντια παρούσα στη Λάρισα

Και στη Λάρισα κατά τη διάρκεια της επίσημης στρατιωτικής και μαθητικής παρέλασης, ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης στην πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών Κλαούντιας Λάτα.
Όπως μετέδωσε η ενημερωτική ιστοσελίδα της πόλης tinealarissa.gr , η οικογένεια της 21χρονης κοπέλας, φορώντας μαύρη μπλούζα με το σύνθημα: «Δεν ξεχνώ. 57 ψυχές ζητούν δικαίωση», κρατώντας μια λευκή ανθοδέσμη και χαρτιά με τη λέξη «Δικαιοσύνη» και έχοντας τα πρόσωπα σκυθρωπά, έδωσε το «παρών» στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Ειδικλοσι8κότεραμ, η μητέρα θύματος των Τεμπών ζήτησε να μιλήσει με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, πρώην δήμαρχο Τρικάλων..

Εξαιρετικά φορτισμένο ήταν το κλίμα στην μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου. Η οικογένεια της Κλαούντια Λάτα – που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών– βρέθηκε απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το onlarissa.gr, η οικογένεια κρατούσε λουλούδια και ένα χαρτί με το μήνυμα που αποτελεί και αίτημα της ελληνικής κοινωνίας... «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»για τα 57 θύματα που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη. Μετά το τέλος της παρέλασης, η μητέρα της Κλαούντια Λάτα ζήτησε να συνομιλήσει με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις εορτασμού ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Κάντε το καθήκον σας»

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της αδικοχαμένης 21χρονης δήλωσε θυμωμένη με την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ μιλώντας για την κόρη της είπε πόσο της λείπει και ότι είναι σίγουρη πως τη βλέπει από ψηλά.
Μετά από διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς, η οικογένεια της Κλαούντια Λάτα κατάφερε να πλησιάσει τον Δημήτρη Παπαστεργίου, με την μητέρα να σπαράζει στην αγκαλιά του, λέγοντας: «Μου λείπει τόσο πολύ. Όλοι πέρασαν με τη στολή τους στην παρέλαση και εγώ ήμουν λυπημένη. Κάντε το καθήκον σας, αλήθεια».

Η μητέρα ζήτησε να μιλήσει στον υπουργό Ψηφιακής πολιτικής Δημήτρη Παπαστεργίου

Συνάντηση με τον Δημήτρη Κουρέτα είχε η μητέρα του θύματος

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της αδικοχαμένης 21χρονης, Άλμα

Η οικογένεια του θύματος είχε κάτσει απέναντι από τους επισήμους κρατώντας ένα χαρτί με την λέξη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

-25η Μαρτίου - Θεσσαλονίκη / Επιζήσασα στα Τέμπη έκανε παρέλαση διαμαρτυρίας – «Τίμησα τους δικούς μας νεκρούς»
25.03.24 20:42

Πώς αστυνομικοί με στολή και χωρίς επιχείρησαν να σταματήσουν την Ευδοκία Τσαγκλή από το να κάνει τη δική της παρέλαση για τα Τέμπη

Τη δική της παρέλαση έκανε η επιζήσασα των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή, καθώς διαμαρτυρήθηκε στη Θεσσαλονίκη για το έγκλημα. Κρατώντας ένα χαρτόνι που έγραφε «Υπερήφανοι Έλληνες δεν τιμούν εθνικούς προδότες – Τέμπη 2023», βρέθηκε απέναντι σε αστυνομικούς που προσπάθησαν να την αποτρέψουν.

«Έκανα και εγώ την παρέλασή μου μέχρι τον Λευκό Πύργο παράλληλα στο πεζοδρόμιο, για να τιμήσω τους δικούς μας ήρωες, τους δικούς μας νεκρούς και ως υπερήφανη Ελληνίδα να μοιραστώ το μήνυμα πως όσοι έχουμε εθνική υπερηφάνεια, δεν τιμούμε τους εθνικούς προδότες που αποτελούν εθνική ντροπή. Δεν ξεχνάμε!» αναφέρει μεταξύ άλλων η Ευδοκία Τσαγκλή σε ανάρτησή της στα social media.

Σήμερα στάθηκα στην εκκίνηση της παρέλασης στην παραλία της Θεσσαλονίκης και ήρθε ένας μη ένστολος αστυνομικός (χωρίς να έχω ανοίξει το χαρτόνι) κάνοντας μου επίπληξη. Απομακρύνθηκα και άνοιξα το χαρτόνι παρακάτω όπου ένας ευγενέστατος άλλος (μη ένστολος) αστυνομικός μου είπε ότι... pic.twitter.com/EXaSP3Cud7
— Ευδοκία (@evdokeah) March 25, 2024

Αναλυτικά τι αναφέρει η Ευδοκία Τσαγκλή:

«Σήμερα στάθηκα στην εκκίνηση της παρέλασης στην παραλία της Θεσσαλονίκης και ήρθε ένας μη ένστολος αστυνομικός (χωρίς να έχω ανοίξει το χαρτόνι) κάνοντάς μου επίπληξη. Απομακρύνθηκα και άνοιξα το χαρτόνι παρακάτω όπου ένας ευγενέστατος άλλος (μη ένστολος) αστυνομικός μου είπε ότι δεν μπορώ να μείνω εκεί με το χαρτόνι ανοιχτό. Τον ρώτησα γιατί, αν κάνω κάτι παράνομο, ρωτώντας τον αν έχουμε δημοκρατία. Μου είπε «ακολουθώ εντολές». Του είπα ότι δεν θέλω να βρει τον μπελά του εξαιτίας μου αλλά ότι αυτό δεν είναι σωστό, ρωτώντας τον αν μπορώ να πάω προς το σπίτι μου (μετά τον Λευκό Πύργο) με το χαρτόνι στα χέρια και το αποδέχτηκε. Ξεκίνησα λοιπόν παράλληλα της παρέλασης αλλά μετά από λίγο με σταμάτησε κι άλλος αστυνομικός, ένστολος (για πρώτη φορά) και αυτός πολύ ευγενικός.

Μου είπε ότι μου το ζητάει προσωπικά ως άνθρωπος σαν χάρη, να κάτσουμε να δούμε μαζί την παρέλαση χωρίς να έχω ανοιχτό το χαρτόνι. Του είπα ότι δεν συμφωνώ και αν είναι νόμιμο να συνεχίσω να πηγαίνω προς το σπίτι μου, παράλληλα με την παρέλαση, με το χαρτόνι στα χέρια. Επέμενε και του εξήγησα ότι ακόμα και η μητέρα μου αν το ζητούσε δεν θα το δεχόμουν, όπως δεν θα δεχόμουν και αν κάποιος άγνωστος μου έκανε πρόταση να κολυμπήσουμε στον Θερμαϊκό. Μου είπε ότι αυτό θα ήταν παράλογο και απάντησα πως ακριβώς το ίδιο παράλογο είναι να μου ζητάει αυτή την «προσωπική χάρη» ως ένστολος. Έκανα λοιπόν και εγώ την παρέλασή μου μέχρι τον Λευκό Πύργο παράλληλα στο πεζοδρόμιο, για να τιμήσω τους δικούς μας ήρωες, τους δικούς μας νεκρούς και ως υπερήφανη Ελληνίδα να μοιραστώ το μήνυμα πως όσοι έχουμε εθνική υπερηφάνεια, δεν τιμούμε τους εθνικούς προδότες που αποτελούν εθνική ντροπή. Δεν ξεχνάμε!».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline