Σάββατο 27 Απριλίου 2024  08:24:50

Η Κυβέρνηση αποφάσισε αντεπίθεση πόλωσης, με τους ίδιους όρους. Μαρινάκης: Υπονομευτής του πολιτεύματος ο Κασσελάκης – Ταύτιση Ανδρουλάκη με «ισχυρά συμφέροντα». Κύριο

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την επικείμενη πρόταση δυσπιστίας. «Ουδείς ποτέ ήρθε να αμφισβητήσει το κεκτημένο του αδιάβλητου των εκλογών», το σχόλιο για Κασσελάκη.

Η Κυβέρνηση αποφάσισε αντεπίθεση και τριήμερο πόλωσης στη Βουλή, με τους ίδιους όρους. Μαρινάκης: Υπονομευτής του πολιτεύματος ο Κασσελάκης – Ταύτιση Ανδρουλάκη με «ισχυρά συμφέροντα».

«Ο κ. Κασσελάκης γίνεται συνειδητά υπονομευτής του πολιτεύματος, πενήντα χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», ανέφερε στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές. Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στην ημέρα, κάνοντας λόγο για ταύτιση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με «ισχυρά συμφέροντα».

«Ουδείς ποτέ ήρθε να αμφισβητήσει το αδιάβλητο των εκλογών»

«Ουδείς ποτέ ήρθε να αμφισβητήσει το κεκτημένο του αδιάβλητου των εκλογών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί διεθνών παρατηρητών στις εκλογές, εκτιμώντας ότι «οι φωνές αυτές είναι επικίνδυνες. Δεν πιστεύω ότι εκφράζουν τα στελέχη του ίδιου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενας άνθρωπος που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα παρουσιάζει τη χώρα ως τριτοκοσμική».
«Πολλοί εκμεταλλεύονται ένα πρόσφορο έδαφος για fake news και διάδοση φημών, βάζοντας το κάρο μπροστά από το άλογο», ανέφερε σε σχέση με το ζήτημα των Τεμπών.

Πρόταση δυσπιστίας: Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Οσον αφορά το δημοσίευμα του «Βήματος», ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Η έρευνα της Δικαιοσύνης είναι κάτι ιερό και γύρω από αυτό δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές. Υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι το σύνολο των συνομιλιών πήγαν αυτούσιες στη Δικαιοσύνη; Η απάντηση είναι όχι. Δεν το αμφισβητεί αυτό κανείς. Η έρευνα φαίνεται να έχει καταλήξει στη συνδρομή και του ανθρώπινου λάθους. Προφανώς και εξετάζονται και άλλες πτυχές». Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, «όλες οι υπόλοιπες συνομιλίες συνηγορούσαν στο συμπέρασμα και του ανθρώπινου λάθους», ενώ, όπως είπε, «από τις 3 Μαρτίου όλα τα μέσα και η ΕΡΤ κάνουν σαφές ότι αυτή η συνομιλία αναφέρεται σε έναν άλλο μηχανοδηγό».

«Επενδύουν στον ανθρώπινο πόνο»

«Ερχεται, λοιπόν, μετά από ένα χρόνο η εφημερίδα και ανασύρει ένα θέμα το οποίο έχει λυθεί από όλα τα μέσα, και σε ένα πρόσφορο έδαφος, και βάζει ένα θέμα μονταζιέρας το οποίο καταρρίπτεται. Και έρχεται ο πρόθυμος κ. Ανδρουλάκης και καταθέτει πρόταση δυσπιστίας». Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι ο κ. Ανδρουλάκης θεώρησε σκόπιμο να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για «ένα δημοσίευμα που ανέσυρε ένα μύθευμα, ένα χρόνο μετά».
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ισχυρά συμφέροντα δεν θέλουν ισχυρή κυβέρνηση και προφανώς αυτά τα συμφέροντα –που είναι συγκεκριμένα όταν μιλάμε για μια συγκεκριμένη εφημερίδα– ταυτίζονται με έναν συγκεκριμένο πολιτικό αρχηγό. Καλοδεχούμενη η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη», σημείωσε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Πήγαν να επενδύσουν στον ανθρώπινο πόνο αυτοί οι οποίοι έκαναν τη συγκεκριμένη πρόταση δυσπιστίας. Ας είναι αυτή η ιστορία μια ευκαιρία να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να αφήσουμε τους δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους. Να σταματήσουμε να κάνουμε ένα τραγικό δυστύχημα πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης».
Σε άλλη ερώτηση, ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «ταύτιση συμφερόντων ή ρητορικής» σε σχέση με την πρόταση δυσπιστίας. «Βγαίνει ένα δημοσίευμα και την ίδια ημέρα ένας πρόεδρος κόμματος κάνει πρόταση δυσπιστίας για το δημοσίευμα», συμπλήρωσε.

«Αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν ότι η κυβέρνηση πήγε να χτίσει μια μονταζιέρα, αγνοούν ότι όλα τα Μέσα, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ, έχουν πει αυτό που γράφτηκε ένα χρόνο μετά στο "Βήμα"», τόνισε σε άλλο σημείο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Αναφορικά με το υπουργικό Συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «αν είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να γίνει υπουργικό συμβούλιο. Θα γίνει μετά το πέρας της συζήτησης».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline