Κυριακή 28 Απριλίου 2024  01:16:11

Ερήμην του Πρωθυπουργού, κατηγορήθηκαν ότι πήγαν στον εορτάζοντα εφοπλιστή-μιντιάρχη Βαγγ. Μαρινάκη. Νέο κρούσμα αυθαιρεσίας στο Μαξίμου μετά τον εξάδελφο Γρ. Δημητριάδη. Κύριο

Παραιτήθηκαν οι έμπιστοι και στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος και έγινε αμέσως δεκτή η παραίτηση τους.

«Η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έδωσε το λάθος μήνυμα», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Ουπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν (μάλλον τους ζητήθηκε, προέκυψε) στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

«Η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έδωσε το λάθος μήνυμα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοίγει μεταξύ άλλων και συζήτηση για το πώς θα αντικατασταθούν οι δυο υπουργοί, εάν δηλαδή θα υπάρξει ευρύτερη αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα ή αν θα αντικατασταθούν μόνο οι δυο συγκεκριμένοι υπουργοί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ερωτηθείς για τις αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με την επίμαχη συνάντηση, σημείωσε: «Μας είπε χθες ο κ. Ανδρουλάκης ότι δύο υπουργοί πήγανε στο σπίτι του επιχειρηματία. Απάντησαν οι υπουργοί ότι αυτό ήταν κοινωνική συνάντηση στην οποία, μάλιστα, ήταν και άλλοι δέκα μπροστά».

Πυρά από Ανδρουλάκη

«Ο πυρήνας της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου και το ξέρετε καλά», είπε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην επίμαχη υπόθεση. «Η φαυλότητά σας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι με κατηγορήσατε πως κίνητρό μου για να φέρω το θέμα της πρότασης δυσπιστίας είναι η διαπλοκή. Ποια συμφέροντα καταγγέλλετε; Αυτά με τα οποία οι πιο στενοί σας συνεργάτες πίνανε ποτάρες το βράδυ της Κυριακής; Τους στείλατε για να καπνίσουν πούρα ή την πίπα της ειρήνης;»

Στην επίμαχη συνάντηση είχε αναφερθεί και την Τετάρτη –από τη Βουλή– ο κ. Ανδρουλάκης. Σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, και τα «υπονοούμενα» –όπως ανέφερε– περί «θυρωρών της διαπλοκής», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Ποιας διαπλοκής; Της διαπλοκής που δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ μαζί με συγκεκριμένο επιχειρηματία; Δεν ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ούτε των υπολοίπων κομμάτων. Οι δικοί σας υπουργοί ήταν, για να δείτε ότι περιφρονείτε τη λογική και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού».

Οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Στις παραιτήσεις των δύο συνεργατών του πρωθυπουργού αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Συγκεκριμένα τονίζει: «Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Οι αναγκαστικές "παραιτήσεις" των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει βουτηχτεί. Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου. Καλή τύχη στους επόμενους...».

Σε προηγούμενή του ανακοίνωση, ανέφερε: «Οσο για τη συνάντηση στελεχών της κυβέρνησης με επιχειρηματία, σε "φιλικό επίπεδο", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ας σταματήσει να υπερηφανεύεται για την κοινωνικότητα της κυβέρνησης, γιατί ενδεχομένως θα βρεθεί στην ανάγκη να απολογείται. Κι ας θυμηθεί τα "φιλικά ποτά" όταν τολμήσει να σκεφτεί ξανά να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για σύμπλευση με συμφέροντα».

Το σχόλιο της Νέας Αριστεράς

«Κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται απολογούμενος για τις απόπειρες συγκάλυψης που ενορχηστρώνει, θυσιάζει και κάποιο από τους στενούς του συνεργάτες μήπως και γλιτώσει από την κοινωνική κατακραυγή. Το έπραξε και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων με το ξήλωμα του κ. Δημητριάδη. Το κάνει τώρα με τους κ.κ. Μπρατάκο και Παπασταύρου», σχολίασε η Νέα Αριστερά.

Και πρόσθεσε: «Ενας όμως είναι εκείνος που έχει ασυλία και προστατεύεται πάση θυσία: Ο κύριος Καραμανλής. Οι παραιτήσεις αυτές δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι σαρξ εκ της σαρκός των ελίτ που από την πρώτη μέρα της προεδρίας του έχουν υψώσει τείχος προστασίας. Ούτε μπορούν να κρύψουν αυτό που όλη η κοινωνία πλέον έχει καταλάβει. Τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Αν κάποιος πρέπει να παραιτηθεί είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο αρχιερέας της συγκάλυψης, του ψεύδους και της παραπληροφόρησης».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline