Τρίτη 30 Απριλίου 2024  20:58:29

Τώρα ο Στ. Κασσελάκης θέλει κοινές εκλογές, εθνικές και Ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου. Βέβαιος ότι θα είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, πάνω ...και από τη ΝΔ. Πλήρης ικανοποίηση Ανδρουλάκη ότι νίκησε Μητσοτάκη- ΝΔ με την πρόταση μομφής. Κύριο

Κασσελάκης: Μητσοτάκης ίσον Καραμανλής. Η συγκάλυψη έχει πρόσωπο. ΠΑΣΟΚ: Ικανοποίηση για τη μάχη, ετοιμάζουν «δεύτερο γύρο».

Ως μία εβδομάδα ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών χαρακτηρίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη την εβδομάδα που πέρασε και σχεδιάζουν με προσοχή τις επόμενες κινήσεις τους έως τις ευρωεκλογές για τις οποίες μάλιστα ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Την Παρασκευή το μεσημέρι στη διευρυμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα που έγινε παρουσία των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, τονίστηκε πως το ΠΑΣΟΚ, μετά την πρόταση δυσπιστίας που έγινε, μπήκε στη θέση του οδηγού των πολιτικών εξελίξεων και μάλιστα ακολουθώντας τον δύσκολο δρόμο, αυτόν της θεσμικής οδού και όχι του λαϊκισμού.
Παράλληλα επικρατεί ευφορία καθώς, όπως εκτιμούν, η κίνηση αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη από τη μία αιφνιδίασε την κυβέρνηση και από την άλλη ενοποίησε όλα τα κομμάτια της κατακερματισμένης αντιπολίτευσης. Επιπρόσθετα, έδειξε πως μπορεί να δημιουργηθεί συγκροτημένο αντιπολιτευτικό μέτωπο, κάτι που πριν από λίγο καιρό φάνταζε αδύνατο.

Πλήγμα στο προφίλ του Πρωθυπουργού

Παράλληλα αναφέρουν πως η εβδομάδα αυτή που πέρασε μετά το δημοσίευμα του «Βήματος» και των πολιτικών εξελίξεων που αυτό έφερε, κλόνισε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό, που επλήγη το προφίλ του μετά τους χειρισμούς του στην υπόθεση των Τεμπών. Πλέον όπως δηλώνουν η κυβέρνησή πορεύεται ως μη αθώα και ακόμη δεν έχει απαντήσει σε «τρία μεγάλα ερωτήματα» που θέτουν τα στελέχη του κόμματος: Ποιος πήρε τις συνομιλίες; Ποιος τις χάλκευσε την ώρα που ακόμη έκαιγαν οι λαμαρίνες; Ποιος έδωσε τις χαλκευμένες συνομιλίες για δημοσίευση;

Το μεγάλο ερώτημα για τους παροικούντες την πράσινη Ιερουσαλήμ της Χαριλάου Τρικούπη είναι το πώς θα κεφαλαιοποιηθεί αυτή η καλή εμφάνιση. Αν θα αποδώσει πολιτικούς καρπούς ή θα είναι ένα πυροτέχνημα με πρόσκαιρα οφέλη. Για αυτό και η σύγκρουση με την κυβέρνηση θα είναι μετωπική και θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα. Τόσο μέσα στη Βουλή όσο και στην κοινωνία.

Οσον αφορά τη Βουλή, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει σειρά παρεμβάσεων για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη. Επίσης αναμένονται σκληρές μάχες με τα στελέχη της κυβέρνησης, για αυτό και ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από τους βουλευτές να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί στις παρεμβάσεις τους, να επικοινωνούν τις θέσεις του κόμματος και να μην παρασύρονται σε στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις.

2.«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλω να αποδείξει στις ευρωεκλογές ότι θα είμαστε η προοδευτική παράταξη του τόπου. Ότι έχουμε σηκώσει ανάστημα. Στόχος δεν είναι η δεύτερη θέση. Στόχος είναι η ανατροπή. Πιστεύω ότι η κοινωνία θα μας ανταμείψει», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται!» με την Ναταλία Γερμανού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι με την πρόταση δυσπιστίας για το έγκλημα στα Τέμπη αποκαλύφθηκε η αλαζονεία του Κώστα Αχ. Καραμανλή και τόνισε ότι μετά το παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ στον πρώην υπουργό θα έρθει ένα πολύ γερό χαστούκι στις ευρωεκλογές. Στην ερώτηση κατά πόσο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αισθανόταν καλά με το να χειροκροτούν τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, είπε με νόημα: «Ή είσαι βουλευτής ή πρόβατο στο μαντρί».

Υπογράμμισε ακόμη πως προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει και διπλές εκλογές. «Είμαι έτοιμος να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας», είπε. «Προκαλώ τον πρωθυπουργό να προχωρήσουμε σε διπλές εκλογές. Εθνικές και ευρωεκλογές. Έχουμε δημιουργήσει ένα κίνημα στην κοινωνία. Κάθε μέρα προσπαθούν να με αποδομήσουν. Έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αλλάξει και η κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί μόνος του. Είμαστε ανοικτοί σε όλο τον προοδευτικό κόσμο», τόνισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline