Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  00:15:52

Πλειστηριασμοί με μνήμες μιας άλλης εποχής: Στο σφυρί τα ακίνητα «Κουρή» με το «Κανάλι 29», της MLS και ορμητήρια για την «Αυριανή» και τον «Φίλαθλο». Κύριο

Κανόνας της δημόσιας και εμπορικής ζωής είναι ότι σε καταστάσεις οικονομικής-κοινωνικής κρίσης αφανίζονται, πρώτα και συνολικά τα ΜΜΕ του λεγόμενου λαϊκισμού και της περιθωριακής, «αντιθεσμικής» πολιτικής.

Oύτε ένας, ούτε δύο αλλά 1893 πλειστηριασμοί είναι αναρτημένοι στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Στην λίστα του πρώτου δεκαπενθημέρου ξεχωρίζει το «βαρύ» σφυρί των 7.000.000 €.
Πρόκειται για ένα πλειστηριασμό με την σφραγίδα της ΑΑΔΕ καθώς στις 10 Απριλίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός κατά της εταιρείας «Χαράλαμπος Μίχας Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Κρεάτων».

Ο πλειστηριασμός αφορά έκταση 25.460,35 τ.μ., προερχόμενη από τη συνένωση οχτώ όμορων αγροτεμαχίων, μαζί με τις εγκαταστάσεις βιομηχανικής επεξεργασίας-τυποποίησης και συντήρησης κρεάτων, που βρίσκονται στον Υψηλάντη Ν. Βοιωτίας, στη θέση «Κανάλι-Καναπίστα».
Η εταιρεία οφείλει στο Δημόσιο το ποσό των 5.575.067,93 € όπως φαίνεται και από τη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου που είναι αναρτημένη στο ιστότοπο της ΑΑΔΕ

Το κανάλι που βγαίνει στο σφυρί

Την ίδια ημέρα το ηλεκτρονικό σφυρί χτυπάει για τον Όμιλο Κουρή, καθώς για τις 10 Απριλίου έχουν επαναπρογραμματιστεί εις βάρος του δύο πλειστηριασμοί, με επισπεύδουσα τη Special Financial Solutions. Ο πρώτος πλειστηριασμός αφορά στις εγκαταστάσεις της Πρες-Ελλάς Ελληνική Εκδοτική και Τυπογραφική Νίκη στον Ταύρο, τη ναυαρχίδα των εκδοτικών και τηλεοπτικών επιχειρήσεων του Γιώργου Κουρή, μεταξύ των οποίων, η εφημερίδα "Αυριανή" και το "Κανάλι 29". Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,308 εκατ. ευρώ,ποσό μικρότερο από την προσπάθεια πλειστηριασμού που έγινε τον Ιανουάριο.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός στρέφεται κατά της "Εκδοτικές Επιχειρήσεις Νίκη" και αφορά κτίριο που βρίσκεται επίσης στον Ταύρο, στην Δήμητρος 31. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα 892.000€ σχεδόν 200.000€ λιγότερα από την τιμή εκκίνησης στις 18 Ιανουάριου.
Ο πλειστηριασμός που αφορά στις εγκαταστάσεις της Πρες-Ελλάς Ελληνική Εκδοτική και Τυπογραφική στον Ταύρο αφορά οικόπεδο με επιφάνεια 1.323,44 τ.μ. βρίσκεται εντός του Οικοδομικού Τετραγώνου 161 και επί της οδού Δήμητρας στην οποία φέρει τον αριθμό 31, μέσα στο εγκεκριμένο σχέδιο της πόλεως Ταύρου, της περιφέρειας του ομώνυμου Δήμου.

Το τεχνολογικό θαύμα που δεν έγινε

Ο λόγος για την εταιρεία ΜLS που έμοιαζε το τεχνολογικό θαύμα της Ελλάδας ορμώμενο εκ Θεσσαλονίκης αλλά τελικά η πορεία έδειξε κάτι διαφορετικό με την μετοχή της εταιρείας να βρίσκεται σε αναστολή και τα ομολογιακά δάνεια της απλήρωτα

Με επισπεύδουσα τη Procredit Bank (Bulgaria) EAD, τιμή πρώτης προσφοράς στο 2 εκατ. ευρώ, το εντυπωσιακό στρατηγείο της ΜLS στο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να βγει στο σφυρί στις 3 Απριλίου .
Πρόκειται για ένα τετραώροφο κτίριο γραφείων με υπόγειο χώρο στάθμευσης, ολικής επιφάνειας 1.832,82 τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού 1.410,44 τ.μ.
Η MLS ιδρύθηκε το 1989 στη Θεσσαλονίκη με στόχο «την έρευνα, τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την παραγωγή και την προώθηση ηλεκτρονικών συσκευών και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, δίνοντας πάντα ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία».

Την πρώτη δεκαετία που ακολούθησε, ανέπτυσσε εφαρμογές λογισμικού και firmware για διάφορα ηλεκτρονικά προϊόντα και το 2001 πραγματοποίησε με επιτυχία την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο. Μετά την κυκλοφορία της πρώτης εφαρμογής αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης το 2004, η MLS λάνσαρε το 2006 στην αγορά τον πλοηγό MLS Destinator Talk & Drive, με πλοήγηση με αναγνώριση φωνής.
Το 2010 οι διαδραστικοί της πίνακες κερδίζουν διαγωνισμό του Δημοσίου για την εγκατάστασή τους σε δημόσια σχολεία. Και μετά έρχεται το πρώτο κινητό. Το 2012 γίνεται η κυκλοφορία του MLS IQTalk, το πρώτο ελληνικό Android Smartphone.

Το 2013 ακολουθεί το πρώτο της tablet και ύστερα μια Android «έξυπνη» τηλεόραση. H ψηφιακή βοηθός ΜAIC, που ήρθε κατόπιν, φιλοδοξούσε να αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες στην ιστορία της MLS.
Ενσωματώνεται σε όλα τα tablets και κινητά της και, τον Ιανουάριο 2019, η MLS ανακοινώνει την επίσημη κυκλοφορία της νέας MAIC (MLS Artificial Intelligence Center), η οποία διαφημίζεται ως «η πρώτη –αυτού του τύπου– ευρωπαϊκή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης φωνής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline