Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  12:09:03

Δεν ενδιαφέρθηκαν να την προστατεύσουν (γυναίκες- αστυνομικοί προς γυναίκα- θύμα), έσπειραν ανασφάλεια στην κοινωνία. Πλήγμα για Μ. Χρυσοχοίδη και Κυβέρνηση, με αναλογίες κακοδιοίκησης, όπως στα Τέμπη. Κύριο

«Η υπόθεση της δολοφονίας της γυναίκας μπροστά στο τμήμα Αγ. Αναργύρων σε όλη την αποκρουστική της διάσταση, πέραν των ευρύτερων κοινωνικών παραγόντων που εξηγούν την γενική αύξηση της βίας, παρουσιάζει εμφανώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τα Τέμπη.

Η βασική αιτία είναι η ανευθυνότητα, η αναισθησία και η ανικανότητα δημοσίων υπαλλήλων ακατάλληλων για την δουλειά τους που συντηρεί το κομματικό κράτος επί δεκαετίες και που οι πολιτικοί δεν τολμούν να διανοηθούν να συμμαζέψουν. Τα υπόλοιπα είναι πολυλογία και αηδιαστικό blame game συνενόχων.» (Φώτης Παπαθανασίου, γενικός διευθυντής Ιδρύματος Τέχνης Μουσικής, Πολιτισμού Θεοχαράκη)

Αντιδράσεις, οργή και πανελλήνια ανασφάλεια, με θλιβερές εντυπώσεις για την Αστυνομία και θλιβερές μνήμες από τις συνέπειες της αδιαφορίας-κακοδιοίκησης στα Τέμπη έχει προκάλεσε η όλη υπόθεση. Με θέμα αιχμής την οργή που έχει προκαλέσει το ηχητικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη στιγμή που η 28χρονη αδικοχαμένη κοπέλα στους Αγίους Αναργύρους ζητά βοήθεια από την Άμεση Δράση τηλεφωνικά και η απάντηση που λαμβάνει είναι μεταξύ άλλων «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Η πρώτη αντίδραση της ΕΛΑΣ

Όπως αναφέρουν πηγές της Κατεχάκη στο ethnos.gr, το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εστάλη ατόφιο από χθες, από την ίδια την Αστυνομία α. στον εισαγγελέα και β. στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛΑΣ.
Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ενώ αντικαθίσταται και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό περιλαμβάνεται, είναι μέρος της δικογραφίας και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από χθες. Ελέγχονται όλοι, ενδελεχώς και στο ΑΤ και στο 100, έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους και μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν.
Ηχητικό ντοκουμέντο που κόβει την ανάσα από το τηλεφώνημα της 28χρονης στην Άμεση Δράση
Aπό το ακουστικό της ακούγονταν οι φωνές της καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από τη μανία του πρώην συντρόφου της, καλώντας την Άμεση Δράση για βοήθεια.

Ο διάλογος πριν την δολοφονία της 28χρονης

Η άτυχη κοπέλα βγαίνοντας από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων κάλεσε την Άμεση Δράση ζητώντας βοήθεια. Το τηλεφώνημα διήρκησε λιγότερο από δέκα λεπτά:
Θύμα: Χρειάζομαι κάποιον να μπορέσει να με πάει σπίτι μου, γιατί έξω από το σπίτι μου με περιμένει ο πρώην μου, ο οποίος έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα.

Αστυνομικός: Οπότε, να στείλω στο σπίτι σας για τον πρώην σας;
Θύμα: Ορίστε;
Αστυνομικός: Το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα στείλω στο σπίτι μου...
Αστυνομικός: Του έχετε κάνει μήνυση;
Θύμα: Όχι
Αστυνομικός: Αυτός για ποιο λόγο είναι εκεί;
Θύμα: Δεν ξέρω, ήταν και χθες εκεί.
Αστυνομικός: Με σκοπό να της ασκήσει βία.
Αστυνομικός: Βρίσκεται δίπλα. Βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα.
Θύμα: Χάνομαι... Έχει έρθει εδώ...
Φίλος 28χρονης: Τρέξτε, τη σκότωσε...

Αγιοι Ανάργυροι: Βίντεο από τη δολοφονική επίθεση στην 28χρονη

Βίντεο από τη δολοφονική επίθεση

Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν το πλήγμα με μαχαίρι κατέγραψε κάμερα έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, όπου η 28χρονη δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της.
Η 28χρονη φαίνεται να εξέρχεται από το Α.Τ., συνοδευόμενη από έναν φίλο της, και μιλά στο τηλέφωνο με την Αμεση Δράση, ζητώντας να την συνοδεύσει ένα περιπολικό έως το σπίτι της.
Οταν αντιλαμβάνεται τον δράστη, γυρίζει και κατευθύνεται εκ νέου προς το αστυνομικό τμήμα. Ο 38χρονος φαίνεται να τρέχει προς το μέρος της, στιγμές πριν την δολοφονήσει πισώπλατα με μαχαίρι.

Αγιοι Ανάργυροι: Μαρτυρίες αποκαλύπτουν τον εφιάλτη που βίωνε η 28χρονη

Το βίντεο έξω από το σπίτι της και η μαρτυρία
Το βράδυ της Κυριακής, η 28χρονη μετέβη στο αστυνομικό τμήμα για να ζητήσει βοήθεια, καθώς φοβόταν για τη ζωή της. Βίντεο με τα τελευταία λεπτά πριν από το έγκλημα, δείχνει τον δράστη να παραμονεύει με τη μοτοσικλέτα του έξω από το σπίτι της.
Το βίντεο είναι τραβηγμένο λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ από κάμερα της πολυκατοικίας, όπου διέμενε η 28χρονη. Μόλις η νέα γυναίκα αντιλήφθηκε την παρουσία του αποφάσισε να πάει στο αστυνομικό τμήμα, για να ζητήσει προστασία. Εκείνος την ακολούθησε.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στην ΕΡΤ: «Εγιναν όλα σε κλάσματα δευτερολέπτου, δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Κατεβαίνω από το λεωφορείο και βλέπω όλο αυτό το σκηνικό. Να την αιφνιδιάζει από πίσω την ώρα που μιλούσε με την Αμεσο Δράση και να λέει ότι "θέλω βοήθεια, ένα περιπολικό να με πάει σπίτι μου" και σκάει ο τύπος πίσω και την καρφώνει. Εκανε έκκληση για βοήθεια».
Στη συνέχεια ο δράστης αυτοτραυματίστηκε με το φονικό όπλο και το μόνο πράγμα που φέρεται να ζήτησε από τους αστυνομικούς ήταν «να τον πάνε στο ψυχιατρείο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline