Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  20:59:47

Αθώος τελικά ο συλληφθείς Γιάννης Γιοκαρίνης. Mετά την ανάκληση της καταγγελίας της συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία, λόγω του αλκοολισμού του. Κύριο

Συνηθισμένο το φαινόμενο να μην συνεχίζουν τις αρχικές καταγγελίες τους οι σύζυγοι, σύντροφοι και κόρες που υπήρξαν θύματα βίας ή και να τις ανακαλούν, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Συχνά όμως μετανιώνουν γι αυτό.

Αθώος κρίθηκε πριν από λίγο από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Γιάννης Γιοκαρίνης που είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία της συζύγου του για απειλή και απόπειρα σωματικής βλάβης στο πλαίσιο του νόμου για ενδοοικογενειακή βία.

Ο τραγουδιστής έφυγε αγκαλιά με την σύζυγό του, ενώ αντάλλαξαν κι ένα φιλί μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.
Ο Γιάννης Γιοκαρίνης συνελήφθη μετά από καταγγελία της 46χρονης συζύγου του, στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας ότι μετά από διαπληκτισμό που είχαν, επιχείρησε να την πιάσει από το λαιμό. Σύμφωνα με την καταγγελία, παρών στο περιστατικό ήταν ο κουμπάρος του ζευγαριού ο οποίος παρενέβη και απέτρεψε την επίθεση.
Η σύζυγος του Γιάννη Γιοκαρίνη πριν την έναρξη της δίκης ανακάλεσε την καταγγελία. Σύμφωνα με τη δήλωσή της, ο καλλιτέχνης δεν την χτύπησε μετά τον καυγά που είχαν.

Η γυναίκα είπε στο δικαστήριο πως "ήταν μία χαζομάρα" το περιστατικό, για το οποίο νωρίτερα απευθύνθηκε στο αστυνομικό Τμήμα και πως "υπήρξε ένα ξέσπασμα", το οποίο απέδωσε στο ότι "είναι τεταμένες οι ψυχολογίες μας".
Στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, με βάση την καταγγελία που έκανε, η γυναίκα αντέδρασε λέγοντας "Ποιος τα έχει γράψει αυτά; Μη χειρότερα. Ούτε από λαιμό με έπιασε, ούτε τίποτα. Παλαιότερα είχε εξάρτηση, που μπορεί να ανακαλέσει η μνήμη συγκεκριμένη κατάσταση και να την αναβιώσει. Ήταν σα να ήταν μεθυσμένος χωρίς να έχει πιει. Απλά φοβήθηκα, τρόμαξα. Δεν μπορώ τις φωνές. Κάλεσα την αστυνομία για να του κάνει σύσταση. Φοβήθηκα τα χειρότερα. Δεν απείλησε ότι θα με σκοτώσει. Δεν με ακούμπησε καν, μόνο βρισιές."

Τόσο ο πρόεδρος, όσο και τα άλλα μέλη του δικαστηρίου ρώτησαν πολλές φορές την γυναίκα αν είχε δεχθεί σωματική βία από τον καλλιτέχνη στο παρελθόν , με την 46χρονη να αναφέρεται σε περίοδο που ο σύζυγος της είχε εξάρτηση από το αλκοόλ. Τόνισε, δε, πως στο σημερινό συμβάν δεν φοβήθηκε ότι θα την σκοτώσει.
Ο κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο πως όλο το θέμα αφορά έναν διαπληκτισμό, χωρίς καν να ακουμπήσει την σύζυγο του, περιγράφοντας "έναν εκνευρισμό που έφερε εκνευρισμό". Όπως τόνισε, εδώ και 4 χρόνια "είμαι εντελώς καθαρός".

Νωρίτερα η γυναίκα του, σε δηλώσεις της το μεσημέρι της Τετάρτης, υποβάθμισε το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας για το οποίο είχε καλέσει την αστυνομία τα ξημερώματα, αναφέροντας πως «κάνουμε την τρίχα, τριχιά». Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας πως κατά τη διάρκεια καυγά ο σύζυγός της Γιάννης Γιοκαρίνης, την έπιασε από τον λαιμό και την απείλησε. Για τον λόγο αυτό, ο άντρας συνελήφθη και οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα.

Τώρα όμως, η γυναίκα «παίρνει πίσω» όσα κατήγγειλε, μιλάει για «μπλέξιμο» και για «τρίχα που έγινε τριχιά»: Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, πράγματι, καυγάδισαν με τον Γιάννη Γιοκαρίνη, με τις φωνές τους να υψώνονται. Για τον λόγο αυτό, λέει, κάλεσε την αστυνομία, προκειμένου να κάνει κάποιες συστάσεις στον σύζυγό της και το θέμα να λήξει εκεί: «Έγινε ακριβώς αυτό. Πήρα τηλέφωνο, επειδή είχαν αρχίσει τα ντεσιμπέλ να ξεφεύγουν και να βγαίνουν προς τα έξω, πήρα τηλέφωνο για να ηρεμήσουν πνεύματα. Να γίνει μια σύσταση. Από εκεί και πέρα, έχει γίνει η τρίχα, τριχιά, ότι με έπιασε από τον λαιμό, ότι με βάρεσε, ότι μου έκανε... Μου είπαν πως είναι αυτεπάγγελτο και γι' αυτό τραβηχτήκαμε και τραβιόμαστε μέχρι τώρα» είπε στους δημοσιογράφους έξω από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline