Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  21:29:28

Μόλις .... 2.365 οι ομογενείς από ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Λατ. Αμερική να ψηφίσουν με επιστολή στις Ευρωεκλογές. Καχυποψία των ομογενών στις διαδικασίες αλλά και αποτυχία να προσελκύσουν περισσότερους οι αρμόδιοι υπουργοί Ν. Κεραμέως- Θ. Λιβάνιος. Κύριο

Φτωχά επίσης τα αποτελέσματα εγγραφών στο σύνολο των Ελλήνων αποδήμων και ομογενών στην Ευρώπη, που δεν ξεπερνούν τους 20.00 συνολικά.

«Σε εξέλιξη τρεις ξεχωριστές έρευνες για τα email της Ασημακοπούλου», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών.

Ικανοποιητική, παραπλανητικά αύξηση στις εγγραφές για επιστολική ψήφο στις προσεχείς ευρωεκλογές εμφανίζει ότι υπάρχει στην πλατφόρμα epistoliki.gov.gr, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της η υπουργός Εσωτερικών. Για να επιβεβαιώσει πως η στατιστική μπορεί να είναι τέχνη της παραπλάνησης με τη γενικότητα τ ων αριθμών. Ομοίως και ο υπεύθυνος για τις εκλογές αναπληρωτής υπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος.

Όπως δήλωσε παραπλανητικά, δηλαδή γενικευτικά στον ΣΚΑΪ η Νίκη Κεραμέως, οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 68 χιλιάδες, από Έλληνες πολίτες σε 107 διαφορετικές χώρες, από χώρες της Αφρικής, μέχρι το Πακιστάν και το Καζακστάν.

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τη Μ. Δευτέρα, 29 Απριλίου.

Όμως η αλήθεια είναι άλλη για την επιστολική ψήφο και την πλήρη αποτυχία των αρμόδιων υπουργών Εσωτερικών να κινητοποιήσουν και συντονίσουν, καθώς το 80% των δηλώσεων προέρχεται από εσωτερικό της Ελλάδος και μόνο, ενώ το υπόλοιπο εκπροσωπεί ομογενείς και απόδημους κάθε είδους. Τα πράγματα είναι ακόμα πιο απογοητευτικά και παραπλανητικά για την αποτυχία της φιλοδοξίας Μητσοτάκη για αύξηση της επιρροής της ΝΔ, που συζητείται σοβαρά πλέον και για τους δύο στο Μαξίμου ως κύρια ευθύνη τους.

Μόλις .... 2.365 οι ομογενείς από ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά(που επισκέφτηκε επίσης η κ Κεραμέως), Λατ. Αμερική να ψηφίσουν με επιστολή στις Ευρωεκλογές. Καχυποψία-δυσπιστία των ομογενών στις διαδικασίες, μετά την διαρροή των προσωπικών δεδομένων από Κόμμα και υπουργείο Εσωτερικών θεωρείται ως πλήγμα. Κύρια αίτια όμως θεωρείται η πλήρης αποτυχία να προσελκύσουν περισσότερους ομογενείς να γραφτούν οι αρμόδιοι υπουργοί Ν. Κεραμέως- Θ.Λιβάνιος.

-Παράλληλα, εξίσου φτωχά εκτιμώνται τα αποτελέσματα εγγραφών στο σύνολο των Ελλήνων αποδήμων και ομογενών στην Ευρώπη, που δεν ξεπερνούν τους 20.00 συνολικά.

2.Τα προσωπικά στοιχεία των ψηφοφόρων είναι διασφαλισμένα είπε η υπουργός, προσθέτοντας ότι για την υπόθεση με την διαρροή email στην Μισέλ Ασημακοπούλου, υπάρχουν τρεις έρευνες σε εξέλιξη – του ΥΠΕΣ, της Δικαιοσύνης και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Από αυτές, η έρευνα του ΥΠΕΣ βρίσκεται σε τελική φάση.

Τι προβλέπει η νομοθεσία για τα στοιχεία των εκλογέων

Σύμφωνα με το νόμο, οι εκλογικοί κατάλογοι – με τα ονόματα και την διεύθυνση κατοικίας των ψηφοφόρων – είναι δημόσια στοιχεία και ο κάθε υποψήφιος στις εκλογές, μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτούς και να αποστέλλει στο σπίτι των ψηφοφόρων εκλογικό υλικό.

Τα στοιχεία δίνονται στους υποψήφιους ανάλογα με την περίπτωση – πχ, υποψήφιος δήμαρχος ή σύμβουλος μπορεί να πάρει τους εκλογικού καταλόγους των ψηφοφόρων στον Δήμο του.

Αντίστοιχα, ο ευρωβουλευτής μπορεί να έχει πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους της επικράτειας.

Στα στοιχεία των ψηφοφόρων ωστόσο, δεν περιλαμβάνονται τα τηλέφωνα και τα emails τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline