Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  17:00:10

Επιμένει ο Κ. Βελόπουλος: Θεωρεί σίγουρες τις αποδοκιμασίες στις εκκλησίες και ... ανήσυχος προτρέπει τους βουλευτές της ΝΔ να απόσχουν. Κύριο

Τον απαξιώνει ο μητροπολίτης Δημητριάδος και ο Κ. Τασούλας του αποδίδει υποκρισία και προτροπή να ....γίνουν επεισόδια.

Έμμεση προχθές αλλά σαφή χθες αναφορά στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, επισημαίνοντας πως η «η περίεργη και δήθεν προστατευτική έκκληση προς τους βουλευτές της ΝΔ να αποφεύγουν να πηγαίνουν σε εκκλησίες» συνιστά έμμεση προτροπή σε πρόκληση επεισοδίων. Για να αντιμετωπίσει την νέα...προτροπή-προστασία του κ,Βελόπουλου χθες, ως καθαρή πλέον προτροπή για επεισόδια αποδοκιμασίας μέσα στις εκκλησίες.

Ο κ. Τασούλας, πήρε τον λόγο για να εξηγήσει στο Σώμα τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει η Βουλή το πρωτοφανές επεισόδιο ξυλοδαρμού βουλευτή από άλλο μέλος του Κοινοβουλίου, και αναφέρθηκε, χωρίς να τον κατονομάσει, στον Κ. Βελόπουλο ο οποίος «συνέστησε» στους βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να αποφεύγουν να πηγαίνουν στις εκκλησίες. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, είχε πει προηγουμένως ότι οι βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών πρέπει να σεβαστούν τον ελληνικό λαό και να μην πιάνουν στασίδι στις εκκλησίες.

Είπε συγκεκριμένα: «Είχαμε προηγουμένως και μια περίεργη δήθεν προστατευτική έκκληση προς τους βουλευτές της ΝΔ να αποφεύγουν να πηγαίνουν σε εκκλησίες. Αυτή η δήθεν προστασία, είναι στην ουσία μία έμμεση προτροπή. Αυτά πρέπει να σταματήσουν και να έχουμε εμπιστοσύνη στην έκφραση του ελληνικού λαού. Αν ο ελληνικός λαός δεν συμφωνεί με ένα κόμμα χίλιες φορές να το καταψηφίσει, αλλά η βία δείχνει ότι αυτοί που παροτρύνουν σε αυτή, υπό τον γελοίο και προφανή μανδύα της προφύλαξης, δεν εμπιστεύονται τον ελληνικό λαό και θέλουν στη θέση της ψήφου και της πλειοψηφίας, να βάλουν την φασαρία, τον καυγά, τον φόβο την αγωνία, την τοξικότητα, την υπερένταση. Ε λοιπόν, αυτά όλα τα εντοπίζουμε, τα καταδικάζουμε και φροντίζουμε να μην επαναλαμβάνονται. Κι όσοι θέλουν και πιστεύουν κι έχουν αυτοπεποίθηση στις ιδέες τους, απευθύνονται στον λαό και επιδιώκουν την πλειοψηφία, δεν επιδιώκουν ούτε ραπίσματα, ούτε ύβρεις, ούτε τρομοκρατία». «Η πλειοψηφία του λαού αλλάζει τα πολιτικά δρώμενα και τίποτε άλλο στις Δημοκρατίες και οφείλουμε όλες και όλοι να το διαφυλάξουμε» ,τόνισε καταχειροκροτούμενος ο κ. Τασούλας.

2.Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: Δε θα έχει απήχηση η απαράδεκτη προτροπή του Βελόπουλου

Με αφορμή την προτροπή του Κυριάκου Βελόπουλου, από το βήμα της Βουλής προς τους Βουλευτές που έχουν ψηφίσει το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, να μην πηγαίνουν στους ναούς τις ημέρες του Πάσχα για να μην διχάζεται το ποίμνιο μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

«Νομίζω είναι καθαρά προκλητικό και απαράδεκτο» δήλωσε ο Μητροπολίτης κατά την έναρξη της τοποθέτησής του.
Και συνέχισε: «Επιτρέψτε μου να το πω, παρόλο που δεν συνηθίζω να μιλάω με τέτοιο τρόπο, αλλά κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα ουσιαστικά παροτρύνοντας να γίνουν πράγματα, αυτό βγαίνει στο τέλος. Ξέρουμε όλοι τη γλώσσα, όπως τη χρησιμοποιούμε και τις λέξεις. Νομίζω όμως ότι τελικά δεν έχει καμία απήχηση, ιδιαίτερα στους ανθρώπους που θα είναι αυτές τις ημέρες στις ακολουθίες.

Δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος που έρχεται στον πράο και ταπεινό την καρδία Ιησού, στο Νυμφίο Χριστό, σε αυτόν που συγχωρεί τους σταυρωτές Του, να θελήσει ποτέ να αξιοποιήσει το χώρο της Εκκλησίας και μάλιστα της λατρείας, για να αντιδράσει σε κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί, με έναν πολιτικό. Θεωρώ ότι τέτοιες παροτρύνσεις θα πρέπει να αποφεύγονται και λυπάμαι πάρα πολύ, γιατί όταν κανείς θέλει να οδηγεί ανθρώπους ως ένας υπεύθυνος, δεν μπορεί να οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις».

Ερωτηθείς, αν τη Μεγάλη Εβδομάδα θα δεχτεί στους κόλπους της Εκκλησίας όλο τον κόσμο και πιο συγκεκριμένα και αυτούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και αυτούς που δεν το ψήφισαν, ο κ. Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος επισήμανε «δεν θα κάνω κανένα διαχωρισμό. Αλίμονο. Ήδη δεχόμαστε όλους τους ανθρώπους πολλώ μάλλον τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ξέρετε, νομίζω ότι η παράδοσή μας το διασώζει και ο πολιτισμός μας. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι είμαστε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Συμβαίνουν πράγματα που θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει, αλλά τελικά πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι. Είναι πολύ πιο σπουδαία αυτά που μας περιμένουν από αυτά τα μικρά που πολλές φορές μας κατατρώγουν και μας διχάζουν. Εάν λοιπόν, κάποιος δεν δεχθεί όλο τον κόσμο, δεν θα είναι Εκκλησία. Ο Χριστός, μας θέλει όλους, για εμάς σταυρώθηκε, για εμάς όλους αναστήθηκε. Και μας περιμένει να τον ακολουθήσουμε και να χαρούμε την Ανάστασή Του όλοι μαζί».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline