Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  16:49:00

Καιρός: Έρχεται καύσωνας – Οι 7 περιοχές με πάνω από 35°C

Έρχεται καλοκαίρι μετά τις βροχές και θερμοκρασία στους 30°C. Από τις βροχές στον καύσωνα, ζέστη και αφρικανική σκόνη - Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 35°C - Χάρτες με τις ελάχιστες και τις μέγιστες τιμές.

Μίνι καλοκαίρι έρχεται τις επόμενες μέρες, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και να ξεπερνά σε ορισμένες περιοχές την Παρασκευή και το Σάββατο τους 30 βαθμούς!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια η αλλαγή του καιρού προκαλείται από έναν υποτροπικό αεροχείμαρρο που θα φέρει αξιόλογη ζέστη και ποσότητες αφρικανικής σκόνης.
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά είναι η δυτική και νότια Ελλάδα, με τη θερμοκρασία λίγο πιο πάνω από τους 30 βαθμούς και από το Σάββατο 18/5 και μετά οι ευπαθείς στη ζέστη περιοχές με θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς όπως η Κρήτη (κυρίως), η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Αχαΐα, η Ηλεία, η Αργολίδα, τα Δωδεκάνησα. «Στην Αττική το Σαβατοκύριακο θα ξεπεράσουμε τους 30 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 27« επισημαίνει.

Η πορεία των θερμοκρασιών

«Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Πέμπτη 16/5 και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή όχι τόσο λόγω των υψηλών τιμών, αλλά κυρίως λόγω της μεγάλης διαφοράς σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος

Ο μετεωρολόγος παρουσιάζει τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες στη στάθμη των 850 hpa οι οποίες μας δίνουν την τάση για μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 30°C στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια.
«Όπως θα παρακολουθήσετε», λέει συγκεκριμένα, «πράγματι σε τοπικό επίπεδο φτάνουμε τους 31 με 32°C και ίσως στο τέλος της εβδομάδος και λίγο παραπάνω. Όμως επειδή θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος ίσως φρενάρει και δεν δούμε τόσο υψηλές τιμές σε όλες τις περιοχές».
Την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο θα βρεθούμε στους 30 με 32 βαθμούς (6 βαθμούς πάνω απο τις κανονικές τιμές), ενώ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το θερμόμετρο έδειξε 18-19 βαθμούς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline