Σάββατο 27 Ιουλίου 2024  08:58:55

Μητσοτάκης κατά της έντεχνης ακρίβειας των πολυεθνικών: Ζητά την παρέμβαση της Κομισιόν για τη διαφορετική τιμολόγηση από χώρα σε χώρα. Αναγνώριση ότι ακρίβεια και εισαγόμενη και ελληνική. Κύριο

Για πρώτη φορά τόσο κατηγορηματικός ο πρωθυπουργός τονίζει και απαιτεί «η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα κανονιστικής παρέμβασης μια χώρα μεμονωμένα είναι δύσκολο να βάλει πλαίσιο σε πολυεθνικές».

Την παρέμβαση της Κομισιόν για τη διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές θα ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως επισήμανε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επικαλούμενος τη δυνατότητα της Ευρώπης να επιβάλει ένα κανονιστικό πλαίσιο.

Μιλώντας για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «Ευρώπη πρέπει να σημαίνει και παρεμφερείς ή ενιαίες τιμές για τα προϊόντα που πωλούν οι πολυεθνικές μας. Ετοιμάζω επιστολή στην κυρία φον ντερ Λάιεν και θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για να μας εξηγήσουν οι πολυεθνικές γιατί διατηρούν διαφορετικές τιμολογιακές πολιτικές. Η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να επιβάλει ένα κανονιστικό πλαίσιο».

Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα

Επίσης, εξήγησε πως «η Ευρώπη έχει ρόλο να παίξει σε αυτό. Η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα κανονιστικής παρέμβασης, μια χώρα μεμονωμένα είναι δύσκολο να βάλει πλαίσιο σε πολυεθνικές. Προσθέστε την αγροτική, τη δημογραφική πολιτική και αντιλαμβάνεστε γιατί αυτές οι εκλογές έχουν ξεχωριστή σημασία και η μόνη δύναμη που μιλάει για την Ευρώπη είναι η ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε πως η κυβέρνηση δεν κρύβεται από το πρόβλημα, «καθώς υπάρχει ακόμα θέμα ακρίβειας στα τρόφιμα, αλλά όχι στο ρεύμα». Πρόσθεσε, όμως ότι έγιναν αυξήσεις στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η κυβέρνηση έδωσε και αυξήσεις στους μισθούς.
Τόνισε δε ότι η πρώτη κυβερνητική παρέμβαση από την στιγμή που θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος θα αφορά στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline