Κυριακή 16 Ιουνίου 2024  23:04:57

Αύριο στη Βουλή, το σκληρό Debate των Αρχηγών εφ΄όλης της ύλης για τις Ευρωεκλογές. Από την ακρίβεια σε τρόφιμα-καύσιμα-ρεύμα έως το Σκοπιανό, τον Εντι Ράμμα και τη Θράκη. Κύριο

Στις 24 Μαΐου όρισε τη συζήτηση στη Βουλή, η Κυβέρνηση για την ακρίβεια, (που θα γενικευθεί αναμφίβολα), καθώς απέρριψε κοινή τηλεοπτική εμφάνιση των αρχηγών.

Το αίτημα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γενικευμένη και όχι μονοθεματική τελικά θα είναι αυτή η συζήτηση , πολύωρη, πολυθεματική και εντόνως συγκρουσιακή , ως τελευταία προεκλογική εμφάνιση στη Βουλη των πολιτικών αρχηγών. Διευρυμένη ως προς τον χαρακτήρα της λόγω της αναμέτρησης των Ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου ( πριν από τις οποίες θα κλείσει για δύο εβδομάδες) η Βουλή και με τυπικό αντικείμενο της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την ακρίβεια σε τρόφιμα, σε καύσιμα στην καθημερινότητα (από τα ενοίκια έως τη ψυχαγωγία) και στις συνέπειες της ακρίβειας στα μισθούς και την διαβίωση των οικογενειών..

Κατά όλες τις εκτιμήσεις θα έχουμε αύριο στη Βουλή, το σκληρό Debate των Αρχηγών εφ΄όλης της ύλης, ως τον κορυφαίο πολιτικό ανταγωνισμός για τις Ευρωεκλογές. Πέρα από την ακρίβεια και τις συνέπειες της δηλαδή τη διαφθορά, τα Τέμπη, τη Δικαιοσύνη, την Παιδεία, το Σκοπιανό, τον Εντι Ράμμα και τη Θράκη ακόμα.

Το αίτημα για συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών είχε καταθέσει από τις 23 Απριλίου ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλου «για την ακραία ακρίβεια, τα υπερκέρδη των ολιγοπωλίων και την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η σύγκρουση του πρωθυπουργού με τους οχτώ αρχηγούς της αντιπολίτευσης θα είναι και η τελική κοινοβουλευτική μάχη πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα θέματα της προεκλογικής ατζέντας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η Βουλή θα διακόψει το νομοθετικό έργο τις δύο τελευταίες προεκλογικές εβδομάδες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline