Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2026  02:51:46

Δήμας κατηγορηματικός: Δεν υπάρχει θέμα στατικότητας των κτηρίων στην Κυψέλη λόγω του μετροπόντικα.

«Ό,τι ζημιές έχουν προκληθεί και τα πρόσθετα μέτρα θα τα υλοποιήσουμε» διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Τόσο οι εκθέσεις-αυτοψίες από την Ελληνικό Μέτρο και την κοινοπραξία που υλοποιεί το έργο της Γραμμής 4 του Μετρό δείχνουν ότι δεν υπάρχει επικινδυνότητα στα κτήρια στην Κυψέλη» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρίστος Δήμας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε, ακόμα, «θα περιμένουμε τις πραγματογνωμοσύνες του ΤΕΕ. Ό,τι μέτρα συμφωνηθούν και απαιτούνται κατόπιν υποδείξεων των μηχανικών του ΤΕΕ θα υλοποιηθούν άμεσα».

Επανέλαβε, στη συνέχεια ότι «δεν υπάρχει θέμα στατικότητας, δεν υπάρχει επικινδυνότητα, ό,τι ζημιές έχουν προκληθεί και τα πρόσθετα μέτρα θα τα υλοποιήσουμε».

Συμπλήρωσε, ακόμα, ότι «η διαβεβαίωση έρχεται ότι με τα μέτρα που θα γίνουν θα είναι σε ακόμα καλύτερη ό,τι ήταν πριν να περάσει ο μετροπόντικας», προσθέτοντας ότι διαβεβαίωση θα δοθεί και γραπτώς.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απάντησε «το έργο θα γίνει αλλά για να προχωρήσουμε στην επανεκκίνηση θα πρέπει να έχουμε τις εκθέσεις από το ΤΕΕ< να τα υλοποιήσουμε».

Εκτίμησε, τέλος, ότι η σημειακή παρέμβαση που γίνεται στη Μεταμόρφωση στο ύψος της συμβολής με την Αττική Οδό προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση στον αυτοκινητόδρομο, «θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline