Βενετία: Οι ξενοδοχειακές κλίνες ξεπέρασαν για πρώτη φορά τον αριθμό των κατοίκων

Πριν από δύο χρόνια η Βενετία απαγόρευσε τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια –τα οποία έφερναν χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά– από το κέντρο της πόλης, μεταφέροντάς τα σε ένα βιομηχανικό λιμάνι.

Ο αριθμός των κλινών που διατίθενται για τουρίστες στη Βενετία ξεπέρασε για πρώτη φορά τον αριθμό των κατοίκων που διαμένουν στο ιστορικό κέντρο.
Σύμφωνα με τον Guardian, υπάρχουν 49.693 τουριστικές κλίνες σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενες κατοικίες, σε σύγκριση με 49.304 κατοίκους.
Η Venessia.com, μια ομάδα ακτιβιστών που εδώ και χρόνια κάνει εκστρατεία για τη διατήρηση της κληρονομιάς της Βενετίας, παρακολουθεί το επίπεδο του πληθυσμού στο ιστορικό κέντρο, εμφανίζοντας τον αριθμό που μειώνεται σε ένα ηλεκτρονικό ρολόι στη βιτρίνα του φαρμακείου Morelli από το 2008.

Η Βενετία είναι μια από τις πόλεις με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο. Οι τοπικές αρχές προσπαθούν εδώ και χρόνια να μετριάσουν τις πιέσεις από τους τεράστιους αριθμούς των τουριστών που συρρέουν καθημερινά σε αξιοθέατα, όπως η πλατεία του Αγίου Μάρκου. Πριν από δύο χρόνια η Βενετία απαγόρευσε τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια –τα οποία έφερναν χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά– από το κέντρο της πόλης, μεταφέροντάς τα σε ένα βιομηχανικό λιμάνι. Στόχος της απαγόρευσης ήταν, μεταξύ άλλων, να περιοριστεί και η ζημιά την οποία προκαλούν τα μεγάλα κύματα από αυτά τα πλοία, τόσο στα θεμέλια της πόλης όσο και στο ευαίσθητο οικοσύστημα των καναλιών.

Η Βενετίa, χτισμένη πάνω σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες, ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα και αναδείχθηκε σε μεγάλη θαλάσσια δύναμη τον 10ο αιώνα, σύμφωνα με την UNESCO. Η Βενετία εντάχθηκε στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1987.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian, AFP

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline