Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:11:53

Τάρτα με κολοκύθια και γιαούρτι

Μια δροσερή τάρτα με κολοκυθάκια και γιαούρτι ανακαλύψαμε στο Athinorama και αφού την δοκιμάσαμε σας την παρουσιάζουμε για να την απολαύσετε κι εσείς.

Υλικά
Ζύμη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτυρο κρύο
1/2 κ.γ.αλάτι
3-4 κ.σ. παγωμένο νερό

Γέμιση
600 γρ. κολοκυθάκια μέτρια
1 φλ.τσ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
3-4 κ.σ. γιαούρτι
2 αβγά
1 μέτριο κρεμμύδι
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ταψάκι το αλεύρι με το αλάτι και το ανακατεύουμε με το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Το τρίβουμε ανάμεσα στα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστούν ψιλά ψίχουλα. Τότε προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ακόμα. Όταν γίνει μια ζύμη μέτρια την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο 1 ώρα. Την βγάζουμε και την αφήνουμε 10' εκτός ψυγείου.

Κατόπιν την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και την απλώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος για τάρτες (διαμ. 24 εκ.), πιέζοντας τις κόγχες να εφαρμόσει καλά. Την τρυπάμε με πιρούνι σε πολλές μεριές, την σκεπάζουμε με λαδόκολλα ίσου μεγέθους, βάζουμε μέσα όσπρια (ή τα ειδικά βαρίδια) και την ψήνουμε άδεια για 15' σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια, όπως για τηγανητά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι για 2'-3'. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλατίζουμε και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και ν' αρχίσουν να ροδίζουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί. Χτυπάμε τ' αβγά με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το τυρί, το δυόσμο και αρκετό πιπέρι. Προσθέτουμε στο μείγμα τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε ελαφρά και απλώνουμε τη γέμιση στην τάρτα. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 20΄-25΄. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή κρύα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline