Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:13:43

Αρχίζουν να γίνονται κακοί τουρίστες, επιθετικοί και ανάγωγοι. Το Πεκίνο θέλει να φρενάρει το φαινόμενα τώρα στις αρχές του. «Μαύρη λίστα» για αγενείς Κινέζους τουρίστες. Κύριο

Oι κινεζικές αρχές θα καταρτίσουν μια «μαύρη λίστα» των τουριστών που συμπεριφέρονται με αγένεια στο εξωτερικό έπειτα από πολυάριθμα περιστατικά Κινέζων που προκάλεσαν αμηχανία και ενόχληση καθώς είχαν υιοθετήσει κατά τη διάρκεια των διακοπών τους απολίτιστες συμπεριφορές.

Οι καταγγελίες πολλές από αρκετές χώρες και το Πεκίνο προσπαθεί να περιορίσει το όλο φαινόμενο στις αρχές του, προκειμένου να αποφύγει μελλοντικές αποζημιώσεις του Κράτους, ταραχές και τραυματισμούς και να προστατεύσει τη φήμη των Κινέζων ως τουριστών και κοσμοπολιτών.

Η εθνική διοίκηση τουρισμού (ANT) θα δημιουργήσει μια βάση δεδομένων των τουριστών που είναι επιρρεπείς στο να προκαλούν προβλήματα τα ονόματα των οποίων θα διαβιβαστούν στην αστυνομία, στα τελωνεία και ακόμα και στις τράπεζες, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Το 2013, ένας Κινέζος υπήκοος είχαν προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο καθώς είχε γράψει το όνομά του σε ένα αιγυπτιακό αρχαίο άγαλμα. Εκείνη την χρονιά, η εθνική διοίκηση τουρισμού είχε εκδώσει έναν οδηγό καλής συμπεριφοράς για τους Κινέζους τουρίστες, ζητώντας τους ιδίως να αποφεύγουν να ξύνουν τη μύτη τους, να ουρούν μέσα στις πισίνες ή να κλέβουν τα ατομικά σωσίβια από τα αεροπλάνα. Γενικά να έχουν μια συμπεριφορά αγένειας, μικροκλοπών και έλλειψη πολιτισμού σε πολλές περιπτώσεις από Μουσεία και ξενοδοχεία έως αεροδρόμια και δημόσια κτίρια.

Οι Κινέζοι τουρίστες δαπάνησαν το ποσό των 96 δισεκατομμυρίων ευρώ στα ταξίδια τους στο εξωτερικό το 2012 και κατατάσσονται πρώτοι στον κατάλογο του παγκόσμιου τουρισμού μπροστά από τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline