Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:41:55

Η μαγεία των ελληνικών φάρων

Κανένας φάρος δεν είναι ίδιος με έναν άλλο. Κανένας. Εκπέμπουν διαφορετικά το φως, έχουν τη δική τους ξεχωριστή φωνή, για να οδηγούν τα πλοία με σαφήνεια, με ασφάλεια.

Οσο οι φαροφύλακες ζουν στη σιγή, στη μοναξιά, παρέα με το φως, οδηγοί του φωτός. Αυτή η μοναδική ιστορία αποκαλύφθηκε μέσα από το ντοκιμαντέρ και τις φωτογραφείς του πρότζεκτ «Στους φάρους της Ελλάδας που παρουσίασε η Sony Mobile Communications Ελλάδος ("Sony Mobile") παρουσίασε σήμερα στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, το αφιέρωμα «Στους Φάρους της Ελλάδος». Ένα ντοκιμαντέρ που εστιάζει στους επιβλητικούς άγρυπνους «φύλακες» της χώρας μας.

Οταν ο Αντώνης Μπαρούνας, President Sony Mobile Region Europe άκουσε την ιδέα για το ντοκιμαντέρ του Λεωνίδα Μπανονίδη και τις φωτογραφίες του Τάσου Βρετού «συγκλονίστηκα. Με συγκλόνισε η ιδέα. Ο πατέρας μου ήταν καπετάνιος 40 χρόνια και όταν γυρνούσε από τα ταξίδια από τα πράγματα που μου έλεγε ήταν οι φάροι που είδε» είπε στη συνέντευξη τύπου.» Για τον κύριο Μπανονίδη, το αφιέρωμα αυτό της Sony είναι «ένας φόρος τιμής στους φαροφύλακες, του ανώνυμους ήρωες που συντονίζουν το φως των φάρων. Βέβαια, πλέον τα πράγματα είναι πιο εύκολα με τη βοηεια της τεχνολογίας. Τώρα πια δεν είναι μόνοι...»

Κοιτάζοντας τους φαροφύλακες στους φάρους του ντοκιμαντέρ, βλέποντας τους στο χώρο, έχεις την αίσθηση πως τα ίδια τους τα σώματα είναι φάροι. Οπως στέκουν στους βράχους, όπως κινουνται μέσα στο χώρο. Φύλακες των φάρων που φυλάνε και προστατεύουν τα θαλάσσια ταξίδια από την αρχαιότητα ως σήμερα. Από τον φάρο της Αλεξάνδρεια ως τον Πυρσοφόρο Κολοσσό της Ρόδου.

Η σύλληψη της ιδέας

Η Sony αναζητά διαρκώς νέες καινοτομίες και ξεχωριστές εμπειρίες. Θέλει να προσφέρει υπηρεσίες και τεχνολογίες που κάνουν την κάθε ημέρα του καταναλωτή ξεχωριστή και συμβάλουν στην έμπνευση και τη δημιουργικότητά του. Το νέο Xperia M4 Aqua συνδυάζει χαρακτηριστικά και τιμή, όπου προϊόντα της ίδιας κατηγορίας απλά δεν μπορούν να συναγωνιστούν. Με επεξεργαστή Snapdragon™ 615 της Qualcomm®, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας έως 2 ημέρες, αδιάβροχη προστασία καθώς, κάμερα με εξαιρετικές δυνατότητες για λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αλλά και υψηλής ηλιοφάνειας. «Ήταν ακριβώς αυτά τα στοιχεία που ενέπνευσαν τη Sony στη δημιουργία αυτού του αφιερώματος – ντοκιμαντέρ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνιος Μπαρούνας.

Το ντοκιμαντέρ θα αποτελείται από επτά ιστορίες σε επτά διαφορετικά σημεία της Ελλάδος και θα είναι διαθέσιμο στο ελληνικό You Tube channel της Sony Mobile Greece (https://www.youtube.com/user/sonygreece) ως τα τέλη Ιουνίου, ενώ οι επτά ιστορίες ξεχωριστά θα είναι επίσης διαθέσιμες σε μεμονομένα video μικρότερης διάρκειας. Το ντοκιμαντέρ υπογράφει ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Πανονίδης ενώ την φωτογραφική επιμέλεια του αφιερώματος έχει ο διακεκριμένος φωτογράφος Τάσος Βρεττός.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline