Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  08:16:27

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από ταύρους στην Ισπανία

Ταύροι και άνθρωποι τρέχουν στους δρόμους της Παμπλόνα στη γιορτή του Σαν Φερμίν τον Ιούλιο στην Ισπανία. Οι ταύροι σκότωσαν επτά ανθρώπους κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων από τις αρχές Ιουλίου στην Ισπανία -τέσσερις από τους οποίους το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν όταν οι ταύροι έτρεχαν στο δρόμο και όχι σε αρένες ταυρομαχίας. Είναι ένας ασυνήθιστα υψηλός αριθμός θυμάτων για μια τόσο σύντομη χρονική περίοδο.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν ένας 36χρονος δημοτικός σύμβουλος που σκοτώθηκε στο Πεναφιέλ, πόλη βόρεια της Μαδρίτης κοντά στο Βαγιαδολίθ.

Βορειότερα, ένας 18χρονος που τον τρύπησε ταύρος στο στομάχι πέθανε στο Λερίν της Ναβάρα.

Οι άλλοι θάνατοι σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια γιορτών ταυρομαχίας στις περιοχές της Βαλένθια, της Μούρθια, του Τολέδο, του Καστεγιόν και του Αλικάντε.

Τον περασμένο χρόνο περισσότεροι από 7.200 ταύροι και μοσχάρια σκοτώθηκαν από ταυρομάχους στην Ισπανία, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα «El Diario».

Σχεδόν 2.000 ταυρομαχίες πραγματοποιούνται στην Ισπανία, αλλά ο αριθμός τους μειώνεται. Το 2010, η Καταλονία έγινε η δεύτερη ισπανική περιφέρεια μετά τα Κανάρια Νησιά που απαγόρευσε αυτή την παράδοση.

Όσοι είναι κατά των ταυρομαχιών τις καταδικάζουν ως μια βάρβαρη πρακτική. Ωστόσο, έχουν ακόμη πολλούς υποστηρικτές στην Ισπανία, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργόςΜαριάνο Ραχόι.

Νόμος που ψηφίστηκε το 2013 υπερασπίζεται τις ταυρομαχίες ως μέρος της πολιτισμικής κληρονομιάς των Ισπανών, ορίζοντας ότι αποτελεί υποχρέωση του κράτους να την διαφυλάξει και να την προωθήσει.

Σύμφωνα με το λέκτορα οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Εξτρεμαδούρα Χουάν Μεδίνα, οι ταυρομαχίες παρήγαγαν 282,4 εκατ. ευρώ το 2013, από τα οποία τα 59 εκατ. ευρώ ήταν ο ΦΠΑ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline