Τρίτη 23 Απριλίου 2024  15:51:05

Γιατί επιστρέφει τώρα o όμιλος Marriott στην Ελλάδα

Ο Γιώργος Σπανός μιλά για τα σχέδια του ξενοδοχειακού κολοσσού στη χώρα μας αλλά και για τη συνεργασία με το Ledra Hotels and Villaς. Μια δεύτερη ευκαιρία δίνει στην ελληνική τουριστική αγορά η διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott International, επιστρέφοντας σε παλιά «λημέρια» στις αρχές Οκτωβρίου.

Η Marriott International, μία από τις τρεις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες παγκοσμίως έδωσε τα «χέρια» με την ελληνική αλυσίδα Ledra Hotels and Villas, υπογράφοντας συνεργασία που αφορά, σε πρώτη φάση, την πολυτελή μονάδα Domes of Elounda στην Ελούντα Λασιθίου.

Ο ξενοδοχειακός κολοσσός επιστρέφει στη χώρα μας μέσω του brand Autograph Collection Hotel, ενός δικτύου πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων που ανήκουν στο δίκτυο πωλήσεων της Marriott International. Για ποιο λόγο όμως εισέρχεται τη δεδομένη χρονική στιγμή στην ελληνική αγορά ο όμιλος Marriott και τι προσδοκά από αυτή; Όπως αναφέρει στο Fortune Greece ο αντιπρόεδρος του Ledra Hotels and Villas, Γιώργος Σπανός, η ελληνική αγορά προσφέρει ευκαιρίες και έχει μια μεγάλη δυναμική, στοιχεία που ο όμιλος Marriott λαμβάνει σοβαρά υπόψη.

«Η Mariott στο πλαίσιο του αναπτυξιακού της σχεδιασμού δε θα ήθελε να λείπει από μια από τις χώρες – προορισμούς, που είναι σημεία αναφοράς για το σύγχρονο τουριστικό φαινόμενο. Ως Leader διεθνώς επέλεξε το Domes μιας και θεωρεί ότι τόσο η ιδιοκτήτρια εταιρία του Domes, η Ledra hotels and Villas όσο και η ίδια η Mariott μοιράζονται τις ίδιες αξίες και στοχεύσεις».

Διαβάστε ακόμα στο Fortune: Οι εταιρείες που έκαναν τις περισσότερες απολύσεις το 2015

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις που «παγώνουν» κάθε επενδυτική δραστηριότητα ο κ. Σπανός παραδέχεται πως επηρεάζουν τις αποφάσεις των οικονομικών παραγόντων και σπεύδει να δηλώσει πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και σύμπνοια σε κοινούς στόχους. «Θεωρώ ότι καθώς υπάρχει ένας καθαρός, πλέον, τετραετής ορίζοντας θα πρέπει όλοι από κοινού να δουλέψουμε ώστε να προωθηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, να διαμορφωθεί ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον, ώστε η πολυπόθητη ανάπτυξη να αποτελέσει πραγματικότητα κι όχι κενό σύνθημα».

Οι επενδύσεις της τάξης των 13 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε η διοίκηση των Ledra Hotels and Villas φαίνεται πως δεν πήγαν χαμένες αφού ισχυροποίησαν τη θέση της, μετατρέποντάς την σε υπολογίσιμη δύναμη στην τουριστική αγορά. Με την εν λόγω συμφωνία το Domes of Elounda εντάσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ξενοδοχειακών πωλήσεων παγκοσμίως και αποκτά ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση σε ώριμες τουριστικά αγορές, όπως των ΗΠΑ και μεσοπρόθεσμα σε αναδυόμενες αγορές, όπως είναι της Κίνας και της Ινδίας.

«Η διείσδυση της Mariott στην Αμερικανική και την Ασιατική αγορά είναι δεδομένη. Αισιοδοξούμε ότι η συμμαχία αυτή θα αυξήσει τις πωλήσεις μας σε αυτές τις αγορές και επίσης θα αυξήσει την διείσδυση και το conversion rate στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε έως τώρα».
Διαβάστε ακόμα στο Fortune: Οι επιχειρηματίες που παραδέχθηκαν ότι κάπνισαν μαριχουάνα
Από τις αρχές Οκτωβρίου Domes of Elounda και Marriott «σηκώνουν τα μανίκια» και πιάνουν δουλειά ώστε η εμπορική συνεργασία σε επίπεδο franchise να λάβει «σάρκα και οστά».

Πλέον η ομάδα πωλήσεων του Domes θα μπορεί να αξιοποιήσει όλη την database της Marriott, καθώς βρίσκεται και επισήμως υπό την «ομπρέλα» του Luxury brand της Mariott Aurtograph Collection και ήδη παρουσιάζεται ως προορισμός σε ειδικά κοινά κι επαγγελματίες του χώρου.
Σημειώνεται πως το δίκτυο Autograph Collection Hotels ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2010 ως ένα μοναδικό επιχειρηματικό εγχείρημα και αποτελεί το πλέον δυναμικό επεκτεινόμενο brand του ομίλου Μarriott. Περιλαμβάνει περισσότερα από 80 ξενοδοχεία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία, τη Μ. Ανατολή, την Καραϊβική και τη Νότια Αμερική, με στόχο στο τέλος του 2015 να φτάσει τα 100 ξενοδοχεία.

Η ποιότητα παροχής υπηρεσιών του Domes Of Elounda, το μοναδικό αρχιτεκτονικό του πρότυπο και η ιδιαίτερη τοποθεσία ήταν, σύμφωνα με τον κ. Σπανό, τα βασικά κριτήρια με τα οποία επελέγη από τον όμιλο Marriott η συνεργασία με τα Ledra Hotels and Villas .

«Η επωνυμία Autograph Collection δίνεται σε ξενοδοχεία που έχουν έντονη την ιστορικότητα, έντονη "προσωπικότητα" και διακρίνονται για την αισθητική και την παροχή υψηλής στάθμης υπηρεσιών. Συνεπώς είναι κοινά και ισχυρά συνεκτικά στοιχεία στο τρόπο που βλέπουμε και οι δυο το "επιχειρείν" και το πώς πρέπει να δουλεύει μια τουριστική μονάδα. Υπάρχει, με άλλα λόγια, ισχυρή βάση που ενώνει Mariott και Domes Of Εlounda.

Για μας είναι πολύ σημαντικό που μέσα από μια franchise συνεργασία διευρύνουμε τον εμπορικό μας ορίζοντα. Το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών, το μοντέλο διοίκησης, το πώς έχουμε χτίσει το brand Domes of Elounda όλα αυτά τα χρόνια εκτιμήθηκαν από τη Mariott κι είναι οι πυλώνες που μας δένουν».
Ο ίδιος αφήνει πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο περεταίρω επέκτασης των δραστηριοτήτων του ομίλου Marriott στην ελληνική αγορά τονίζοντας πως είναι κάτι που εξετάζει ο όμιλος στο πλαίσιο ανάπτυξής του, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Όσο για τα άμεσα σχέδια του Ledra Hotels and Villas τα τελευταία τρία χρόνια έχει επιδοθεί σε επενδύσεις στην Ελούντα που ξεπερνούν τα 13 εκατομμύρια ευρώ και σκοπεύει να αποκτήσει και άλλα μέλη στην «οικογένειά» του. «Η περιοχή μας είναι στις προτεραιότητές μας, όπως και όλη η Κρήτη. Παράλληλα με όχημα την υγιή χρηματοοικονομική μας εικόνα, τις δικές μας δυνάμεις αλλά και τις απαραίτητες συνεργασίες εξετάζουμε κάθε ενδιαφέρουσα πρόταση. Η Ελλάδα παντού κρύβει δυνάμει τουριστικούς δυναμικούς προορισμούς».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline