Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:48:24

Στην Τεχεράνη απαγορεύουν σε πολίτες να βγάλουν βόλτα τα σκυλιά τους

Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησε η Τεχεράνη, καθώς απαγόρευσε από τους ιδιοκτήτες σκύλων να βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους.


Η απαγόρευση δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς στην πρωτεύουσα του Ιράν υπάρχει μια μακρόχρονη επίσημη εκστρατεία με στόχο την αποθάρρυνση της ιδιοκτησίας σκύλων.

«Εχουμε λάβει άδεια από την εισαγγελική αρχή της Τεχεράνης και θα λάβουμε μέτρα εναντίον όσων περπατούν με σκυλιά σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Τεχεράνης, Χοσέιν Ραχίμι στο πρακτορείο ειδήσεων του Young Journalists Club, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση οφείλεται στο γεγονός πως τα σκυλιά «δημιουργούν φόβο και άγχος» μεταξύ των πολιτών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το BBC, απαγορεύτηκε ακόμη και η οδήγηση με σκυλί στο αυτοκίνητο. «Απαγορεύεται να οδηγούν με τα σκυλιά στα αυτοκίνητά τους και, αν παρατηρηθεί κάτι τέτοιο, θα ληφθούν σοβαρές αστυνομικές ενέργειες εναντίον των ιδιοκτητών αυτοκινήτων», ανέφερε.
Οπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, η απαγόρευση δεν έχει προκαλέσει αντιδράσεις .

Τα σκυλιά θεωρούνται ως «ακάθαρτα» από τις ισλαμικές αρχές του Ιράν, ενώ έχουν απαγορεύσει και σχετικές διαφημίσεις εδώ και εννέα χρόνια.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline