Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:47:56

Η Daily Mail αποθεώνει 17 ελληνικά νησιά: Διακοπές για όλα τα γούστα και τα βαλάντια...

Η βρετανική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση παρουσιάζει ξεχωριστά τις ομορφιές κάθε ελληνικού νησιού. Σπίτια βαμμένα με ασβέστη, αρχαίοι ναοί, γαλάζιες παραλίες, ψαράδες που μεταφέρουν από τα καΐκια τους στη στεριά τα ψάρια που έχουν μόλις πιάσει.

Η αποθέωση των ξένων ΜΜΕ για την Ελλάδα συνεχίζεται, καθώς η Daily Mail με δημοσίευμα στις 16 Ιουνίου προτρέπει τους αναγνώστες της να επισκεφθούν το καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά. Αυτό, φυσικά, θα γίνει μόνο όταν απελευθερωθούν οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία προς την Ελλάδα, προσθέτει το δημοσίευμα.
Αναλυτικά ο οδηγός με τα 17 νησιά που προτείνει η βρετανική εφημερίδα:

Σαντορίνη
Η Σαντορίνη περικλείεται από απότομους βράχους που βυθίζονται στη θάλασσα, ενώ φωτεινά λευκά χωριά βρίσκονται προσκολλημένα στις καταγάλανες πλαγιές... Αυτές οι εικόνες είναι το όνειρο των Instagrammer. Οι δροσερές παραλίες, τα ηλιοβασιλέματα είναι ό,τι πρέπει για τους ερωτευμένους.

Ύδρα
Κοντά στην Αθήνα βρίσκεται η Ύδρα που για πολλά χρόνια υπήρξε το στέκι των boem. Στο νησί δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα ενώ τα μπαρ και τα μαγαζιά στην πόλη της Ύδρας περικλείονται αμφιθεατρικά μέχρι το λιμάνι. «Εάν θέλετε λίγη γαλήνη και ηρεμία, μπορείτε να πάτε για πεζοπορία στο Όρος Έρος», γράφει η Daily Mail. Μάλιστα, το δημοσίευμα προσθέτει ότι στο νησί του Αργοσαρωνικού έζησε τη δεκαετία του 60 ο Leonard Cohen.

Μύκονος
Η Μύκονος είναι το νησί που μαγνητίζει τους celebrities εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας τονίζεται ότι ήταν ο αγαπημένος προορισμός της Τζάκι Κένεντι ενώ γίνεται αναφορά στο Nammos και το Super Paradise, όπου κάθε καλοκαίρι γίνονται ξέφρενα πάρτυ.

Ίος
Σαν εναλλακτικό προορισμό η βρετανική εφημερίδα προτείνει την Ίο. Κυρίως είναι ο προορισμός των ατόμων που οι ηλικίες τους είναι 20 έως 30, ενώ η πιο διάσημη παραλία του νησιού, η Μυλοπότα, είναι ο top προορισμός για μπάνιο.

Κέρκυρα για οικογενειακές διακοπές
Το ελληνικό σμαραγδένιο νησί είναι γεμάτο οικογενειακές ψυχαγωγίες: 57 παραλίες, ένα ενυδρείο, κάστρα, πεζοπορία με άλογα. Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, υπάρχει το Aqualand, ένα τεράστιο υδάτινο πάρκο. Μάλιστα, όπως τονίζει η Daily Mail στο νησί των Φαιάκων γεννήθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Κως
Η Κως, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Δωδεκανήσων, διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα, καθώς και ενδιαφέρουσες ποδηλατικές διαδρομές.

Σίφνος
Το νησί της Σίφνου έχει συνδυάσει το όνομά του με τον διάσημο μάγειρα Νίκο Τσελεμεντέ. Φημίζεται για την κουζίνα της και κυρίως για τη ρεβυθάδα, τις γαρίδες, το αρνί και το κατσίκι. Μάλιστα όπως τονίζει η Daily Mail, συχνός επισκέπτης του νησιού είναι ο ηθοποιός Τομ Χανκς, ο οποίος πάντως κάθε καλοκαίρι περνά μεγάλο μέρος των διακοπών του στην Αντίπαρο, όπου διατηρεί σπίτι.

Κεφαλονιά
Η Κεφαλονιά φημίζεται για την κουζίνα της. Κυρίαρχο ρόλο παίζει η κρεατόπιτα, τα μπουρμπουρέλια, αλλά και τα κρασιά του συνεταιρισμού Ρομπόλα. Επίσης, στην Κεφαλονιά γυρίστηκε το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι. Το νησί υπέστη σημαντικές ζημιές στον σεισμό του 1953. Επίσης, αξίζει κανείς να επισκεφθεί τις παραλίες του νησιού. Μάλιστα από τις πιο φημισμένες είναι η παραλία του Μύρτου ενώ επισκέψιμα είναι τα σπήλαια της Δρογκαράτης και της Μελισσάνης.

Νάξος
Η Νάξος φημίζεται για τις παραλίες της. Ο Άγιος Προκόπιος, η Αγία Άννα, η Πορτάρα και η Πλάκα είναι από τα σημεία που γίνονται πόλος έλξης για εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

navagioΖάκυνθος
Ο πόλος έλξης της Ζακύνθου είναι η φημισμένη παραλία στο Ναυάγιο ενώ ιδανικές επιλογές αποτελούν η Λίμνη Κεριού και ο Άγιος Νικόλαος.

Δήλος
Πρόκειται για το νησί που γεννήθηκαν οι θεοί Άρτεμις και Απόλλωνας. Προτείνεται για τους λάτρεις της Ιστορίας.

Ρόδος
Το νησί των Ιπποτών φημίζεται και αυτό για την Ιστορία του. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων.

Σκιάθος
Η Σκιάθος είναι στους προτεινόμενους προορισμούς, καθώς πρόκειται για τον «παράδεισο των πεζοπόρων» μιας και διαθέτει 200 χλμ. διαδρομές μέσα σε πυκνές δασικές εκτάσεις και βραχώδεις κορυφές.

Αμοργός
Η Αμοργός συστήνεται για τους λάτρεις της πεζοπορίας μιας και έχει πολλά μονοπάτια. Μάλιστα, η Daily Mail αναφέρεται και στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, που βρίσκεται 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.

Φολέγανδρος
Σύμφωνα με την Daily Mail, όσοι αναζητούν ηρεμία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές η Φολέγανδρος είναι ο κατάλληλος προορισμός. Μάλιστα προτείνεται η εκκλησία της Παναγίας όπου κάποιος μπορεί να δει το ηλιοβασίλεμα.

Αλόννησος
Η Αλόννησος είναι το στολίδι των νησιών των Σποράδων και προσελκύει λίγους τουρίστες. Το νησί φημίζεται για την ησυχία τους, τις παραλίες του, αλλά και το μπουζούκι στις ταβέρνες.

Κρήτη
Τελευταίος προτεινόμενος προορισμός η Κρήτη. Το νησί συνδυάζει και βουνό και θάλασσα. Φημίζεται για τη διασκέδαση, τη ρακή, αλλά και την πολιτιστική της κληρονομιά. Μάλιστα γίνεται αναφορά και στον Ηρακλή που έσωσε το νησί από τον ταύρο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline