Τρίτη 30 Απριλίου 2024  01:13:17

Γιατί λείπει η σειρά καθισμάτων «13» από τα αεροπλάνα – Αεροσυνοδός εξηγεί τον λόγο

Ποιο είναι το βασικό κίνητρο για τις αεροπορικές εταιρείες; Ο αριθμός «13» φέρει τη φήμη ενός γρουσούζικου αριθμού σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου.

Αν λοιπόν, έχετε αναρωτηθεί γιατί ορισμένες αεροπορικές εταιρίες δεν διαθέτουν σειρά θέσεων με αυτόν τον αριθμό, μια αεροσυνοδός εξηγεί τον λόγο.

Η Henny Lim, αεροσυνοδός της αεροπορικής εταιρείας Cebu Pacific με έδρα τις Φιλιππίνες, είναι γνωστή για την αποκάλυψη μυστικών γύρω από τις πτήσεις με viral βίντεο στο TikTok λιγότερο γνωστών μυστικών του αεροπλάνου.

Σε ένα βίντεο στην γνωστή πλατφόρμα που έχει γίνει πλέον χιλιάδες θεάσεις, είπε ότι «σε πολλούς πολιτισμούς, ο αριθμός 13 συνδέεται με κακή τύχη». «Γι' αυτό οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προτιμούν να αποφύγουν να τροφοδοτήσουν τις δεισιδαιμονίες των πελατών τους και έχουν επιλέξει να αφαιρέσουν τον συγκεκριμένο αριθμό από τα σχέδια θέσεων», δήλωσε η ίδια.

Στο κλιπ, η αεροσυνοδός δείχνει πώς οι αριθμοί των σειρών μεταπηδούν από το 12 στο 14 και στις δύο πλευρές του αεροπλάνου. Δήλωσε ότι αυτή είναι μια πρακτική που ακολουθούν πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες για να «αναγνωρίσουν την γρουσουζιά και τις δεισιδαιμονίες που περιβάλλουν τον αριθμό».

«Ο παράλογος φόβος για τον αριθμό είναι γνωστός ως »Τρισκαιδεκαφοβία»», πρόσθεσε. Οι τυχεροί και οι άτυχοι αριθμοί διαφέρουν μεταξύ των πολιτισμών – για παράδειγμα, ο αριθμός επτά θεωρείται τυχερός στις δυτικές χώρες, αλλά θεωρείται άτυχος στην Κίνα, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη.
Σε ένα άλλο βίντεο η αεροσυνοδός μοιράστηκε τον πραγματικό λόγο πίσω από τα μικροσκοπικά μαύρα τρίγωνα που συχνά βλέπουμε στους τοίχους των αεροπλάνων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline