Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  18:27:29

«The Bear», «Bridgerton» κι άλλες 8 σειρές που έρχονται στις οθόνες μας

Από τις νέες σεζόν του «The Bear» και του «Bridgerton» μέχρι την παρθενική τηλεοπτική εμφάνιση του Jake Gyllenhaal και το πολλά υποσχόμενο νέο spin-off του Star Wars, το τηλεοπτικό τοπίο ανθοφορεί και πάλι αυτή την άνοιξη.

Το 2023 ήταν αναμφίβολα μια χρονιά έκπληξη για το streaming και μάλιστα εκεί που κανείς δεν το περίμενε μετά από τις απεργίες του Χόλιγουντ. Από την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του «The Last of Us» μέχρι το κύκνειο άσμα του «Succession», είχαμε την πολυτέλεια της επιλογής όσον αφορά το τι θα παρακολουθήσουμε στη μικρή οθόνη. Όσο για τη νέα χρονιά, και αυτή μπήκε δυναμικά, με αποτέλεσμα να αναρωτιώμαστε εάν όντως τελικά ισχύουν οι φήμες και η χρυσή εποχή της τηλεόρασης έχει στ' αλήθεια παρέλθει ή είναι ακόμα εδώ.

Συγκεκριμένα, το πλήθος των πολλά υποσχόμενων σειρών που κάνουν πρεμιέρα αυτή την άνοιξη, καθώς και των ήδη αγαπημένων που επιστρέφουν με νέες σεζόν, μαρτυρούν πως η παραγωγή έχει ανεβάσει και πάλι κόμβους και βρίσκεται σε άνθιση. Στη λίστα που ακολουθεί, συγκεντρώσαμε τις άχαστες σειρές που έρχονται το επόμενο διάστημα. Πάρτε λοιπόν μολύβι και χαρτί και πάμε!

Dead Boy Detectives
25/04, Netflix
Έναν χρόνο μετά το «Sandman», το Netflix φέρνει στη μικρή οθόνη περισσότερους από τους αγαπημένους χαρακτήρες του Neil Gaiman. Αυτή τη φορά πρόκειται για τους «Dead Boy Detectives», δύο νεκρούς έφηβους ντετέκτιβ που έκαναν το ντεμπούτο τους σε ένα τεύχος του Sandman τη δεκαετία του '90.
Κρίνοντας από τους showrunners – τους Steve Yockey του «Supernatural» και Beth Schwartz του «Sweet Tooth» – μπορούμε ήδη να ελπίζουμε για μια σειρά φαντασίας με άφθονο σασπένς και μυστήριο. Επιπλέον, σύμφωνα με το Netflix, η νέα σειρά οκτώ επεισοδίων αποτελεί μέρος του υπό ανάπτυξη «σύμπαντος του Sandman», οπότε αν είστε ήδη φαν, πρόκειται μάλλον για βούτυρο στο ψωμί σας.

The Veil
30/04, Hulu
Είτε πρόκειται για τηλεόραση είτε για κινηματογράφο, ο Stephen Knight συνήθως σκαρώνει ωραία πράγματα, με το «Peaky Blinders» να αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία του. Στον κινηματογράφο, έχει υπογράψει πλήθος σεναρίων, μεταξύ των οποίων το «Dirty Pretty Things» και το «Spencer». Ένας σημαντικός συνδετικός κρίκος σε όλα αυτά τα ενίοτε εκ διαμέτρου αντίθετα πρότζεκτ είναι το ταλέντο του στη δημιουργία συναρπαστικών χαρακτήρων.
Έτσι, όπως είναι φυσικό, ανυπομονούμε να δούμε τι θα καταφέρει σε συνεργασία με την ταλαντούχα τηλεοπτική δύναμη που ακούει στο όνομα Elisabeth Moss. Η πρωταγωνίστρια του «Mad Men» και του «Handmaid's Tale» αναλαμβάνει το ρόλο μιας Βρετανίδας κατασκόπου που έχει αναλάβει να διαπιστώσει αν η γυναίκα που βρίσκεται υπό την προστασία της είναι μια διαβόητη αρχηγός του ISIS ή μια αθώα πρόσφυγας που θέλει απεγνωσμένα να επανενωθεί με την κόρη της.

Dark Matter
08/05, Apple TV
Το Apple TV συνεχίζει το σερί επιστημονικής φαντασίας με το επερχόμενο «Dark Matter», μια σειρά μυθοπλασίας για έναν άνδρα που... απαγάγει τον εαυτό του. Το πρώτο τρέιλερ είναι ανάλογα trippy με το θέμα και ακολουθεί έναν φυσικό τον οποίο υποδύεται ο Joel Edgerton, ο οποίος «απαγάγεται σε μια εναλλακτική εκδοχή της ζωής του».
Η σειρά ακολουθεί την προσπάθειά του να επιστρέψει στο σπίτι του, αλλά και να πλοηγηθεί σε αυτή τη νέα πολυσυμπαντική πραγματικότητα, η οποία τροφοδοτείται από ένα μεγάλο μαύρο κουτί που ο ίδιος εφηύρε. Η εννέα επεισοδίων σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Blake Crouch, ο οποίος εκτελεί και χρέη showrunner, ενώ στο πλευρό του Joel Edgerton πρωταγωνιστεί η Jennifer Connelly.

Doctor Who
10/05, Disney+
Μετά από τέσσερα special επεισόδια τον Δεκέμβρη του 2023, η αγαπημένη και παλαιότερη σειρά επιστημονικής φαντασίας επιστρέφει με την πρώτη πλήρη σεζόν της από το 2021, με τον Ncuti Gatwa στο ρόλο του Doctor, τη Millie Gibson στο ρόλο της μυστηριώδους συνοδού του Ruby Sunday, και τον Russell T. Davies ως showrunner για πρώτη φορά από το 2010. Η νέα σεζόν είναι σπουδαία στιγμή, καθώς πέρα από το γεγονός ότι θα έχει ως πρωταγωνιστή τον πρώτο μαύρο (και ανοιχτά queer) ηθοποιό στην ιστορία της σειράς, είναι επίσης η πρώτη σεζόν της σειράς μετά από σχεδόν 60 χρόνια που θα διανεμηθεί διεθνώς από το Disney+. Προσδεθείτε, λοιπόν! Αυτό το ταξίδι μοιάζει πολλά υποσχόμενο.

Eric
30/05, Netflix

Εξαιρετικά τα νέα για τους φαν του Benedict Cumberbatch: ο Βρετανός ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε μια ολοκαίνουργια σειρά δια χειρός του βραβευμένου με BAFTA και Emmy θεατρικού συγγραφέα Abi Morgan. Εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία, η έξι επεισοδίων σειρά ακολουθεί έναν απελπισμένο πατέρα που παλεύει με τους δαίμονές του και προσπαθεί να φέρει στο σπίτι τον αγνοούμενο γιο του. Δεν θα πω περισσότερα. Βασικά, και πολλά είπα. Τα ονόματα Cumberbatch και Morgan δίπλα-δίπλα παρέχουν όλα τα εχέγγυα μιας υψηλού κύρους σειράς.

Bridgerton
16/05, Netflix
Το επιτυχημένο δράμα εποχής της Shonda Rhimes επιστρέφει με μια πολυαναμενόμενη 3η σεζόν και μάλιστα λίαν συντόμως. Συνεχίζοντας την παράδοση κάθε σεζόν να επικεντρώνεται σε ένα μέλος της οικογένειας Bridgerton, η 3η σεζόν αφηγείται το love story μεταξύ του Colin Bridgerton και της Penelope Featherington. Η Penelope, έχοντας αφήσει πίσω της τον έρωτά της για τον Colin, επιδιώκει να βρει έναν σύντροφο που θα της προσφέρει ανεξαρτησία. Την ίδια στιγμή, ο Colin, ο οποίος επιστρέφει δυναμικά, προσπαθεί να αναζωπυρώσει τη σχέση τους. Ωστόσο, καθώς τα πράγματα εξελίσσονται, διαμορφώνεται μια πολύπλοκη δυναμική.

Πρόκειται για μια παρέκκλιση από το αρχικό χρονολόγιο της συγγραφέως Julia Quinn, καθώς το τρίτο βιβλίο Bridgerton επικεντρώνεται στον Benedict Bridgerton και το τέταρτο στην Penelope και τον Colin. Παρόλα αυτά, μάλλον δεν πρόκειται κανείς να δυσαρεστηθεί από αυτή την επιλογή μιας και περιμέναμε πώς και πώς για κάτι τέτοιο από την αρχή της σειράς.

House of the Dragon
16/06, Max

Όσοι από εμάς καήκαμε από την τελευταία σεζόν του «Game of Thrones» μπορεί να ήμασταν διστακτικοί απέναντι σε ένα νέο spin-off που θα διαδραματιζόταν στον κόσμο που έχτισε ο George R.R. Martin, αλλά το «House of the Dragon» έκανε πρεμιέρα με αρκετά από αυτά που αγαπήσαμε στον προκάτοχό του και διέψευσε κάθε επικριτή. Το να μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο σε ένα βασίλειο που κυβερνάται από την περιβόητη οικογένεια Targaryen δεν μας επέτρεψε απλώς να κατανοήσουμε καλύτερα τον οίκο που τελικά γέννησε την ίδια την Daenerys (Emilia Clarke), αλλά μας χάρισε και νέους φοβερούς γυναικείους χαρακτήρες όπως η Rhaenyra (Milly Alcock/Emma D'Arcy) αλλά και η Alicent (Olivia Cooke). Η ένταση εντός της οικογένειας, η οποία έβραζε επί σειρά ετών, έφτασε τελικά στα άκρα στην 1η σεζόν. Τώρα όλοι είμαστε σε αναμμένα κάρβουνα για τη συνέχεια, η οποία πλησιάζει.
The Acolyte

04/06, Disney+
Από τη δημιουργό του αγαπημένου «Russian Doll», Leslye Headland, η νέα αυτή σειρά ανήκει στο σύμπαν του Star Wars και μάλιστα πολλοί προβλέπουν πως θα είναι το καλύτερο που θα μπορούσαν να ζητήσουν οι λάτρεις του εμβληματικού Πολέμου των Άστρων. Το «The Acolyte» χαρακτηρίζεται ως θρίλερ μυστηρίου και ακολουθεί την έρευνα ενός Jedi Master σχετικά με μια σειρά εγκλημάτων.

Όπως και το «Andor» του 2022, το «The Acolyte» αναμένεται να εξερευνήσει τη σκοτεινή πλευρά του πολύ μακρινού γαλαξία, δίνοντας μια νέα πινελιά στην επαναλαμβανόμενη αφήγηση του franchise. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η οκτώ επεισοδίων σειρά διαθέτει πλούσιο καστ ηθοποιών μεταξύ των οποίων οι Amandla Stenberg, Lee Jung-jae, Manny Jacinto, Dafne Keen και Carrie-Anne Moss.
Presumed Innocent

14/06, Apple TV

Οι προσδοκίες μας είναι μεγάλες για την επερχόμενη σειρά «Presumed Innocent», καθώς επιτέλους κατάφερε να φέρει τον Jake Gyllenhaal στη μικρή οθόνη. Ναι, σωστά, ο βραβευμένος με BAFTA ηθοποιός του Χόλιγουντ δεν είχε υποκύψει ποτέ στο παρελθόν στη γοητεία των λιγότερων ιντσών. Η σειρά των οκτώ επεισοδίων βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1987, το οποίο έγινε και ταινία τη δεκαετία του 1990 με πρωταγωνιστή τον Harrison Ford.
Δυόμιση δεκαετίες αργότερα ο Gyllenhaal αναλαμβάνει το ρόλο του Rusty Sabich, ενός εισαγγελέα που κατηγορείται για τη δολοφονία του συναδέλφου του. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ο ίδιος ήταν εκείνος που είχε αναλάβει να ερευνήσει αρχικά τη δολοφονία. Αν δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι τον Ιούνιο, μπορείτε να μάθετε το τέλος της ιστορίας με περισσότερους από έναν τρόπους. Αν και είναι πολύ πιθανό η παρθενική εμφάνιση του Gyllenhaal στη μικρή οθόνη να αξίζει και με το παραπάνω την υπομονή σας.

The Bear
Ιούνιος, Disney+

Επιτέλους! Να και μια σειρά που βγάζει νέες σεζόν σε τακτά χρονικά διαστήματα και δεν μας αφήνει να ξεροσταλιάζουμε χρόνια! Το «The Bear», το οποίο είναι πλέον και με τη βούλα μια από τις καλύτερες σειρές της τελευταίας δεκαετίας, επιστρέφει για 3η σεζόν τον Ιούνιο. Το πότε ακριβώς ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί, αλλά κατά πάσα πιθανότητα όχι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο.

Η 3η σεζόν του The Bear πιθανότατα θα το πιάσει από εκεί που το άφησε, δηλαδή από την επαναλειτουργία του εστιατορίου του Carmy. Παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες ακόμα, υπάρχουν σίγουρα ανοιχτές υποθέσεις των οποίων ανυπομονούμε σίγουρα να δούμε την εξέλιξη, όπως το πού βρίσκεται η σχέση του Carmy και της Claire ή το εάν το νέο εστιατόριο θα αποδειχθεί κερδοφόρο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline