Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024  01:31:36

Προς ειρήνευση στη Συρία

Ο συριακός στρατός και οι αντάρτες συνήψαν τις τελευταίες ημέρες συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός στην πλειονότητα των περιοχών γύρω από τη Δαμασκό, με την πιο πρόσφατη να είναι αυτή στην πόλη Μπαμπίλα, παρά το ότι στη Γενεύη οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε αποτυχία.

Μετά από ενάμισι χρόνο σφοδρών μαχών μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα, οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και οι αντάρτες κατέληξαν σε ένα συμβιβασμό, βάσει του οποίου ουδείς εκ των αντιμαχομένων μπορεί να ανακηρύξει τη νίκη του.

Οι συμφωνίες αυτές εκεχειρίας επιτεύχθηκαν με τη διαμεσολάβηση πολιτικών προσωπικοτήτων και επιχειρηματιών που ζουν στις περιοχές αυτές.

Σύμφωνα με μια πηγή, οι αντάρτες παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι οι συμφωνίες αυτές θα επιτρέψουν να διανεμηθούν τρόφιμα σε περιοχές όπου καταγράφεται μεγάλη έλλειψή τους λόγω της πολιορκίας τους, ενώ σε αντάλλαγμα οι αντάρτες θα παραδώσουν ένα μέρος των βαρέων όπλων τους και θα υψώσουν την επίσημη συριακή σημαία αντί των λαβάρων τους στις περιοχές που ελέγχουν.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline