Κυριακή 16 Ιουνίου 2024  09:02:14

GPO: Ποια η νέα διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και Μητσοτάκης- Τσίπρα

Στις 5,8 μονάδες έχει πέσει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των «Παραπολιτικών».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δημοσκόπηση της GPO, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», καθώς καταγράφει τις διαθέσεις της κοινής γνώμης έναντι της κυβέρνησης και των κομμάτων, σε μία περίοδο που κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα η υπόθεση των υποκλοπών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης της GPO, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς καταγράφεται στις 5,8 μονάδες, με την κυβέρνηση και κυρίως τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο, να επιδεικνύουν ακόμη ισχυρές άμυνες.
Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,6% (συγκριτικά με το 32,7% ένα μήνα πριν), ο ΣΥΡΙΖΑ 25,8% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 10,5%.
Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,9% η Ελληνική Λύση με 3,6% και το ΜέΡΑ25 με 2,3%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 10,2%.
Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται επίσης ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, σε ποσοστό 49,6%, είναι η ακρίβεια, ενώ ακολουθεί η ενεργειακή κρίση με 19,8%, τα ελληνοτουρκικά με 11,8% και οι υποκλοπές με 10,9%.
Κρατάει δυνάμεις ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Παραπολιτικών, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 42,9%, ενώ καταγράφεται η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και, προσωπικά, του Αλέξη Τσίπρα, να κεφαλαιοποιήσουν το αρνητικό κλίμα που επικρατεί εξαιτίας τόσο των υποκλοπών, όσο και της ακρίβειας.

Και αυτό, γιατί στην ερώτηση «πόσο πιθανό είναι η συγκεκριμένη υπόθεση (σ.σ. των υποκλοπών) να επηρεάσει την τελική επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσετε», η συντριπτική πλειοψηφία – ποσοστό 68,8% – απαντά «λίγο, καθόλου», ενώ αρνητικές απόψεις σε ποσοστό 63,4% συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, έναντι 53,2% του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν σε ποσοστό 54,6% ότι η υπόθεση των υποκλοπών δεν έπληξε την εμπιστοσύνη της απέναντι στον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, στην ερώτηση «εάν η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές», το 61,7% απαντά «όχι, μάλλον όχι» και το 37,4% «ναι, μάλλον ναι».
Σημειώνεται, επίσης, ότι το 55,2% δεν πιστεύει ότι πίσω από τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων βρίσκεται ο πρωθυπουργός, παρότι το 55,1% θεωρεί ότι υπάρχει ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline