Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:58:00

«Τα σπίτια έχουν κοπεί σαν χαρτόκουτα» λέει μέλος της ΕΜΑΚ

Μέλος της ελληνικής αποστολής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, Σωκράτης Δούκας, μίλησε στο Mega και την εκπομπή «Live News», φανερώνοντας ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του βρίσκονται μπροστά σε μια ολοκληρωτική καταστροφή.

«Είναι τα σπίτια τα οποία έχουν κοπεί σαν χαρτόκουτα, γερμένα το ένα δίπλα στο άλλο, είναι κάτι που δεν το βλέπεις, δεν μπορείς να το φανταστείς ότι γίνεται, πέρα από τα σπίτια που έχουν γκρεμιστεί ολοκληρωτικά» δήλωσε ενώ η νύχτα που έρχεται αναμένεται το ίδιο δύσκολη.

«Βιβλική καταστροφή, τα κτίρια είναι πεσμένα σαν χαρτόκουτα»

Επίσης, νωρίτερα μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη εικόνα και ατελείωτο χάος. Θα γίνουν προσπάθειες από εμάς και απ όλους τους συμμετέχοντες, είμαστε από τις πρώτες αποστολές που φτάσαμε στην Τουρκία. Θα μας υποδείξουν σημεία. Η πρώτη ομάδα επιχειρεί ήδη, και μοιραζόμαστε σε βάρδιες για να καλύψουμε όλο το 24ωρο γιατί αυτό δε θα σταματήσει ούτε μια στιγμή» ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

«Τα κτίρια είναι πεσμένα χαρτόκουτα το ένα πάνω στο άλλο, δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό στη ζωή μου, πρωτοφανείς εικόνες, είναι μια βιβλική καταστροφή. Μιλάμε, πρόσθεσε, για 34.000 τραυματίες, πολλοί δε θα τα καταφέρουν... Είναι μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές. Έχει κρύο ακόμα, και τώρα που έχει ήλιο, το βράδυ το κρύο είναι πολύ» πρόσθεσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline