Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:31:43

ΕΣΗΕΑ - ΠΟΣΠΕΡΤ / Πρόκληση και αναλγησία οι αυξήσεις της αποτυχημένης διοίκησης στην ΕΡΤ

Σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των Θ. Σκυλακάκη και Ι. Οικονόμου που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, οι μικτές μηνιαίες απολαβές του προέδρου της ΕΡΤ πλέον θα ανέρχονται σε 5.100 ευρώ, ενώ του διευθύνοντος συμβούλου στις 6.650 ευρώ.

Επίσης «η μικτή μηνιαία αποζημίωση για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. των δύο (2) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της περ. (δ) της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4173/2013 όπως ισχύει, καθορίζεται στο ποσό των 900,00 ευρώ».
Τονίζεται ότι ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος και τα μέλη του ΔΣ «δεν δικαιούνται καμία άλλη χρηματική απολαβή, αμοιβή ή προνόμιο πέραν των καθοριζόμενων με την παρούσα αμοιβών και αποζημιώσεων αντίστοιχα».

Στο ίδιο ΦΕΚ καθορίζονται και οι αυξήσεις σε ανώτατα στελέχη του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, δηλαδή σε γενικούς διευθυντές, τους αναπληρωτές τους, διευθυντές, υποδιευθυντές κλπ. Ειδικότερα οι μισθοί διαμορφώνονται:

 Γενικός Διευθυντής 4.300 ευρώ
 Αναπληρωτής γενικός διευθυντής 3.800 ευρώ
 Διευθυντής Υποδιευθυντής του επιπέδου 1: 3.300 ευρώ
 Διευθυντής Υποδιευθυντής του επιπέδου 2: 2.900 ευρώ.
 Διευθυντής Υποδιευθυντής του επιπέδου 3: 2.500
 Υποδιευθυντής του επιπέδου 1: 2.600 ευρώ
 Υποδιευθυντής του επιπέδου 2: 2.400 ευρώ
 Υποδιευθυντής του επιπέδου 3: 2.200 ευρώ

Αποσαφηνίζεται ότι οι αυξήσεις αυτές θα έχουν πλαφόν θέσεων με ποσόστωση. Δηλαδή το 20% των διευθυντών και των υποδιευθυντών επιπέδου 1 θα πάρει αύξηση 3.300 ευρώ και 2.600 ευρώ αντιστοίχως, το 50% του επιπέδου 2 και το 30% των επιτελικών επιπέδου 3.
Διευκρινίζεται σε άλλο σημείο του ΦΕΚ ότι από τη στιγμή κατά την οποία οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν θα έχουν θέση ευθύνης που να δικαιολογεί την αντίστοιχη αύξηση, αλλά θα συνεχίζουν να εργάζονται βάσει της ειδικότητας τους, θα «αμείβονται σύμφωνα με το μισθολογικό καθεστώς του κλάδου που ανήκουν».

Ρητά επίσης αναφέρεται ότι «οι πάσης φύσεως αποδοχές, πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και σύνταξη που καταβάλλονται στα πρόσωπα του πεδίου εφαρμογής της παρούσας, δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις εκάστοτε αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline