Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  17:07:54

Χαμηλοί τόνοι στο ΠΑΣΟΚ για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έκανε και, όπως μεταδίδουν οι στενοί του συνεργάτες, δεν πρόκειται να κάνει δήλωση για την παραίτηση Τσίπρα.

«Δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτό το παιχνίδι. Αξιακά, δεν μπαίνουμε στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος», αναφέρουν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη. Μάλιστα στελέχη του κόμματος, χαρακτήριζαν «μάλλον μικρόψυχη» τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει η Χαριλάου Τρικούπη είναι αυτό της «σοβαρής» και «μετρημένης» αντίδρασης απέναντι στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος είναι η βάση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα. Η απουσία του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι μπορεί να απελευθερώσει και άλλες δυνάμεις
προς το ΠαΣοΚ. Δεν έχουν λοιπόν, κανένα λόγο να δείξουν ότι επιχαίρουν.

Σε κάθε περίπτωση η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται σε φάση εσωστρέφειας. Και αρχής γενομένης από τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο Νίκος Ανδρουλάκης που δεν θα έχει απέναντι του τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει ελεύθερο έδαφος για να ενισχύσει την εικόνα και τη δική του και του ΠαΣοΚ εμφανιζόμενος ως η πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline