Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  11:59:22

Για γερά νεύρα η σύνθεση της νέας Βουλής

Ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών στον κανονισμό του Κοινοβουλίου, εάν υπάρξουν «φάλτσα» από τα πρωτοεμφανιζόμενα μικρά κόμματα.

Η χωροταξία

Η προαναφερθείσα «συγκρατημένη αισιοδοξία» πως τα πράγματα θα κυλήσουν ήσυχα τροφοδοτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το κλίμα που επικράτησε στις επαφές, συναντήσεις και επικοινωνίες που είχε ήδη με εκπροσώπους των οκτώ κοινοβουλευτικών ομάδων ο προταθείς από τη Ν.Δ. για επανεκλογή στη θέση του προέδρου, Κων. Τασούλας, με κύριο αντικείμενο την κατανομή χώρων στα γραφεία του μεγάρου της Βουλής και στα έδρανα της Ολομέλειας, για τους «οκτώ». Η φόρμουλα που προτάθηκε και φάνηκε να γίνεται αποδεκτή προβλέπει τα υπάρχοντα κόμματα (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση) να διατηρήσουν τις θέσεις που είχαν στην προηγούμενη περίοδο.

Οι Σπαρτιάτες και η Νίκη, με τους συνολικά 22 βουλευτές τους, να τοποθετηθούν στα «ορεινά», αλλά δεξιότερα της Ελληνικής Λύσης, ενδεχομένως καταλαμβάνοντας και έδρανα που κατείχαν οι χρυσαυγίτες στα χρόνια των μνημονίων. Οσον αφορά τους οκτώ βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, πιθανολογείται ότι θα τοποθετηθούν είτε στον χώρο όπου βρισκόταν η Κ.Ο. του ΜέΡΑ25 είτε αριστερότερα, πίσω από τους βουλευτές του ΚΚΕ.

Με αυτή τη χωροταξία αναμένεται να ορκιστούν σήμερα Δευτέρα οι νέοι βουλευτές. Για την Τρίτη προγραμματίζεται η επανεκλογή του κ. Τασούλα ως προέδρου της Βουλής και η ψηφοφορία για τους αντιπροέδρους. Οι τρεις πρώτοι θα προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι: Γ. Πλακιωτάκης αντί του δυναμικού Νικ. Κακλαμάνη, Γ. Γεωργαντάς αντί του Χ. Αθανασίου, ενώ αμετακίνητος παραμένει ως γ΄ αντιπρόεδρος ο Αθ. Μπούρας. Υπενθυμίζεται ότι θέση αντιπροέδρου δικαιούνται (από μία) τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τους Οδ. Κωνσταντινόπουλο, Γ. Λαμπρούλη και Κ. Χήτα να ακούγονται από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελλ. Λύσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline