Σάββατο 27 Απριλίου 2024  16:42:11

Abdulhamid Han: Απέπλευσε το πλωτό γεωτρύπανο για τα ανατολικά του Καστελόριζου

Προορισμός του τουρκικού γεωτρύπανου Abdulhamid Han που απέπλευσε είναι ο στόχος Akseki-1 νότια/νοτιοαανατολικά του Καστελόριζου, δυτικά της Κύπρου και νότια σε ευθεία γραμμή των Μύρων από τις τουρκικές ακτές.

Απέπλευσε πριν από λίγα λεπτά από το λιμάνι του Τάσουτζου της Σελεύκειας στη νότια Τουρκία το πλωτό γεωτρύπανο Abdülhamid Han, συνοδευόμενο από το πλοίο υποστήριξης Kutsi Ilhan, σύμφωνα με το στίγμα που στέλνει στο δορυφορικό σύστημα ναυτικού γεωεντοπισμού Marinetraffic.com.

Ο σταθμός της Αττάλειας της τουρκικής Υδρογραφικής και Ωκεανογραφικής Υπηρεσίας του τουρκικού Ναυτικού εξέδωσε χτες τη σχετική NAVTEX με ισχύ από 10 Αυγούστου έως 6 Φεβρουαρίου 2024.
Προορισμός του είναι ο στόχος Akseki-1 νότια/νοτιοαανατολικά του Καστελόριζου, δυτικά της Κύπρου και νότια σε ευθεία γραμμή των Μύρων από τις τουρκικές ακτές. Ο νέος στόχος γεώτρησης εκτιμάται ότι βρίσκεται στα όρια της δυνητικής τουρκικής ΑΟΖ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline